Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@slavuska1 To je standartní cena mletého. Jinak běžně se pohybuje cena masa tak 200 kč za kilo.
@annaei píše:
@slavuska1 Anděl tesco to si myslim, že je pojem nekvality. Pamatuji si, že před asi 2 lety jsem tam večer v 11šla nakoupit večeři. A tam to vypadalo jako v strašidelnym hradu. U zeleniny jenom prázdné regali občas mušky lítající ze shnileho ovoce. Nakonec jsem z ničim neodešla a obešla se bez večeře.
@Krasavicaa Nejhorší je ta cena. V Německu koupim 0,5kg mletého masa za 14 korun a to je opravdu maso
Sorry, to ti nespolknu
Já tam nakupuji a vím jaké tam jsou ceny
![]()
@Krasavicaa Nemusíš kupuji to v tríru, což je na hranici s Luxem. Tam mužou mít jiné ceny.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já kupuji už celoročně jen ty maličké, ty mají aspoň i v zimě nějakou chuť, což se o těch velkých říct nedá, ty jsou jako kedlubny.Tyhle jsou vynikající, dřív jsem si rajčata pěstovala, teď už to bohužel nejde, ale bereme i domácí od babiček, tomu se samo nic nevyrovná. A letos mě překvapily i melouny, všechny co jsem koupila byly krásně slaďoučké, ani jeden nebyl planý jako třeba minulý rok.
S rajčaty souhlas. Hlavně ta domácí, aaa! ![]()
Melony jsem letos nějak nezvládla, nikdy mi nepřipadaly dost hezké, tak jsem dala jen galia a klasické vodní mě tentokrát minuly. ![]()
@Litta píše:
S rajčaty souhlas. Hlavně ta domácí, aaa!
Melony jsem letos nějak nezvládla, nikdy mi nepřipadaly dost hezké, tak jsem dala jen galia a klasické vodní mě tentokrát minuly.
Zrovna dnes jsem dělala lečo z domácí zeleniny
luxus
Jinak ho nedělám vůbec. jelikož je to hnus…
@MUFICE píše:
Jo, Hollandia jogurty taky kupujuPak beru ty Pilos bílé, co vyrábí rovněž Hollandia
Ještě dělají také pro Billu ( Clever ) a i pro Albert ( Basic ). Lidl mám také ráda, jen ho mám bohužel dál, tak se tam dostanu jen příležitostně ![]()
@Krasavicaa píše:
Zrovna dnes jsem dělala lečo z domácí zeleniny![]()
![]()
![]()
![]()
luxus
Mně ještě zbývá kusanec domácí megacukety. ![]()
@Litta píše:
Mně ještě zbývá kusanec domácí megacukety.
To už dáváme slepicím. Už to nikdo nechce…
@Litta píše:
Já bych jich koupila snad 100.Moje tělo je vystavěno převážně z rajčat.
A jsou dobrá? Teď už celkem jdou, viď? Naposledy jsem koupila nějaká myslím „koktejlová“ a mají tu plnou chuť, necítím tu ošizenost jak celý rok.
Jo, koktejlová jsou nejlepší
No, v Tescu jsem natrefila asi 2× na zlevněnou zeleninu.
@annaei píše:
@slavuska1 To je standartní cena mletého. Jinak běžně se pohybuje cena masa tak 200 kč za kilo.
jo, ale tak tam melou taky asi dost nekvalitní kousky, jako neříkej mi, že vezmou maso za 200 kilo, umelou ho, a prodávají ho za 28kč kilo, to asi sotva.
@Krasavicaa píše:
Zrovna dnes jsem dělala lečo z domácí zeleniny![]()
![]()
![]()
![]()
luxus
No, loni jsme taky měli domácí, ale pak se udělalo chladno a rajčata zplesnivěla ještě zelená
![]()
@Krasavicaa píše:
To už dáváme slepicím. Už to nikdo nechce…
Nevím, kde leží Ccc, ale klidně mi to pošli. ![]()
Když tu tak čtu o těch margarínech - ještě teď je mi špatně znedávného pobytu v porodnici. Denně minimálně dvě ty malé vaničky Flory
Snídaně obvykle houska nebo chleba, flora a med, flora a termizovanej sýr, flora a paštika, flora a termix, nebo flora a flora
Někdy i k večeři ![]()
Já moc mazací nejsem, mažu vlastně jen pod džem, nebo pod luštěninové paštikya to zásadně čerstvé krájené máslo z Litovle, to je prostě bezkonkurenční
Jinak ho kupuju hlavně na pečení ![]()
Jinak kvalitní potraviny kupuju hlavně: zeleninu a ovoce v sezoně na trhu nebo u rodičů, vajíčka domácí dostává maminka od známých, maso moc nejíme, když, tak kupuju v Německu nebo v síti Náš Grunt. Výjimečně koupím i jinde, ale hlídám původ. Sýry a mléčné výrobky kupuju v litovelské sýrárně (hlavně tedy parmezán, máslo a ricottu, ale občas i jiné, někdy i nějakou tu šunku). Ve zdravé výživě pak mouky, těstoviny, obiloviny, ořechy, různé pasty atd. A výbornej zdroj na podobné potraviny je i DM, ale zásadně jezdím do Německa, v Česku jsou ty ceny napálené. Tam kupuju hlavně bio kečup a bio passatu, pak těstoviny, arašídové máslo, přesnídávky, semena atd. Ryby kupuju v Německu, nebo čerstvé pstruhy na trhu, kde mi je rovnou klepnou a kuchnou. Pečivo peču, nebo kupuju v jednom místním pekařství, maj bezkonkurenční máslový housky ![]()
Z marketů mám nejraději Lidl - ale německej, tam je to fakt super, i dostupná bio zelenina. V českých Lidlech se musí hlídat hodně původ, je tam hodně polského, což mi třeba u mléčných výrobků nevadí, ale u masa a ryb ano. Kvalitní šunku taky v Lidlu, v Německu je dokonce docela levná. Tedy byla, než ten kurz tak naběhl
V Česku se dá taky Globus, ale jak na co. Zeleninu maj třeba nic moc, ale maj celkem pěknej bio koutek. Billa ujde, ale je drahá. Kaufland jsem měla ráda dřív, ale teď už tam moc nechodíme, tak ani nevím
Tesco a Albert, to je humáč ![]()
Pro zajímavost: Mimořádná kontrola přítomnosti chlorečnanů a chloristanů v potravinách rostlinného původu (zelenina, ovoce, čerstvé bylinky):