Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nebudu se s tebou hádat, nemluvila jsem o důchodkyni ve věku 60-70 let, ale mluvila jsem o těch starších. Matky na MD jediný co uměj tak plakat jak stát dává málo, když někdo nabídne přivýdělek najde se 1050 důvodů proč to dělat nemůže. Nebudu vytahovat bydlení to je jedno ani zdraví, prostě jenom mladí majvíc možností, ale lepší je plakat na netu.
No jo staříci se maj bránit,… ale mladí zase uměj použít spoustu citových výlevů k tomu aby je dostali. Já vím, můžou si za to sami, ale je to hnus.
@Natálka26 @Krasavicaa jo, každej má právo na odpočinek, jen si to musí umět zařídit, např. zaopatřit se na stáří nebo našetřit si před MD, ale každej si holt najde milion výmluv, proč to neudělal
. Nějaký stesky a skučení ohl. peněz „od státu“ nesnáším, ať už jde o maminy na MD, samoživitelky nebo o důchodce. Asi jsem hnusná, ale holt nemám slitování skoro s nikým ![]()
Zaopatřit ano, ale uvědom si že se bavíme(nebo aspoň já o nich mluvím) o důchodcích, kteří makali a většinu života žili za komunismu. Tam nebylo úplně zvykem šetřit si atp. proto mi jich je líto.
Jinak též nemám soucit skoro s nikým, snad jen se zvířaty, protože ty opravdu nemohou za to jací lidé si je vezmou, co z nich vychovají a v horším případě kde je v lese uvážou..
@Krasavicaa píše:
Polský nebrat nic![]()
![]()
![]()
![]()
Taky jsem všeobecně vysazená proti polským potravinám, ale jedinou výjimkou jsou ryby. Čas od času jezdíme do Polska se sestrou, která bydlí kousek odtama a je tam jeden speciální obchoďák, bohužel si teď nevzpomenu na jméno. Ale tam mají celé dva obří pulty s čerstvými, uzenými i nakládanými rybami a chuťově je to teda bomba. Jediné co mi nechutnalo byli pstruzi, ale jinak opravdu kvalita…ceny jsou bohužel trošku vyšší, pokud se nevychytají nějaké akce..
@chipsa píše:
Holky, s kterým obchodem máte nejlepší zkušenosti? U mě byl vždy na nejhorším místě Albert. Uzeniny a ostatní předraženiny - humus! Nedávno jsem v Albertu koupila rodinnou pomazánku - nevěděla jsem co rychle k večeři - bylo to přesoléné a nepoživatelné. Chlap mě pomazánku vyhodil rovnou do koše. Asi nejlepší zkušenosti máme s Globusem, léta tam chodíme nakupovat.
My nejradši nakupujeme v Globusu a v Lidlu. Nejhorší je fakt ten Albert, tam jsem brala jenom drogerii v akci, hlavně dětské pleny. A Penny je u nás taky nic moc ![]()
@quinny píše:
diky tak to jsme na tom hodne podobne. Dlouho jsem to takhle drzela a ted uz vetsinou pod 12 nejdu, ale tak pravda ze nas bude brzy 5 a vetsinou se ridim heslem, ze jidlo je investice do zdravi
No, my jsme dva + jeden čtyřleták ![]()
@Šarlota4 píše:
Vite co me rozciluje??? Balene sunky. Oni v sobe maji treb 90% masa coz je slusny no jo, ale v tom obalu jsou dve deci vody!!!. Takze ja beru balicek v obchode do ruky a cekam kolik z toho vytece vody :/ to mi prijde nechutny
No, asi jak která, z té Dulano mi nikdy nic neteče, mají to i pěkně balené ![]()
@quinny píše:
@slavuska1 tak ja nejsem buhvijaka kucharka to se priznam. Kdybych tam to maslo mermompci chtela tak je asi potreba ho nechat hodne povolit aby to slo dobre vyslehat
Tad koukam na nejake pomazaky a maslo nikde
http://www.spektrumzdravi.cz/…nka-3x-jinak
V jedne je zakysana smetana nebo jsem videla klasika smetanu ci mleko na zredeni, ono taky zalezi jaky tvaroh pouzijes
Máslo cpu do tunákové/rybičkové pomazánky, ale dávám tam i lučinu nebo ten Pic Frisch. Tuhle jsem tam dala tvaroh a bylo to hnusné, že to ani pes nechtěl ![]()
@Malaga píše:
No z mého pohledu Globus hodně zdražil, tak tam jezdím vyjmečně. Jinak mám ráda Lidl, nakupuju tam nejčastěji a nejraději.
To je pravda, ted tam jezdíme párkrát do roka, jinak bych tam nechala 2× tolik ![]()
@Krasavicaa píše:
@Natálka26Pár dnů prošlé uzeniny, se omyjí ve vodě s octem, nakrájí se a loupne se na ně sleva 50%… To jsi měla vidět, jak nám to lidi kradli pod rukama, ani krájet jsem nestíhala…
Jo, tohle už jsem párkrát slyšela, hnus
![]()
Mám to „štěstí“ že bydlím ve větším městě, marketů je tu jak hub po dešti. Nejsem úplně zastáncem nějakého řetězce, dá se říct že někde koupím to či ono, víc než na cenu koukám na produkt jako takový a jeho složení. Samozřejmě se také snažím ušetřit, třeba taková maličkost jako je maso "jen " 2× týdně a pod. Drogérii beru buď v DM, tam mám pár svých oblíbených věcí nebo co zrovna vychází cenově příznivě, prášek a aviváž mám vyloženě německou od vietnamců kousek od nás. Maso kupuji jen u řezníka, naštěstí to není ten typ co by to nakoupil v hypermarketu a přebalil. Mmch pracuji ve velkoobchodě a to nestíhám valit bulvy kolik řezníků z malých měst u nás nakupuje
ovoce a zeleninu beru tam kde je čerstvá, většinou Billa a čas od času Lidl. Věci z Polska jsou pro mě tabu a celkově tak nějak co je z východu ve mě nebudí důvěru ![]()
add matky na MD a senioři. Myslím, že lidé v důchodovém věku by měli mít už od práce klid a prostě odpočívat. Vcelku mě dráždí starší lidé co chodí ještě do práce jen aby se dostali mezi lidi, to se snad dá i jinak. Neříkám, že jsou jich mraky, ale čas od času sedí na fleku na který by mohl někdo mladší. Matky na MD to je něco jako ohrožený druh, jak se na ně sáhne nebo se jim dostatečně neprojeví empatie je člověk hyena a neví co to je být maminkou
![]()
@MUFICE jj ty lidlacky jsou v pohode. Myslela jsem napr detske sunky maji je treba v Tescu
@Klára píše:
My kupujeme Hollandie. Kvalitnější jsou asi ty ve skle-Jihočeský nebo Amálka, ale ty nám kupodivu nechutnají
Jo, Hollandia jogurty taky kupuju
Pak beru ty Pilos bílé, co vyrábí rovněž Hollandia ![]()
Jinak mě z obchodů přijde nejhorší tesco, tam už takřka nechodím, mraky lidí, hnusná kvalita, strašně předražené, albert mi až taková hrůza nepřijde, třeba jejich špekáčky chuťově nejsou špatný, ale jinak tam moc uzeniny nekupuju no. ovoce a zelenina, to tam mají jak kdy no, někdy hezký, někdy hnusný.
@Šarlota4 píše:
@MUFICE jj ty lidlacky jsou v pohode. Myslela jsem napr detske sunky maji je treba v Tescu
No, tak tzv. dětské šunky jsou největší humus, to bych nikdy nekoupila
![]()