Nelíbí se mi chování kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31291
31.5.13 15:01

Pěkně blbá situace, do které tě postavila „kamarádka“…tohle se mezi přáteli nedělá, aby si z tebe dělala alibi, i když si to nepřeješ a její nevěru neschvaluješ.
Manželovi bych nic neříkala, je to jejich věc a do toho bych se nemontovala, ale jí bych řekla, ať se nezlobí, ale že jí v tom dál podporovat odmítáš a alibi ať si sežene někde jinde, že ty nechceš dál jejímu manželovi lhát a dělat ze sebe idiota, až to praskne, a že to praskne, tak jako skoro všechno. Pak budeš za tu špatnou ty…
A že si ve věcech, které už proběhly dáš samozřejmě pusu na zámek, ale dobudoucna krytí nepotvrdíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
31.5.13 15:04

Jak by jste se cítily, kdyby jste viděli kamarádku jeden den se objímat a líbat s manželem a druhý den to samé s jiným mužem? Bohužel i tenhle obrázek se mi naskytl a tím mi to vlastně oznámila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.5.13 15:07

@kissi já bych ji napráskala manželovi… ten si to nezaslouží, pokud je na ni opravdu hodný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alianan
31.5.13 15:10

A co na to říká tvůj manžel?
Já bych jí oznámila, že co dělá ona je mi jedno, ale odmítám jí dělat krytí. Nějak bych to zaonačila, že jsem proti nevěře a věřící člověk, mám jí jako kamárádku ráda, ale krýt jí nemůžu, ale ani jí neprozradím. Pokud se mě její manžel zaptá kde jsme byly, řeknu poravdě kde jsem byla a kde byla nebo co dělala ona netuším, spolu jsme nebyly.

• Citovat
  • Upravit
581
31.5.13 15:11

Většina věcí z toho je její věc, ale mě by se nelíbilo, že se kryje tebou, ačkoliv s tim nesouhlasíš, protože když to praskne, u jejího manžela a jeho okolí budeš ta špatná hlavně ty, protože si bude myslet, žes jí v tom podporovala…a co s tim? Udělala bych jen jednu věc, řekla bych jí, ať se nevymlouvá na tebe, jinak jejímu manželi řekneš pravdu, protože s tim nechceš mít nic společnýho a jinak, ať si dělá co chce s kym chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
31.5.13 15:12
@kissi píše:
Věc se má tak. Seznámila sem kamarádku s bejvalím spolužákem ze školy. Ona je vdaná, má dítě, manžel jí jde ve všem maximálně na ruku. Ona je vysoce nespokojená. Než jsem kamarádku seznámila, bavili jsme se s kamarádem normálně, na úrovni. Dnes se sotva pozdravíme. O to ani nejde, ale nevím proč, štve mě její chování. Nic mi do toho není, ale ona pořád za ním jezdí, manželovi říká, že je se mnou, volá si sním píše a zamlouvá to mnou. Prej se do něj asi zamilovala. Nevím proč, mě to štve!!! Vyrůstala jsem asi v jiných poměrech, nevěra se mi hnusí- táta měl milenku, všemu jsme přihlíželi jako děti- jsem věřící, ona se k manželovi chová podle mého dost nehezky. Štve mě to všechno, už jen to, že jsem je seznámila. Zamilovali se do sebe, ale ona si neumí představit, že by odešla od manžela, že je to její jistota- zřejmě jen finanční. Svůj názor jsem jí řekla, sklopí hlavu mlčí, za pár dní začne zas. Co dělat? Asi nic, co? :( :nevim: :,(

Tak beru to jako výlev mezi kamarádkama, chápu tě, člověk má právo na to, aby ho něco štvalo. Ale jinak souhlasím s Lizbeth - neřeš to, nic ti do toho nejni.
Pokud jsi sama věřícví, měla bys vědět nejlépe, že bližní se nemají soudit.

edit (dočela jsem): Jí ale řekni, ať tě do toho netahá, nebo že to vyklopíš. Nemáš povinnost krýt její chovaání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.5.13 15:18

Kamarádce bych řekla, že ji nebudu krýt s platností ode dneška. Definitivně končím.
Pokud by se spolehla na to, že jste kamarádky a znovu to zkusila vymluvit se na tebe, jejímu manželovi bych řekla, ať se neptá mě, co jsme dělaly a kde jsme byly, že má snad ženu, aby se jí zeptal, jaký měla den. ;) To si piš, že se jí zeptá a ona pochopí, že ji fakt už nekryješ a přitom nic neprozradíš, takže kamošku nepráskneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
31.5.13 15:18
@kissi píše:
Jak by jste se cítily, kdyby jste viděli kamarádku jeden den se objímat a líbat s manželem a druhý den to samé s jiným mužem? Bohužel i tenhle obrázek se mi naskytl a tím mi to vlastně oznámila.

cítit bych se necítila nijak, je to její věc, citově by se mě to nedotklo. Ale řekla bych jí, že je pěkná mrcha, že je to vůči manželovi pěkně hnusný a že jí v tom podporovat nebudu.
Nevím, nakolik „superkamarádky“ jste, ale třeba pro mě by to nejspíš znamenalo, že bych s ní „snížila četnost setkání“, nebo jak to napsat :lol:, né že bych ji úplně zavrhla, ale prostě by mě netáhlo kávičkovat si dvakrát týdně s někým, kdo mě svým chováním štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
31.5.13 15:24

Ahoj, byla jsem úplně ve stejné situaci (já akorát svojí kámošku neseznámila s milencem, znali se dlouho předtím)…jak ti tady holky radí, abys to vůbec neřešila, tak to není tak jednoduché :| Určitě bych to jejímu manželovi ani nikomu z vašich společných přátel neříkala - nevíš, jak to v jejím manželtsví je, zda náhodou není nespokojená nebo manžel nemá taky milenku. Tak proč vířit dál vody :nevim: Promluv si s kámoškou, že je to sice její věc, ať si chodí za milencem, ale ty že jí odmítáš dělat spolehlivé alibi a že odmítáš řešit její vztah, který se tobě osobně nelíbí. Řekni jí narovinu, jak se cítíš, jak to vidíš ty, vyslechni naoplátku jí, ale tím bych to uzavřela mezi vámi oběma :think:…já to tak udělala, kamarádka si myslela, že když o tom vím, že když jí dělám alibi, že mám zájem poslouchat její nářky, a v jaké je bezvýchodné situaci, a jak je doma sice nespokojená, ale odejít nechce atd…to se vydržet nedalo, nic jiného se mnou nebyla schopná probírat :zed: :zed: Tak jsem jí jednou vzala na kafe, řekla jí rázně, že já jako alibi končím, že se mi ten její vztah nelíbí, a že odmítám poslouchat její breky, pokud s tím ona sama něco nebude chtít dělat :! :! A byl klid. Dala si ode mne chvilku pauzu, nevolala, nepsala, ale asi za měsíc se ozvala a bavíme se normálně. Já se jí jen zeptala, jak to má s chlapama. Prý stále má manžela i milence, a le nebavíme se o tom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
31.5.13 15:48
@Lizbeth píše:
Nic s tím dělat nemůžeš a ani to nekomentuj - nejsi její nic - nemáš právo jí soudit..Ty jim doma u toho nesvítíš.
Proč tě to tak štve? Co vlastní život? Nebylo by lepší řešit spíš sebe?

Proc by ji to nestvalo kdyz si z ni dela alibi a chce aby ji kryla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
31.5.13 15:54
@Lizbeth píše:
Nic s tím dělat nemůžeš a ani to nekomentuj - nejsi její nic - nemáš právo jí soudit..Ty jim doma u toho nesvítíš.
Proč tě to tak štve? Co vlastní život? Nebylo by lepší řešit spíš sebe?

Nic by jí do toho dejme tomu nemělao být, kdyby byla jen přihlížející. Ale na druhou stranu je její „něco“ - je její kamarádka, která byla do toho problému vtažená bez svého zapříčinění, a potřebuje si to vyřešit alespoň sama pro sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
31.5.13 15:59

@kissi
Necítila bych se nijak, nejsi zodpovědná za jejich životy.

• Citovat
  • Upravit
12978
31.5.13 16:20
@kam2 píše:
Proc by ji to nestvalo kdyz si z ni dela alibi a chce aby ji kryla?

V úvodním příspěvku píše, že ani neví, proč jí to štve a že jí také štve, že je vůbec seznámila..to že se na ní vymlouvá - tomu nepřikládala před tím takový význam - až potom se o tom rozepsala..
Mě osobně připadá, že OK, je blbé, když se na vás druhý vymlouvá, ale tak nějak mezi řádky pocituji, jakoby na kamarádku žárlila - i na toho kamaráda - jakože dřív se s ním bavila dobře a nyní nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 17:57
@kissi píše:

Píšu o kamarádce, takže raději anonymně… ne že bych jí přímo viděla, ale o tom, že je nevěrná vím, jako jediná… není teda vdaná, jen zadáná, bez dětí… milence neznám, jen z vyprávění, přítele ano, ale nevídáme se často… Jak se cítím - normálně, je to její věc a mě se to netýká… já sice nevěru neuznávám, ale u ní mi nevadí, je taková, není to její první nevěra… prostě to beru tak, že každý má ty hodnoty jinde… ani před ní nijak nemoralizuju. Jako krytí mě nevyužívá - bydlíme každá jinde, vídáme se jen tak jednou za dva/tři týdny o víkendu když dojede do rodnýho města.

• Citovat
  • Upravit
13
9.4.18 05:26

Kamarádka dala malému cucat svůj prst

Zdravím, moje kamarádka přišla na první návštěvu. Když si malého chovala a on začal natahovat, tak než jsem donesla dudlík, strkala mu prst do pusinky. Já nevím, ale připadá mi to děsný. My s manželem na nej jdem opatrně. Všechno sterilizuju, otiram, peru… jsou mu dva měsíce. Narodil se předčasně a musel být v inkubátoru. Kamarádka to ví. Je to podle vas v pohodě a zbytečně to řeším? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová