Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@olisek1995 píše:
Nikoho nemam mama mi umrela a tata je na ubytovne ja jsem ted u pritele ale z mimcem tu byt nemuzu
Holky, vy jste můry teda ![]()
zakladatelko: jestli potřebuješ pomoct, musíš komunikovat. Teď žiješ kde? Co otec dítěte? Kde všude si to byla řešit? Obvolovala jsi všechny azylové domy v okolí? Nemáš vůbec žádnou kamarádku, známou, kohokoliv, kdo by ti mohl trochu pomoct? Co věci na miminko? Ty máš nebo ne?
no jinak na to co tu zaznělo, že by miminku možná bylo líp v kojeňáku nemám co říct. Právě naopak, ta holčina (pokud to není vtip), potřebuje podpořit, jen teď nemá kam jít.
jinak to co píše Apaji mi přijde jako super nápad ![]()
@74paja píše:
Pripadne vlozit dite do babyboxu i s RL a za mesic {az bude azylak} se o nej prihlasit. Pripadne se tam narvat i s ditetem
prosim te neblbni nebo se tak stane. ![]()
@K-Black jestli ne min ![]()
kazdopadne nechapu proc takov veci resi tyden pred porodem (jestli si znas ovsem nedela. dobry den)
a hrozne me udivuje ze nektere uzivatelky nemaji kde bydlet, co do pusy nebo na sebe, ale pristup k internetu ano.
@74paja píše:
Pripadne vlozit dite do babyboxu i s RL a za mesic {az bude azylak} se o nej prihlasit. Pripadne se tam narvat i s ditetem
Hm jenže, to už prošvihla. Horní hranice tuším sice daná není, ale pokud je jí více jak 18 let.
@olisek1995 píše:
Prosim pomozte je mi (ť a jsem z brna za tyden mam rodit ale z porodnice nemam kam jit a nechci aby mi miminko vzalipotrebuji pommoct s bydlenim na mesic nez se mi vyridi azylak tam kde jsem ted byt z miminkem nemuzu co mam delat?
jsem z toho nestastna
odkud jsi? dej víc informací, třeba něco seženeme
@olisek1995 zkus kojeňák, některé fungují i jako útočiště v krizi, pro matky po porodu…můžeš tam být i s miminkem…pokud tam půjdeš sama, tak můžeš i s ním kdykoli sama odejít
@sophinka1 nekomunikuje…kdyby alespon komunikovala…se zase nekdo debilne nudi ![]()
@Apaji píše:
Počkejte, nedávno jsem viděla rozhovor s tím pánem, co tady prosadil a namontoval babyboxy. Na každém babyboxu je prý mobil přímo na něho (nevypíná ho ani v noci) s textem, že pokud se takto maminka rozhoduje kvůli bytové tísni, má mu okamžitě zavolat dříve než tam to dítě dá a on jí to pomůže akutně pořešit
to je pěkný teda
jenže některý lidi prostě nezjišťují, nezajímají se, nechávájí vše na poslední chvíli ![]()
@1.zizi píše:
@sophinka1 nekomunikuje…kdyby alespon komunikovala…se zase nekdo debilne nudi
Vzdyt ani neni online. To moc rady nechce…
@olisek1995 muzes jit na mesic i s ditetem do kojenaku, pak te vezmou rychleji na azyl, do jakeho jdes? dej si zadost vsude na marketu -kr.pole, do Bystrce na heyrak i do řečkovic na zvonek, byla jsem vsude a dá se to pomužou a tak ![]()
@Karleon
Díky, nestíhám hledat, pálil se mi na plotně špenát
To je ono
A navíc i v nemocnici fungují sociální pracovnice, k tomu dítě se odebírá jen výjimečně kvůli bytové situaci, soc. odbory fungují, i kdyby to měla být ubytovna - není to sice úpně vhodné prostředí pro dítě, ale mimin i větších dětí jsem viděla na ubytovnách hafo. Takže ano, dá se něco podniknout. Ale hlavně by se měl starat otec dítěte, pokud nemá práci, tak honem rvát se na brigády apod…
@e-lili píše:
@K-Black jestli ne min![]()
kazdopadne nechapu proc takov veci resi tyden pred porodem (jestli si znas ovsem nedela. dobry den)
a hrozne me udivuje ze nektere uzivatelky nemaji kde bydlet, co do pusy nebo na sebe, ale pristup k internetu ano.
no tak internet stojí třeba tři stovky na měsíc, a dá se díky němu sehnat spousta věcí buď za hubičku nebo i zadarmo. Ten týden před porodem to je sice pozdě, ale mohlo se stát cokoliv, nevím, jeblo chlapovi a včera ji řekl, vypadni, žádnýho haranta tu nechci ![]()
@1.zizi píše:
@Pincenza ceka se tu pomoc…nic neobvykleho…
na tom není nic divného od užiovatelky která sem chodí roky „má nakecáno“ někdo ji zná tipu (nic osobně
(Lessina, Lama atd…) a napsala holky vyhořeli jsme nemám nic, poštele mi prosím cokoliv co přebývá..to bych pochopila a i se to tu už událo, ale totok??
![]()
@K-Black píše:
no tak internet stojí třeba tři stovky na měsíc, a dá se díky němu sehnat spousta věcí buď za hubičku nebo i zadarmo. Ten týden před porodem to je sice pozdě, ale mohlo se stát cokoliv, nevím, jeblo chlapovi a včera ji řekl, vypadni, žádnýho haranta tu nechci
no, ale v tom pripade nam to tu mohla objasnit trochu vic a ne jen nemam kam jit pomozte mi
…ja si myslim, ze i pomoct pro ni i pro dite by se tu urcite nasla, ale takovym zpusobem to prece nejde ![]()