Nelíbí se mi chování kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15005
9.4.18 05:41

Prst do pusy jsem nedávala ani vlastnímu natož cizímu, taky by mi to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.4.18 06:00

Tak dnes spousta lidi razi teorii, ze prst je lepsi nez dudlik, ale ty jo, ja bych si to asi nelajzla udelat jinemu nez vlastnimu, a jeste takhle malemu :think: No snad si ty ruce umyla…uprimne nevim, jak bych zareagovala, asi nejka vysilovat nemusis, ale ja bych asi minimalne v rozpacich byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
9.4.18 06:35

@JiricekJ tak nemusíš to rovnou začít praktikovat, ale pohodě to podle mě je. Pokud není extrémně předčasně narozený s oslabenou imunitou. Zanedlouho si bude do pusy stejně strkat kde co… Prostě trénink imunitního systému. Asi bych kamarádku nějak normálně v klidu upozornila, že je ještě malý, ale víc bych to neřešila.

Já jsem takhle nadskakovala, když jsem nachytala pětiměsíčního, jak s gustem olizuje dlažky na podlaze. Že v tu chvíli nebylo vytřeni nevím, zda je horší nebo lepší. No taky mu z toho nic není, přežil.

• Citovat
  • Upravit
19581
9.4.18 07:14

Pomaham ted hodne svagrove s novorozenou dcerkou.. ale proboha strcit ji prst do pusinky by me vazne nenapadlo..
kamaradka je prastena, a razne bych ji rekla at to laskave nedela..
ty jo.. tohle nenapadlo ani tchyni, a to teda ji napadlo hodne veci co delat s detma :mrgreen:
a kdo pise, ze by mu to nevadilo tak keca..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.18 07:18

Nešílela bych, ale řekla bych jí, ať ten prst vyndá. Nenapadlo by mě cizímu dítěti dávat prst do pusy, ostatně ani synovi jsem prst na uklidnění do pusy nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
9.4.18 07:30
@JiricekJ píše:
Zdravím, moje kamarádka přišla na první návštěvu. Když si malého chovala a on začal natahovat, tak než jsem donesla dudlík, strkala mu prst do pusinky. Já nevím, ale připadá mi to děsný. My s manželem na nej jdem opatrně. Všechno sterilizuju, otiram, peru… jsou mu dva měsíce. Narodil se předčasně a musel být v inkubátoru. Kamarádka to ví. Je to podle vas v pohodě a zbytečně to řeším? :roll:

Bez předchozího zeptání se bych cizímu dítěti nikdy prst do pusinky nestrčila. Ale zažila jsem maminku, která mě o to poprosila, když kojila jedno ze svých dvojčat a druhé mi řvalo na klíně (obě miminka těžce nedonošená). Malíček do pusinky bříškem nahoru preferovalo dítě i jeho matka. Bez zeptání ne, ale jinak se podle mě žádná tragédie nestala, stačilo to kamarádce říct a je-li normální, už se to nestane. Mnohem větší průšvih mi přijde takový typ „opatrnosti“, kdy všechno „sterilizuješ, otíráš, pereš“.

Takže abych odpověděla na dotaz: chování kamarádky mi v pohodě nepřijde, ale ty to podle mě příliš řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
9.4.18 07:33

Urcite bych mu prst nedala jako kamarádka, ale spis byh se přestala tak strachovat a vše nesterilizovala atd to dítě si musí udělat nějakou imunitu a kód pokud je i předčasně narozené ma ji mnohem menší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
9.4.18 07:35
@tereza12345 píše:
Pomaham ted hodne svagrove s novorozenou dcerkou.. ale proboha strcit ji prst do pusinky by me vazne nenapadlo..
kamaradka je prastena, a razne bych ji rekla at to laskave nedela..
ty jo.. tohle nenapadlo ani tchyni, a to teda ji napadlo hodne veci co delat s detma :mrgreen:
a kdo pise, ze by mu to nevadilo tak keca..

Hele, proč praštěná? Miminkům se podle mě docela běžně dává do pusinky bříško prstu (nepředpokládám, že dotyčná z dotazu rvala miminu do krku celý prst) na uklidnění, třeba to tak zakladatelky kamarádka praktikovala se svým dítětem taky a nepřišlo jí na tom nic v nepořádku. Zažila jsem to tak u více dětí. Stačí se přece slušně ozvat, že u nás to děláme jinak. A ne, rozhodně by mi to nevadilo natolik, že bych kvůli tomu zakládala diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18720
9.4.18 07:37

Já byla minulý týden za kamarádkou. Ma 6,5 měsíčního chlapečka a když se plazil po zemi okolo mě, tak pak mi začal zuzlat ruku s já ho nechala. Asi mě měla kámoška odstřelit sic jsem si ruce myla po příchodu z venku.. :lol:. Jako aby tvému dítěti strkala prvoplánově prsty do pusy a ještě třeba nemyte úplně normální není. Můžeš ji požádat ať to nedělá. Pokud by si zuzlalo samo, tak ho nechám. Já jsem zastáncem vyváženosti hygiena vs budování imunity. Udržovat dítě ve sterilním prostředí, tak bud akorát nonstop nachcipane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
9.4.18 07:43

Tak to by mě cizímu miminku/dítěti nenapadlo strčit prst do pusinky, kamarádce taktně řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
9.4.18 07:43
@SlečnaDahlia píše:
Hele, proč praštěná? Miminkům se podle mě docela běžně dává do pusinky bříško prstu (nepředpokládám, že dotyčná z dotazu rvala miminu do krku celý prst) na uklidnění, třeba to tak zakladatelky kamarádka praktikovala se svým dítětem taky a nepřišlo jí na tom nic v nepořádku. Zažila jsem to tak u více dětí. Stačí se přece slušně ozvat, že u nás to děláme jinak. A ne, rozhodně by mi to nevadilo natolik, že bych kvůli tomu zakládala diskusi.

Docela běžně? Nikdy jsem neviděla maminku, která strká svůj prst do pusinky dítěte a už vůbec ne do cizí. Určitě by se mi to nelíbilo a řekla bych jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.4.18 07:44

@JiricekJ neni to v pohodě a jasně bych ji řekla, ze si nepřeji, aby mu cokoli strkala do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
9.4.18 08:10

Tohle bych nesnesla. vynesla bych ji v zubech.. Zrovna tak ruzne ocicmavani pusou prstiku ditete a pusinkovani ruznyma tetkama :? Malicek briskem nahore do pusinky me ucila uz laktacni poradkyne v porodnici, ze to uklidnuje lepe nez cumlik a je to vhodne pro ‚nedomazlene‘ deti, ALE rekla mi, at si predtim radne u miminka umyju ruce a sama to nedelala, popsala mi, jak to mam udelat.tj.ani laktacni poradkyne malicek do pusinky miminka nestrkala. Jestli tvoje kamaradka zvenku ani nemela umyte ruce :poblion: u nas pred kazdou navstevou ditete do roku jsem se ptala jestli jsou zdravi, pokud maji kasel, rymu, at se nezlobi, ale odlozi se to. Kdyz prisli, poprosila jsem je o umyti rukou. a muze si myslet kdo chce co chce.me by tohle neurazilo. zvlaste u nedonoseneho miminka. Napr. Cerny kasel se u dospelych muze manifestovat uplne jinak, jen jako obyc kasel a pro dite do roka muze byt smrtelny. pneumokoky ma v dutine ustni az 70% zdrave populace. Meningokoka 15%. Tj. Prenaseci ti naprskaji na miminko, co nema vypestovanou zadnou imunitu.to by bylo drahe pomazleni novoška za takovou cenu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
9.4.18 08:13

@lilith1 fakt nikdy? Já to třeba dělám. Od chvíle, kdy se začnou klubat zuby, je ideální pohotovostní kousátko pro krize kloub mého ukazováčku. Ale jsem si dost jistá, že jsem to příležitostně použila i dřív. Chlapci žijí, jsou zdrávi a přinejmenším ten starší už měl puse hafo mnohem horších věcí, než matčin prst. Ale furt si myslím, že stačilo kamarádce něco normálně a slušně říct. Asi by udělala jen „aha, promiň“ a bylo by vyřešeno…

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.4.18 08:13

Chápu tě. Taky mám nedonošené miminko a vím, co to jsou první měsíce, kdy všechno, včetně sebe sterilizuješ, protože následky případné infekce jsou daleko horší než u normálního novorozence. Já jsem do tří měsíců nedovolila nikomu sáhnout na dítě bez umytých a vydezinfikovaných rukou. Dokud neskončí gestační šestinedělí, neexistuje. A to jsem člověk, co razí teorii, že dítě potřebuje bacily, aby bylo zdravé. Prostě u nedonošených miminkem je to jiné. Kamarádku bych rovnou sprdla a bez servítek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová