Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nechavate si od rodiny platit za oblečky po dětech, které jim dáváte? Věc se má tak, švagr s přítelkyní čekají miminko, my máme už staršího synka a oni by měli zájem o věci po něm - jak oblečky, tak i napr. postýlku a další vybavicku. Mně to popravdě ale není úplně příjemné, malému kupuji nové, kvalitní věci - Lindex, H&M, reserved a podobně a popravdě jsem doufala, ze to aspoň za něco pak zase prodam dále, je to skoro vše v krásném stavu, jako nové. Zase je mi ale blby říkat si jim o peníze (a ani nevím, jestli by mi za to něco vůbec nabídli, jestli nečekají, ze jim to proste dáme), ale upřímně, nechce se mi jim ty věci davat jen tak, nás to taky stalo x tisíc a proste rada bych na tom něco vydělala, za co zase nakoupim nové oblečky. Finančně jsme na tom oba páry tak nějak stejně, oni možná o trochu lépe. Co byste na mem místě udělali vy?
Rekla bych, ze uz jsem to za uplatu slibila kamosce nebo ze schovavam pro druhe dite a nechci, aby se to znicilo.
AAA ty jim je musíš dávat? Peníze bych po nich nechtěla ale zároveň pokud bych peníze potřebovala tak bych to prostě prodala
Upřímně bych řekla, že se to chystám prodat
ale co vím, tak je docela problém prodat i značkové oblečení po dětech. Já oblečení rozdávam, ale třeba kočárek, postýlku, monitor, atd. bych prodala
Pokud jsou ty věci zachovalé, tak bych si je nechala zaplatit nebo udělala naky výhodný obchod… Třeba výměna za pleny nebo co se vám zrovna hodí ![]()
Oblečení rozdávám, ted jsem hodně darovala kamarádce, co se jí narodila holčička. Věci jako kočárek, monitor, sporťák, autosedačku pak prodám
.
Jinak kdybych byla ve tvé situací, na rovinu bych jim to řekla
.
Ne. U nás právě naopak, každý se toho rád zbaví. Teprve jsme oznamovali těhotenství a už všichni snášeli z půdy vybavení po dětech a to jsme o nic nežádali.
… Tak jim to buď odřekni úplně nebo dej, co bys stejně poslala pryč. Určitě se najde plno věcí na donošení, nějaké hračky apod., ne? To je úplně normální. Ať si hezké věci koupí nebo dostanou a takové ty univerzální, co stejně děti zlikvidují při prvních mrkvičkách, kolují. Hlavně je blbost dát krabici hezkého, značkového oblečení s tím, že ti to vrátí. To nedopadá dobře… ![]()
Příspěvek upraven 11.05.21 v 22:04
Jim bych to neprodávala, když sami odkoupení nezmínili. Bud bych to schovala pro další nebo prodala. Je hrozný, že kolem toho člověk šlape a neví
, aby neurazil. Mě zavolala jedna příbuzná a řekla, že “by si ty věci vzala, že je kluk už je velkej”. To pro mě znamená, dejte mi to, co vy s tím. No, a ted rozprodávám a není z toho málo. Uražená byla a je. Mě to hlava nebere, že si někdo o věci prostě řekne. Já za to kupuju věci zase dál.
Edit.: složitě prodejné zachovalé a hezké kousky, věci, dávám do místního klokánku, včetně hraček. Hračky hodně posílám dál, to se nekazí a udělá radost.
Příspěvek upraven 11.05.21 v 22:07
Za dražší věci jako postylku apod. bych peníze chtěla. Obleceni bych dala nějaký horší. Pěkný a dražší kousky, řekla že buď peníze a nebo že si je prodáš sama. Mě teď teda švagrová bude dávat hodně věcí po synovi, nic za to nechce ale já ji stejně něco nacpu a nebo zase koupím něco jejímu synovi. To by mě bylo blbý si brát i zadarmo od vlastní sestry kdyby to byla komplet výbava.
Příspěvek upraven 11.05.21 v 22:07
Já jsem plno věcí dostala od ségry a vždy jsem jí za to dala nějakou kompenzaci, přestože to bylo s tím, že mi to dává- parfém, kosmetiku, stavebnici nebo hračky dětem.
Teď jsem zase většinu předala dál, také jsem dostala kompenzaci, ale méně než celkovou hodnotu. Ale šlo to pryč najednou, nemusela jsem fotit zvlášť, odpovídat na otázky, někam to vozit. Pár dražších věcí jsem prodala, ale rozhodně to není na vydělání ( věci pouze po synovi, jako nové, za míň než třetinu nákupky).
Rozhodně je potřeba se švagrem domluvit, jak to vymýšlí, jestli gratis nebo něco vám za to nějaké peníze dá.
Mne se zatim podarilo prodat jenom ohradku. Takze ja po detech nadsene rozdavam cokoliv komukoliv, kdo to oceni. Rada ziju pokud mozno ekologicky. Na druhou stranu jsem nekupovala zadne top znacky, max par kousku jsem mela NEXT.
Ne, co je obnošené, to dám do kontejneru, co relativně pěkné rozdám po rodině a známých. Prodávat dětské oblečení po bazarech je opruz a ztráta času.
Vždyť jim narovinu řekni, co za to chceš, protože jinak by jsi to prodala. Ale moc nespolíhej na to, že to oblečení prodáš. Já teď odnášela do kontejneru prakticky nový oblečení na mimčo, co už čtyři roky nemůžu prodat a to jsem to nabízela skoro zadara…
Nikdy by mě nenapadlo si za ty věci říct o peníze a hlavně ne v rodině, maximálně si řeknu třeba o víno a kindervajíčko a že už jsem toho rozdala ![]()
Přijde mi ujetý prodávat třeba tričko za
50Kč a že to v mym okolí dělá strašně lidí, já bych se asi hanbou propadla ![]()
Já bych řekla že jsi to právě chtěla prodat aby jsi mohla koupit věci nové
třeba by ti stejně za to něco dali akorát to brali jako samozřejmost tak to ani nezmiňovali.