Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
Ale no tak. Anonymní udavačství je snad jediným řešením? Nebuď směšná.
Mám osobní zkušenost.. Kdyby tenkrát někdo udal debila, co mi prizabil, nemusela jsem mít doživotní následky.. Např
@Anonymní píše:
@hanka.br. Tak to pardon, ale fakt se mi nelíbí, že někdo bez ŘP jezdí. Co kdyby způsobil nějakou autonehodu? On je navíc schizofrenik.V rámci bezpečnosti pro něj i pro ostatní by to bylo nejlepší. Ověřená informace to je.
A není to ten hlavní důvod, proč nemá papíry? Protože schizofrenie může být důvodem k odebrání/nepřidělení ŘP. A takový člověk opravdu za volantem nemá co dělat.
@martina.se píše:
Mám osobní zkušenost.. Kdyby tenkrát někdo udal debila, co mi prizabil, nemusela jsem mít doživotní následky.. Např
To mě sice moc mrzí, ale nemění to nic na faktu, že i v případě toho debila existovala i jiná řešení, než anonymní udání. V rodině tím spíš. Tohle řešení je neobhajitelné - tedy mezi slušnými lidmi. Chápu, že ti ostatní s ním problém nemají.
@Jahru píše:
A není to ten hlavní důvod, proč nemá papíry? Protože schizofrenie může být důvodem k odebrání/nepřidělení ŘP. A takový člověk opravdu za volantem nemá co dělat.
To jsi vzala kde? Pokud schizofrenik podstupuje léčbu, tak normálně řídí a naprosto s tím není problém. Samozřejmě musí pak on sám vědět, kdy si dát přestávku, protože léčba je často dost unavující, ale to prostě pozná.
@Maja25 píše:
Tak tvůj bratranec moc dobře ví, proč řídí bez papíru. Schizofrenik nedostane jen tak lehce řidičák.
Upřímně, já bych to taky řešila. Nejde o to, zda to je nebo není rodina.
Vy co se ho zastavate, tak žili byste s vědomím, že ten bratranec záměrně zabil někoho… Asi byste mluvili jinak, kdyby se Vas to týkalo jako pozůstalých…
Já jsem viděla, co dokáže psychicky labilní člověk za volantem… Bohužel. A bohužel zákony jsou i na takové magor krátké. Vesele si ten člověk jezdí dal.A měl nejednu nehodu.
A zažila jsem i schizofrenika, kteremu na dovolené naseptaval hlas, aby zabil 2 spolubydlící.
Byl to schizofrenik, který byl pod dohledem, ale vlivem stresu z dovolené a vynechánim léků se to na dovolené sešlo a začalo to takhle.Po návratu do ČR se sesypal a museli ho hospitalizovat…
Takže fakt to není sranda. A určitě bych to řešila. Ale zašla bych za bratrancem a jasně a rázně mu řekla, že s jeho chováním nesouhlasím a že to tedy budu řešit. Nedělala bych to na tajňáka.
Byla bych přímá.
Tak to ale ty prášky asi vynechával o trochu dýl než jen na dovolené, ne?
Člověk bez řidičáku nemá za volantem co dělat- obzvlášť, je-li to schizofrenik. Víc snad ani nemá smysl psát - snad se jen zeptat mojí dcery, jak se jí žije bez mámy, kterou jí zabil podobný blázen za volantem…
@Uiii píše:
To jsi vzala kde? Pokud schizofrenik podstupuje léčbu, tak normálně řídí a naprosto s tím není problém. Samozřejmě musí pak on sám vědět, kdy si dát přestávku, protože léčba je často dost unavující, ale to prostě pozná.
Píšu MŮŽE být důvodem odebrání, ne musí. Pokud borec nedodržuje takový základní předpis, jako, že bez ŘP se neřídí, tak bůhví jak je na tom s dodržováním léčby. A neleceny schizofrenik, doufám, ŘP nedostane.
@martina.se píše:
Opet, myslis, ze kdyby ho nekdo udal, ze prestane jezdit?
Mentálně postižené jedince, kteří by nikdy neměli řídit, potkávám denně. A je asi úplně jedno, jestli na to mají či nemají papír - v našem právním bordelu.
@Jahru píše:
Píšu MŮŽE být důvodem odebrání, ne musí. Pokud borec nedodržuje takový základní předpis, jako, že bez ŘP se neřídí, tak bůhví jak je na tom s dodržováním léčby. A neleceny schizofrenik, doufám, ŘP nedostane.
Na ŘP nemusíš mít psychotesty a věř mi, že je-li to chytrý člověk tak na něm nikdo nepozná, že je schizofrenik, když nebude mít nějaký záchvat… Takže tak.
@Maja25 píše:
@Uiii už před dovolenou je nebral. Nikdo z lidí, co byli spolu na dovolené nevěděl o jeho nemoci.
Až když se sesypal a vyšlo všechno najevo.
No, to je potom průšvih.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Tak to pardon, ale fakt se mi nelíbí, že někdo bez ŘP jezdí. Co kdyby způsobil nějakou autonehodu? On je navíc schizofrenik. V rámci bezpečnosti pro něj i pro ostatní by to bylo nejlepší. Ověřená informace to je.
A co to takhle tomu bratranci povědět, že o tom víte a pokud s tím nepřestane, tak že s tím půjdete na policii? Tím ho postavíte před hotovou věc a udavači nebudete.
@Zumpa píše:
Mentálně postižené jedince, kteří by nikdy neměli řídit, potkávám denně. A je asi úplně jedno, jestli na to mají či nemají papír - v našem právním bordelu.
Teď jak byly ty pěkné dny, tak to bylo opravdu silniční peklo.
@Uiii píše:
Na ŘP nemusíš mít psychotesty a věř mi, že je-li to chytrý člověk tak na něm nikdo nepozná, že je schizofrenik, když nebude mít nějaký záchvat… Takže tak.
Na ridicak potřebujes potvrzení od doktora pokud se nepletu. Takže praktik by měl o jeho nemoci vědět pokud se s ní léčí.
@Uiii píše:
Psychotesty sice ne, to až při odebrání ŘP a následnych zkouškách, ale potvrzení od praktika bo způsobilosti ano.