Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@slavuska1 moc nechapu proc do tvarohovy pomazanky pridavat tuk, ale kdyz uz tak teda maslo, margarin bych kvuli tomu nekoupila ![]()
@Šarlota4 no ale kruty vtip ![]()
Ahoj, přidám se…My za potraviny a drogerii utratíme asi 18 000. Bydlíme v Praze a jsme 4 a pes. Nejvíce nakupujeme v Bille, takové ty běžné potraviny jako Lučina, plátkový sýr, bio mléko a bio máslo, mozzarelu, tvaroh, pomazánkové máslo, chléb jen nebalený dvoukvasový, jednou týdně tam koupíme Pražskou šunku od kosti, jinak uzeniny vůbec nekupujeme. Maso moc nejíme, kupuji ve farmářském obchodě kuřecí a krůtí, tam také chodím pro kváskový chléb od pekařství Mašek a pro zeleninu, med a koření. V sobotu jezdíme na trh pro zeleninu. Něco nakupujeme v DM ( bio těstoviny a rýži, protlak a rajčata v plechovce, hořčici, občas nějakou čokoládu nebo sušenku pro děti-vše Allnatura ). Zbytek jako mouky atd. beru ve zdravé výživě. Teď tu otevřeli Grand Moravia obchod, tak se tam chystám pro nějaký sýr ![]()
@quinny tak já nevím no, jsme na to tak nějak zvyklá, ale rozmíchávat máslo v tvarohu se mi fakt nechtělo. ale fakt, že bych to mohla zkusit bez toho, mám tu tvarohů hromadu, tak asi zkusím něco jako budapešť jen z tvarohu, jsme teda zvědavá ![]()
Je to o lidech + o pobočce to uznávám. Ale tohle co popisuješ já zažila v Globusu - tam milé paní upadl na zem celej kus hovězího a místo toho aby to zvedla tak to dokopala až k pultu a pak to dost neochotně zvedla a hodila mezi maso na prodej.
![]()
Tak margariny vubec nekupujeme, pouze MASLO -ono totiz duchodci kolikrat berou nejlevnejsi kostku „masla“, coz ani maslo neni. Babicka vzdycky rikala margarinu kunerol a dodavala:" Kunerol jsme nezrali ani za valky"
Driv se to tak jmenovalo
Vzdycky si na ni vzpomenu ![]()
@slavuska1 tak ja nejsem buhvijaka kucharka to se priznam. Kdybych tam to maslo mermompci chtela tak je asi potreba ho nechat hodne povolit aby to slo dobre vyslehat
Tad koukam na nejake pomazaky a maslo nikde
http://www.spektrumzdravi.cz/…nka-3x-jinak
V jedne je zakysana smetana nebo jsem videla klasika smetanu ci mleko na zredeni, ono taky zalezi jaky tvaroh pouzijes ![]()
No z mého pohledu Globus hodně zdražil, tak tam jezdím vyjmečně. Jinak mám ráda Lidl, nakupuju tam nejčastěji a nejraději.
@Natálka26 píše:
@quinnyJe to o lidech + o pobočce to uznávám. Ale tohle co popisuješ já zažila v Globusu - tam milé paní upadl na zem celej kus hovězího a místo toho aby to zvedla tak to dokopala až k pultu a pak to dost neochotně zvedla a hodila mezi maso na prodej.![]()
To bys měla vidět co se děje v obchodech s pečivem… Nebo co běhá u zeleniny ve skladech… A jak se zachazí s prošlýma uzeninama… Dělala jsem brigádu v Tescu při škole…
Dělala jsem při brigádách v pekárně asi před deseti lety - věř nebo ne, ale pečivo jsem začala jíst před dvěma lety a to jenom proto, že jsem dostala pekárnu a chvíli propadla manii péct si doma chleba.
Jak se zachází s uzeninama? Pouč mě ![]()
@Natálka26 zjevne mela pani pocit ze co oci nevidi
nechutny fakt
Jo asi ae s jidlem atane leccos a kdyz to nevidim tak me to netrapi, ale z ceho nemuzu, kdyz mi takhle s jidlem zacne hazet pokladni. Jako ja beru ze specha, ale ja se rvoucim ditetem, pripadne i dvema pul hodiny prebiram ovoce a zeleninu abych vybrala neco co ae da jeste konzumovat a ona to pak vezme a lti to pres cely pult az to narazi do zbytku nakupu, to bych ji v tu chvili
![]()
@LindaPraha babicka byla chytra zena. Jinak s tim maslem je to pravda. Ja uz jam treba osvedcene znacky, ze nemusim koukat na slozeni a kdyz maji to zname saham po nem. No minule bylo v nejake akci takze nebylo a to byl teda orisek najit v tom zbytku opravdove maaaslo : ![]()
Pár dnů prošlé uzeniny, se omyjí ve vodě s octem, nakrájí se a loupne se na ně sleva 50%… To jsi měla vidět, jak nám to lidi kradli pod rukama, ani krájet jsem nestíhala… ![]()
Paní byla na pěst, v tu chvíli jsem se otočila a odešla jsem, od té doby jsem tam nebyla - koukaly na ní další spoluprodavačky a neřekly jediný slovo jenom se smály, to mě dorazilo.
Ano, znám. Mě takhle vzala broskve, když jsem dělala ještě přesnídávky a pyré tak jsem kupovala co nejvíc měkké broskve, takhle mi s ní flákla, že praskla a jednou mi hodila se smetanou, že praskla - její jediný slova byla,,tak si dojděte pro jinou" No já nemohla..
![]()
Hezký!
Okamžitě běžím do krámu
chci taky takovou dobrou uzeninu s octem ![]()
@quinny no já nevím no, u nás se dělal tvaroh, trocha margarínu, a trocha mléka. tvaroh právě kupuju nízkotučnej, protože když si dám samotný, tak mě tučný nechutná ![]()