Nemám chuť se věnovat dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
4.5.16 11:17

To znaám ten pocit. Taky se mi mnohdy nechce. Ale tak snad ty děti jsme si dělaly proto, abychom se o ne staraly a vychovaly je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.5.16 11:28
@3HE píše:
Já si často jen tak sednu do pokojíku, noťas na klíně… děti si hrají samy a přitom jsme spolu.. občas mi něco ukážou, řeknou, nebo jim s něčím pomůžu… však si nemusíme přímo na „něco“ hrát ;)

Taky to tak dělám, akorát s knížkou, nebo tabletem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
4.5.16 11:31

Také nejsem hrací typ. Starší syn si rád maluje, tak si občas malujeme spolu, vystrihujeme a tak. Ráda dětem čtu, mladší dcera ráda zpívá, tak spolu zpíváme. Společně hravame pexeso. Když jsou oba doma, hrají si dost sami v pokojíku. Čím jsou větší, tím míň mě k hraní potřebují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
4.5.16 11:36

Přiznávám - jsem neskutečně šťastná, že už mám děti velké a nemusím si s nimi hrát…Ráda jsem jim četla, prohlížela s nimi knížky, bavili mě a dodnes baví společenské hry (i dětské), ale stavět do ohrádek zvířátka nebo hrát si na čápa a žábu a běhat po místnosti…to bylo pro mě fakt za trest. Nejlepší vždycky bylo vzít děti ven, třeba ZOO, plavečák, pohádka v divadle, procházka v lese (stavěli jsme domečky skřítkům, to bylo fajn). Společné chvíle se dají užít i jinak než povinným stavěním kostek. Brrr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.16 11:37

Já tyhle stavy vyhoření mívám většinou, když už jsem hodně unavená, nevyspalá třeba po rostoucích zubech, nemoci atd. Pomůže opravdu udělat si chvilku jen pro sebe, i kdybych měla večer odejít jen na dvě hoďky na nákup, prochajdu…

Co se týče hraní - hraju si s dětmi jen když se mi chce, protože nejsou hloupé a takové to automatické podávání lega nebo hra kdy jsem duchem mimo, je prostě nebaví, vycítí to. Hodně si hrají spolu, hodně chodíme ven (i s rýmou nebo kašlem), doma je zapojuju do činností, které dělám já (vaření, úklid, věšení prádla) a když už musíme být třeba celý den doma, spíš jím vymyslím zábavu, navedu je, a pak nechám svému osudu ;) Třeba takhle schovávám a vytahuju hračky, aby pro ně vždy byli zajímavější. Nemyslím, že být dobrým rodičem znamená půl dne u dítěte sedět a hrát si s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.16 11:41

A taky je super navést děti k zábavě, která baví i tebe. Já třeba miluju už zmíněné lego (i Duplo), vláčkodráhu, ráda kreslím. Nebo jim udělám z peřin domeček, dám tam baterku a na hodinu mám klid ;) Dá se toho vymyslet hodně, jen člověk musí zapojit fantazii. Přiznávám, že někdy toho mám taky plný zuby a nejsem schopná cokoli kreativně vymýšlet. To pak třeba jdeme do herny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
4.5.16 11:47

Taky mám „výčitky“,že si s holkama nehraju, ale ony si vyhrají dost samy až mám pocit, že bych se mezi ně pletla :nevim:!Občas dám se starší pexeso, kreslíme, malujeme, vystřihujeme, na svátky pečeme perníčky apod.,pomáhají mi občas večer dělat palačinky…chodíme ven, do parku, navštěvujeme babičky a známé…myslím, že se nenudí…
Nejkrásnější chvíle a 100% maminku mají min.30min. večer před usnutí, kdy se muchlujeme všechny 3 v pelíšku a čteme spolu pohádky :srdce:!

TV nebo mobil povolené mají, taková je prostě doba ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
4.5.16 11:57

.

Příspěvek upraven 04.05.16 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 12:15

Děkuju za názory. My hodně čteme a prohlížíme knížky, hrajeme pexeso, člověče a tak. Já myslela spíš hrát si na princezny, stavět a tak. To mě prostě nebaví. Já se o děti starám, jen prostě někdy chybí ta energie z toho nevyspání. Ráda bych chodila někam, jenže manžel má dlouhou a nepravidelnou pracovní dobu. akže když jsem to navrhla byl problém najít kdy, jemu se to nehodí nikdy, nedokáže říct jeden den v týdnu, kdy bych si mohla něco domluvit. Někdy je člověk fakt vyhořelý. Teď máme dny, že malá řve snad 100×. Dneska mi fakt už tečou nervy. Jak hned nezareaguju a nezvednu, hysterie. Ani oběd jsem nemohla skoro dovařit. Starší si s ní hrát nechce a ona pořád visí jen na mě. Jestli dožiju večera a nezblázním se, bude to zázrak.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.5.16 12:22
@Anonymní píše:
Děkuju za názory. My hodně čteme a prohlížíme knížky, hrajeme pexeso, člověče a tak. Já myslela spíš hrát si na princezny, stavět a tak. To mě prostě nebaví. Já se o děti starám, jen prostě někdy chybí ta energie z toho nevyspání. Ráda bych chodila někam, jenže manžel má dlouhou a nepravidelnou pracovní dobu. akže když jsem to navrhla byl problém najít kdy, jemu se to nehodí nikdy, nedokáže říct jeden den v týdnu, kdy bych si mohla něco domluvit. Někdy je člověk fakt vyhořelý. Teď máme dny, že malá řve snad 100×. Dneska mi fakt už tečou nervy. Jak hned nezareaguju a nezvednu, hysterie. Ani oběd jsem nemohla skoro dovařit. Starší si s ní hrát nechce a ona pořád visí jen na mě. Jestli dožiju večera a nezblázním se, bude to zázrak.

Moc s tebou soucítím, měla jsem podobný den včera :hug: Odpoledne už mi tekly nejen nervy, ale i pravé slzy hysterie a vyčerpání. Nakonec jsem otevřela lahev vína, dala děti spát dřív, sedla si k telce a šla pak taky brzy spát. Dnes je to o 100% lepší ;)
Mimochodem, co zkusit nějakou hlídačku? Zaplatit si dvě hodiny jednou týdně nebude až takový problém a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.5.16 12:22
@Anonymní píše:

v tomto případě beru odpoledne svačinu a mizím s dětmi ven! přeji trpělivost… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.5.16 12:28

Taky mě nebaví si hrát. Společenské hry teda jo, ale mladší (skoro 2) je na to ještě malý a když chci hrát jenom se starším (4), tak se po mně okamžitě sápe a ječí, že chce „tuli,“ takže buď starší řekne, že hrát nechce, když mladší řve, nebo nám mladší všechno rozhází. Malého si ex bere každých 14 dní na víkend, to se pak snažím věnovat staršímu, když je starší u babičky, tak zase mladšímu. Ale je to na palici, potřebovala bych na chvíli vypnout bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
4.5.16 12:43

Ahoj holky tak ja mam ted taky takove dny.Do toho menstruace a silene nalady a bolesti.Mala ma 8 let a malej 19 mes. Manzel ted uz 6 den od rana do vecera v praci.Mala anginu takze sedime uz tyden doma.Je to siiilene. Porad vse dokola.Ale i tak se drzim. dopoledne uklizim a varim.Po obede jde maly spat. A pak se venuju detem cele odpoledne.Je Je teda pravda ze oni si vyhraji spolu krasne.Ale i tak se venuju a hrajem si. Vecer teda jsem uz ko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
4.5.16 12:48

Taky nejsem hrací typ. Raději jdu s dětmi ven, zoo, plavecký bazén atd. Hlídání nemám vůbec žádné. Neexistuje pro mě si někam zajít bez dětí. Dokonce i na kontroly po operaci jsem musela brát do nemocnice děti s sebou. Tam to bylo docela výživné, protože čekat třeba hodinu až dvě v čekárně bylo pro ně utrpení. Už se nemůžu dočkat léta, kdy s dětmi budeme od rána do večera někde v lese na Vysočině. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
4.5.16 13:22

TAk já kolikrát taky nemám náladu si hrát, ale myslím, si, že bychom se měly přemoct, a tak se přemůžu. Myslím si, že je důležité hrát si s dětmi, ne nonstop, to určitě ne, ale nějaký ten čas denně ano.My jsme tedy teď už dost času venku, pokud neprší, to jdem jen na procházku. ale jinak jsme dopoledne i odpoledne až do večera na zahradě, na procházce…,venku to děti baví nejvíc a je to tam pro ně lepší než doma a i se tam většinou sami zabaví, tak proč se trápit doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí