Nemá o nic zájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
23.3.23 12:29
@Anonymní píše:
@lilith1 a jak to teda dělaly rodiče? Že jsme fungovali? Já se v tom vašem popisu totiž docela taky poznávám. Člověk se zabavil čímkoliv. Že bych někde ležela a nevěděla do čeho píchnout, to si nepamatuju. Právě teda premejslim, co děláme jinak, že dneska ty děti dokážou sedět na gauči a čučet do bl.ba a jsou unudeny.

Protože mají moc na výběr, moc podnětů, máloco, na co si musí počkat a na co se těšit. To je ta dnešní konzumní doba, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.23 12:32

@Pitaya1 výlety, dovolené. Když má někam jít, po 100m ho bolí bohy, proč tam musí jít a milion jiných keců. Hry hrajeme taky. To ho baví chvíli, pak už ne.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
23.3.23 12:49
@Anonymní píše:
@Pitaya1 výlety, dovolené. Když má někam jít, po 100m ho bolí bohy, proč tam musí jít a milion jiných keců. Hry hrajeme taky. To ho baví chvíli, pak už ne.

Tohle by byla moje noční můra asi bych zkusila vyjednávání - pokud zvládne výlet bez keců, bude moct večer na mobil. Pokud bude mít kecy, tak zbytek dne bez mobilu/počítače.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.23 13:01

@Pitaya1 on je problém, že u nás pc není vůbec, na mobil se podívá cca na 15 minut denně, jinak ho to nebere :D a druhej problém je, že u maminky si do jedou na kopec autem, doma leží a nikdo si tam s ním nepovida, nikdo se o něj nezajímá a tak je sám celý dny zavřenej v pokoji. Teda aspoň podle jeho slov. Takže chtít po něm potom něco, co se vymyká jeho naučenému linemu komfortu je těžký

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
23.3.23 13:17
@Anonymní píše:
@Pitaya1 on je problém, že u nás pc není vůbec, na mobil se podívá cca na 15 minut denně, jinak ho to nebere :D a druhej problém je, že u maminky si do jedou na kopec autem, doma leží a nikdo si tam s ním nepovida, nikdo se o něj nezajímá a tak je sám celý dny zavřenej v pokoji. Teda aspoň podle jeho slov. Takže chtít po něm potom něco, co se vymyká jeho naučenému linemu komfortu je těžký

Zase u vás je půlku dní v měsíci, tak máte dost času ho naučit něco nového. Otázka je, co sítě podnikali doteď jestli není nějaká změna i z vaší strany.

• Citovat
  • Upravit
59426
23.3.23 13:32

@Mar__tanka1983 co to otočit a až přijde někdo z dospělých tak dohlídne at to udělá. Třeba ho to přestat bavit a začne to dělat hned po škole. Dcera si dělá vše hned jak přijde domů a vždy řekne at má pak klid :mrgreen: nejstarší opak a to je katastrofa, na vše řekne že je čas, vše pohodička a hotovo nic :lol: Ale jak jde o trénink to je tam hned a včas. včera jsme mu snad 5× opakovala at se zvedne a jde konečně uklidit pokoj a když tam jde at vezme vysavač, furt čas a pak že teda jde at mám klid a radost :lol: Na vše čas, na úkol ze školy má týden a pak to tady dělá večer před odevzdáním a včera když mu řeknu že na to má zase týden at to udělá včas tak přece minule to zvládnul. Jo dělal to do půlnoci, ani neměl už čas to udělat znova takže známka nic moc, prý mu to stačí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.23 13:43
@Anonymní píše:
@Pitaya1 on je problém, že u nás pc není vůbec, na mobil se podívá cca na 15 minut denně, jinak ho to nebere :D a druhej problém je, že u maminky si do jedou na kopec autem, doma leží a nikdo si tam s ním nepovida, nikdo se o něj nezajímá a tak je sám celý dny zavřenej v pokoji. Teda aspoň podle jeho slov. Takže chtít po něm potom něco, co se vymyká jeho naučenému linemu komfortu je těžký

A proč tě tak štve, že se nudí? Nemyslíš, že je to spíš jeho boj? Pokud normálně chodí do školy, má třeba i nějaké kroužky a o víkendu výlet s rodinou, tak ať se do té zdi klidně kouká, když chce, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
23.3.23 14:25
@Markéta80 píše:
@Mar__tanka1983 co to otočit a až přijde někdo z dospělých tak dohlídne at to udělá. Třeba ho to přestat bavit a začne to dělat hned po škole. Dcera si dělá vše hned jak přijde domů a vždy řekne at má pak klid :mrgreen: nejstarší opak a to je katastrofa, na vše řekne že je čas, vše pohodička a hotovo nic :lol: Ale jak jde o trénink to je tam hned a včas. včera jsme mu snad 5× opakovala at se zvedne a jde konečně uklidit pokoj a když tam jde at vezme vysavač, furt čas a pak že teda jde at mám klid a radost :lol: Na vše čas, na úkol ze školy má týden a pak to tady dělá večer před odevzdáním a včera když mu řeknu že na to má zase týden at to udělá včas tak přece minule to zvládnul. Jo dělal to do půlnoci, ani neměl už čas to udělat znova takže známka nic moc, prý mu to stačí :mrgreen:

Jako to mě samozřejmě napadlo.
Jenže:
dospěláci se vracíme v každé rodině v jiný čas, i v rámci jedné rodiny je to hodně na přeskáčku, do toho by se mu motaly jeho zájmy, takže jednou by dělal úkoly ve tři a jindy v osm večer. Když si vzpomene, že něco chybí, není šance už dokoupit a podobně.
Proto je to odpoledne po škole prostě nejjednodušší.
Já bych asi jště i byla ochotná do toho hrábnout, ale u pantáty pochybuju. A rozhodit mu to jednou tak a jednou tak, to si myslím, že by bylo ještě víc matoucí, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
23.3.23 14:28
@Anonymní píše:

mno tak s tím „podle jeho slov“ bych byla opatrá :lol:
Vidím to u nás.
Nejen v tom, co vypráví, že se děje u táty, ale i když občas vypráví, co se děje u nás :D
Jo, u maminky možná nejsou tak aktivní veverky jako vy, ale to nejsou ani první ani poslední :nevim: Zřejmě mu víc vyhovuje „línej režim“, jinak by mámu bláznil, že chce jezdit a u vás by byl jak rybka ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.23 15:08

@unuděná přijde mi, že to je škoda zabíjení času. Navíc dívat se na jeho otrávenej obličej a jeho připomínky : co mám dělat, eeee já nevím, nudím se… Kdyby to aspoň nekomentoval :-D jde to pak už fakt na nervy, když je toho moc. Jinak by mi to bylo i jedno, kdyby si knoural v pokoji pro sebe :D

• Citovat
  • Upravit
53190
23.3.23 15:33
@Anonymní píše:
@unuděná přijde mi, že to je škoda zabíjení času. Navíc dívat se na jeho otrávenej obličej a jeho připomínky : co mám dělat, eeee já nevím, nudím se… Kdyby to aspoň nekomentoval :-D jde to pak už fakt na nervy, když je toho moc. Jinak by mi to bylo i jedno, kdyby si knoural v pokoji pro sebe :D

Hihi, tak na tohle je jednoduchá odpověď, kterou praktikuju u svých dětí, když jsou takhle zpruzelé a otravují, že se nudí. „Chceš zaměstnat?“ A už mizí venku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
23.3.23 17:44
@unuděná píše:
Hihi, tak na tohle je jednoduchá odpověď, kterou praktikuju u svých dětí, když jsou takhle zpruzelé a otravují, že se nudí. „Chceš zaměstnat?“ A už mizí venku :mrgreen: :mrgreen:

Joo, to delam taky :jazyk:, jen co reknu, ze mam spousta ponozek na sbaleni,… tak maji najednou strasne napilno :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
23.3.23 20:45

@Mar__tanka1983 jo je to blbý, ale když takhle zapomíná :lol: Nebo fakt zákaz něčeho co mu bude hodně vadit takže raději to udělá včas. Jestli prostě zapomíná co aby když přijde to tam měl sepsané a jen odškrtal co udělal ;) Viki odpoledne usnul, teď vstal a že teď jde dělat úkol :lol: Jak vylezl tak že ještě musí vzít psa, tak s ní jsem raději byla v 18h když spal :lol: Vali to má zase jinak, ta raději vše hned, i domácí úkoly dělá ihned po příchodu ze školy a pak jde ještě cvičit na záda a až pak oběd a ví že už si může dělat co chce. Škola jí zabere sotva 10 minut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí