Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@quinny píše:
achvalne kolik pokud se muzu zeptat? Ja to mam pocitane kazdy mesic dohromady s drogerii ale tak te je vetsinou minimum a obcas uz je ta cifra dost desi.
Ale je pravda ze si obcas doprejeme restauraci, jednou tydne mlecne vyrobky z farmy, kdyz je moznost tak trhy, to je ted nejake omezene tak uvazuju nad bedynkama a to vsechno leze hodne do penez
Počítáme to i s drogerií a vychází to cca 10-12 tis., záleží, jestli jdeme i do restaurace na večeři nebo oběd.
Holky, s kterým obchodem máte nejlepší zkušenosti? U mě byl vždy na nejhorším místě Albert. Uzeniny a ostatní předraženiny - humus! Nedávno jsem v Albertu koupila rodinnou pomazánku - nevěděla jsem co rychle k večeři - bylo to přesoléné a nepoživatelné. Chlap mě pomazánku vyhodil rovnou do koše. Asi nejlepší zkušenosti máme s Globusem, léta tam chodíme nakupovat.
@Natálka26 Jako je to boj no. Jen rikam, ze se podle me vybrat da. Kor kdyz u spousty veci uz vis jake jsou. Taky musim rychle muj chlap v tech kramech moc dlouho nevydrzi ![]()
@MUFICE píše:
U nás se margarín nikdy nekupoval, pt mi to smrdí a zvedá se mi z toho žaludek. Jednou nám tchýně namazala chleba Ramou a tvrdila mi, že je to máslo
Margarín?
bléééééééééééééééé
to vůbec nechápu jak může někdo jíst ![]()
@chipsa celkove asi s Globusem, ale v Praze je mame daleko. A jinak mame radi lidl, interspar a billu, ne ze by byli tak uzasny, ale maji premiovy potraviny, ktere jinde moc nemaj. Albert je humus cislo 1.
@MUFICE píše:
Počítáme to i s drogerií a vychází to cca 10-12 tis., záleží, jestli jdeme i do restaurace na večeři nebo oběd.
diky tak to jsme na tom hodne podobne. Dlouho jsem to takhle drzela a ted uz vetsinou pod 12 nejdu, ale tak pravda ze nas bude brzy 5 a vetsinou se ridim heslem, ze jidlo je investice do zdravi ![]()
@chipsa píše:
Holky, s kterým obchodem máte nejlepší zkušenosti? U mě byl vždy na nejhorším místě Albert. Uzeniny a ostatní předraženiny - humus! Nedávno jsem v Albertu koupila rodinnou pomazánku - nevěděla jsem co rychle k večeři - bylo to přesoléné a nepoživatelné. Chlap mě pomazánku vyhodil rovnou do koše. Asi nejlepší zkušenosti máme s Globusem, léta tam chodíme nakupovat.
Globus, Makro, pak na něco Kauf… Jinak Albert, Tesco, to jsou obchody kam nechodím téměř vůbec.
Já jsem zaujatá proti Globusu, dřív jsme tam nakupovali, ale pak to úplně po.rali a to co prodávaj se nedá, tak jsem se přeučila na maso do Billy a zbytek nakupuju ve velkým (dvoupatrovým) Kauflandu na Bílé Hoře. Pak se docela zlepšilo Tesco a ještě jsem měl ráda Interspar, ale ten tu končí takže pak už jenom vybírat a vybírat nic jiného nezbude.
@Šarlota4
No jo, ale chlapovi jsi schopná to vysvětlit aby vydržel, ale malýmu děcku to nevysvětlíš. To musíš být rychlá - tedy já musela, protože krám pro Elenu působil něco jako,,teď okamžitě začni řvát a buď co nejvíc protivná" a to se fakt nedalo.
Kvalitní potraviny jsou taky, jen to chce u nákupů číst a uvažovat. Jak tu někdo psal, že se baví u letáků, tak to máme stejně…Celkově už na nějaké velké nákupy do marketu jezdíme málo… Hodně potravin nakupuju ve zdravé výživě (obiloviny, luštěniny, zdravé mouky atd.)Snažím se co nejmíň kupovat průmyslově zpracované potraviny, a když už, tak v té jejich nejpřirozenější podobě. Ovoce a zeleninu nakupuji na trzích, které jsou u nás od dubna do října, pak většinou v Globusu. Jíme sezónně, tzn. rajčata, papriky, okurky, saláty a další letní zeleninu a ovoce v zimě nee, je to hnus a pochybuju, že to vidělo nějaký vitamín. Uzeniny kupujeme pouze na oslavy, a to v Globusu nebo Lidlu, kde se dají koupit vysokoprocentní, popř. u místních výrobců. Chleba místní kváskový, dobré je i pečivo v Globusu. Hodně řeším maso, jíme málo, mám v mrazničce krůtí z farmy, jinak beru od místního řezníka nebo opět v Globu, ale třeba ke kuřecímu moc důvěru nemám. Teď ale u nás otevřeli obchod s farmářskými a regionálními potravinami, kde se dají sehnat super věci, i to kuřecí maso z menší farmy nebo párek bez separátu. Kvalitní potraviny jsou bezesporu dražší, přiznám se, že moc nemám přehled, kolik měsíčně za jídlo utratíme, chci si od září začít dělat přehled, ale nemám dojem, že to je nějaká závratná částka, protože spoustu ostatních věcí prostě nekupujeme…
@quinny píše:
diky tak to jsme na tom hodne podobne. Dlouho jsem to takhle drzela a ted uz vetsinou pod 12 nejdu, ale tak pravda ze nas bude brzy 5 a vetsinou se ridim heslem, ze jidlo je investice do zdravi
Jsme dva a pes. Dřív to bylo okolo 13tis za měsíc… teď se mi to podařilo stáhnout cca na 8, ale to jen tím, že se nekupuje všeho kvanta, takže míň vyhazuju
![]()
@Natálka26 no tomu memu ne
ten je v krame hodnej jen kdyz neco provedl
ale jasne chapu co si tim chtela rict
@Krasavicaa píše:
Margarín?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bléééééééééééééééé
to vůbec nechápu jak může někdo jíst
medialni masaz je svinstvo, jak uz tu nekdo psal…nenasycene mastne kyseliny a blaaa blaaaa blaaaa…me to teda minulo, ale rodice v tom jedou ve velkym, maji pocit ze je to silene zdrave, narozdil od masla, kterym sobe a svym detem zanasim cevy ![]()
@quinny píše:
medialni masaz je svinstvo, jak uz tu nekdo psal…nenasycene mastne kyseliny a blaaa blaaaa blaaaa…me to teda minulo, ale rodice v tom jedou ve velkym, maji pocit ze je to silene zdrave, narozdil od masla, kterym sobe a svym detem zanasim cevy
To jsem psala já. Že jsem si myslela, jak hrozně moc žiju zdravě. Ale třeba já zase nejsem schopná sníst máslo, takže si chleba buď nemažu a když tak gervais nebo lučina.
@quinny Jj presne muj tata taky zblajzne krabicku margose za 10 dni ![]()