Nemám energii na děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tosidelassrandu
25.6.23 07:08
@Anonymní píše:
To už je vyloženě aby sis kopla nebo proč se ptáš?
Úplně normálně mě zajímá, jaká metoda (metody) nefungují.
Já chci jen jedno dítě. Beru HA. Kdybych i tak otěhotněla, jdu bez váhání na potrat. Kdybych potrat odmítala a druhý dítě opravdu nechtěla, tak se chránim nějak kombinovaně, aby se nestalo, že otěhotním.
  • Citovat
  • Upravit
6180
25.6.23 07:27

Tady je tak nějak všechno špatně od manžela co se zasek ve středověku, po děti co vyžadují zabavovat. S šestiletou už se můžu v pohodě domluvit, kdy se jí můžu věnovat, i ta dvouletá už chápe „ano, ale až si dopiju kafe/dodělám oběd“. Kamarády dceři nesháním, má spoustu vlastních, stačí odpo vyjít na hřiště a do večera z ní vidím jen rozmazanou šmouhu jak lítají a hrajou si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
25.6.23 08:16

Jako já nevím - jak vaše rady pomůžou zakladatelce přežít následující 2 měsíce?
Rozvod s ročním miminem? Za mě blbost..
Převýchova chlapa? Ano, souhlas, ale o taky nebude hned. Zakladatelko - možná by pomohlo manželovi vysvětlit, že chápeš, že chodí do práce, ale 2× týdně minimálně se o ně bude starat on.. alespoň pár hodin - i kdyby je vzal na hřiště.

Mimochodem - fakt ji radíte, aby šla na operaci na tajňačku? 8o Assi nejhloupější rada, co jsem tu kdy četla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
25.6.23 08:27
@Anonymní píše:
Asi se mi tu vysmějete, co bych jako chtěla, ale já to mám jako vypovídání se. Jsem na mateřské se 3. dítětem, nyní má rok. Vstávám v 6 a od rána jedu kolečko povinností, starší vypravit a odvést do školky, uklidit, uvařit, zabavit nejmladší, odpoledne kroužky nebo zabavit všechny, do toho vleklá rekonstrukce bydlení a zahrady. Taková klasika. Nejstarší je šílený vysavač energie a já čím dál častěji prostě nemůžu. Vůbec nevím, jak to všechno skloubit, abychom přežili prázdniny, aby oni byli zabavení a já nepadala na pusu. S pomocí manžela a babiček příliš počítat nejde, mají všichni svou práci a jiné aktivity. Nejstarší dítě neustále, ale úplně neustále potřebuje někde s někým být, ale výlety ani aktivity se mnou ho nebaví, jenom prudí kdy pozveme koho na návštěvu a kam půjdeme…já mám uplne osypky z dalších akcí. :zed: Nejsem introvert, ale že bych denně obvolávala 8 kamarádek, to opravdu ne. Je mi to i trapné, s kým si rozumím já, s jejich dětmi si nerozumí mé a domlouvat se s někým napůl cizím, aby bylo dítě spokojené, to je mi pořád dokola hloupé. Vždy jsem měla plno energie na výlety a aktivity a teď, jenom si představím, jak nejmladší jenom řve, prostřední do zblbnutí „hlad, žízeň, horko, bolí nohy“ a nejstarší prudí, tak se mi ani nechce s nimi nic dělat. :zed: Tábor na pár dní mě z toho nevytrhne. :oops: Manžel do mě ryje, proč to a proč tamhleto, ale ve výsledku s nimi nikdy nikde nebyl. A pro mě třeba jít s nimi i na blbé koupaliště je prostě na odstřel - jednak neustále všechny hlídat, stejně pořád jen hledají důvody ke kňourání a visí mi na zádech, nebaví to nikoho a druhý den poslouchám, jak nikam nechodime a jaká je nuda. Vůbec nevím, kde mám pořád brát energii, abych se jim s radostí věnovala a měli jsme doma pohodu. Děti jsou všechny strašně živé, hlučné, nic je nebaví dýl než pár minut. Rodina mě nenaplňuje a já nedokážu naplňovat ji, bohužel pro mě je to momentálně spíš hora povinností a hluku, denně mě bolí hlava a mám chuť se rozběhnout proti zdi, abych už neslyšela další maaamiii. :zed:

A zase..boha asi jsem zila na jine planete, ale proc deti nebavi koupaliste? Ja se tam vzdy tesila od mala, byl to svatek, super..a to mne ami mama nekupovala mbamky ve stanku. Meli jsme jidlo s sebou..ale byl to svatek. Dnesni rozmazlenci jen prudi no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
25.6.23 08:28
@Králičice píše:
Převýchova chlapa? Ano, souhlas, ale o taky nebude hned. Zakladatelko - možná by pomohlo manželovi vysvětlit, že chápeš, že chodí do práce, ale 2× týdně minimálně se o ně bude starat on.. alespoň pár hodin - i kdyby je vzal na hřiště.Mimochodem - fakt ji radíte, aby šla na operaci na tajňačku? 8o Assi nejhloupější rada, co jsem tu kdy četla..

Né, to radí jen terien a je to samozřejmě pitomost.
Ale ono se toho prostě kromě „zapoj manžela“ poradit nedá. Děti do babyboxu nenacpe a jestli je to její nejstarší energetický upír, co se neumí sám zabavit a prudí, tak s tím se toho bohužel taky nedá moc dělat, než zatnout zuby a čekat, až vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
25.6.23 08:39
@Anonymní píše:
Asi se mi tu vysmějete, co bych jako chtěla, ale já to mám jako vypovídání se. Jsem na mateřské se 3. dítětem, nyní má rok. Vstávám v 6 a od rána jedu kolečko povinností, starší vypravit a odvést do školky, uklidit, uvařit, zabavit nejmladší, odpoledne kroužky nebo zabavit všechny, do toho vleklá rekonstrukce bydlení a zahrady. Taková klasika. Nejstarší je šílený vysavač energie a já čím dál častěji prostě nemůžu. Vůbec nevím, jak to všechno skloubit, abychom přežili prázdniny, aby oni byli zabavení a já nepadala na pusu. S pomocí manžela a babiček příliš počítat nejde, mají všichni svou práci a jiné aktivity. Nejstarší dítě neustále, ale úplně neustále potřebuje někde s někým být, ale výlety ani aktivity se mnou ho nebaví, jenom prudí kdy pozveme koho na návštěvu a kam půjdeme…já mám uplne osypky z dalších akcí. :zed: Nejsem introvert, ale že bych denně obvolávala 8 kamarádek, to opravdu ne. Je mi to i trapné, s kým si rozumím já, s jejich dětmi si nerozumí mé a domlouvat se s někým napůl cizím, aby bylo dítě spokojené, to je mi pořád dokola hloupé. Vždy jsem měla plno energie na výlety a aktivity a teď, jenom si představím, jak nejmladší jenom řve, prostřední do zblbnutí „hlad, žízeň, horko, bolí nohy“ a nejstarší prudí, tak se mi ani nechce s nimi nic dělat. :zed: Tábor na pár dní mě z toho nevytrhne. :oops: Manžel do mě ryje, proč to a proč tamhleto, ale ve výsledku s nimi nikdy nikde nebyl. A pro mě třeba jít s nimi i na blbé koupaliště je prostě na odstřel - jednak neustále všechny hlídat, stejně pořád jen hledají důvody ke kňourání a visí mi na zádech, nebaví to nikoho a druhý den poslouchám, jak nikam nechodime a jaká je nuda. Vůbec nevím, kde mám pořád brát energii, abych se jim s radostí věnovala a měli jsme doma pohodu. Děti jsou všechny strašně živé, hlučné, nic je nebaví dýl než pár minut. Rodina mě nenaplňuje a já nedokážu naplňovat ji, bohužel pro mě je to momentálně spíš hora povinností a hluku, denně mě bolí hlava a mám chuť se rozběhnout proti zdi, abych už neslyšela další maaamiii. :zed:

Ahoj,

vydrž prťka vydrrrrrrrrrrž. :hug:

Hele nebudu tady psát "A proč máš proboha 3 děti? Proč? Protože jsi chtěla a hlavně proto, že děti nebudou dětmi napořád ;) vyrostou, budou samostatnější,… Nicméně do té doby prostě zatnout zuby.

Moje rada je ta, že by jsi měla nechat děti i nudit se. Proč jim neustále vymýšlet program? Pak to dopadne tak, že děti se neumí samy zabavit. Nuda je prospěšná věc, podporuje tvořivost ;) Určitě mají hračky a prostor pro tvorbu, tak at tvoří. Proč by jsi jim měla dělat program.
Proč o prázdninách máš školkové děti doma? Vždyt školky fungují alespon část prázdnin. Městské se dokonce střídají a mnohdy fungují nonstop, vesnické alespon část (naše školka tedy mívala 5týdnů dovolené, to je pravda, ale byla to maličká vesnická školka a počítalo se, že většina rodin má hlídací babičky)…

Nádech výdech, nejsi v tom sama.

Dej si hořčík, zapoj na zahradě zahradní hadici, nebo dej dětem k dispozici konev vody a uvidíš, jak se na dlouho zabaví. S obědem se nedrbej, udělej něco studeného (těstovinový salát, žemlovku na dva dny - je skvělá i studená, brambor alá hranolky, apod.) a udělej akci - dopoledne na zahradě, doma bude uklizeno, bordel bude jen venku, děti budou sice špinavé, ale unavené a spokojené. Než půjdou domů opláchni je hadicí a je :mrgreen: Usnadnuj si věci, muži řekni at si dva po sobě jdoucí dny vyzkouší tvoji roli (jeden den je málo!! ) a pak nebude kecat ;)

Přeji pevné nervy :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
25.6.23 08:43

Nečtu diskuzi, ale rovnou píšu, že dětem program nevymýšlím a když přijdou, že se nudí a doma mají tolik hraček, zahradu, sebe navzájem, tak je pošlu vymýšlet hry. Nejsem taxikář ani animátor. Nejvíc se budou rozvíjet, když si to vymyslí sami nebo můžou dostat práci.

Manželovi bych vysvětlila, že nejsem motorová myš a že může přiložit ruku k dílu. Nikdy by to je o mého nenapadlo něco takového říct a to jsem byla ještě na dvou operacích zad. Naučil se rychle vše od pračky, sušičky vaření atd.

Bude to lepší, až budou starší.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
25.6.23 08:44
@Tosidelassrandu píše: Úplně normálně mě zajímá, jaká metoda (metody) nefungují.
Já chci jen jedno dítě. Beru HA. Kdybych i tak otěhotněla, jdu bez váhání na potrat. Kdybych potrat odmítala a druhý dítě opravdu nechtěla, tak se chránim nějak kombinovaně, aby se nestalo, že otěhotním.

V tomhle případě snad bude lepší nemít žádné :roll: 8o chudák dítě

• Citovat
  • Upravit
6381
25.6.23 08:44
@lilith1 píše:
A zase..boha asi jsem zila na jine planete, ale proc deti nebavi koupaliste? Ja se tam vzdy tesila od mala, byl to svatek, super..a to mne ami mama nekupovala mbamky ve stanku. Meli jsme jidlo s sebou..ale byl to svatek. Dnesni rozmazlenci jen prudi no..

Je koupaliště a koupalisště. Já jako malá byla otrávená z rybníků, nesnášela jsem to bahno pod nohama a trávu s broukama a ty ryby tam. Bazén - tehdy Podolí byl ok, ale ne na té trávě. V dospělosti xbych opět do rybníku nešla, s dětmi jsem byla u Biotopu a mě osobně vadila ta tráva, ale držela jsem se, nechtěla jsem je ovlivnit. A jednomu synovi taky vadila tráva a chytal hysterii z vos, takže to šlo jako řetězovka. U moře taky preferují více bazény, pokud to moře není 100% bez řas u kraje nebo nedejbože, aby tam byly medúzy. A aby je to na koupáku bavilo, musí tam být nějaké klouzačky, tobogány, skokánky. Jinak nuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 08:49
@Ariadne píše:
V tomhle případě snad bude lepší nemít žádné :roll: 8o chudák dítě

Protože chce člověk jedno dítě, nemá mít žádné? Co je tohle za úvahu.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
25.6.23 08:53
@MamkaDouDou píše:
Protože chce člověk jedno dítě, nemá mít žádné? Co je tohle za úvahu.

O tohle nejde, spíš o ten styl psaní. Jedno z povinnosti? A další nechtěné hned na potrat? A dítě jako jedináček je podle mě chudák, ptz je sám. Netvrdím, že je potřeba mít 5 dětí, ale kvůli tomu jednomu do budoucnosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
25.6.23 09:10
@Ariadne píše:
O tohle nejde, spíš o ten styl psaní. Jedno z povinnosti? A další nechtěné hned na potrat? A dítě jako jedináček je podle mě chudák, ptz je sám. Netvrdím, že je potřeba mít 5 dětí, ale kvůli tomu jednomu do budoucnosti :nevim:

Z povinnosti? To někde píše? Píše, že se chrání, když nechci další děti, tak je to potřeba.
Projdi si emimino kolik je tu příspěvků maminek, co nezvládají jedno dítě versus více dětí. Být jedináček není žádná prohra. Já taky nechci víc dětí, ale potrat bych nezvládla, naštěstí na to řešení jsou.

Sice jako je její styl útočný a taky se mi nelíbí, ale to fakt nemá nic společného s tím, jestli bude schopná matka.

• Citovat
  • Upravit
34473
25.6.23 09:15
@Ariadne píše:
O tohle nejde, spíš o ten styl psaní. Jedno z povinnosti? A další nechtěné hned na potrat? A dítě jako jedináček je podle mě chudák, ptz je sám. Netvrdím, že je potřeba mít 5 dětí, ale kvůli tomu jednomu do budoucnosti :nevim:
:lol: :lol: dobrej slint :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
25.6.23 09:17
@Králičice píše:
Převýchova chlapa? Ano, souhlas, ale o taky nebude hned. Zakladatelko - možná by pomohlo manželovi vysvětlit, že chápeš, že chodí do práce, ale 2× týdně minimálně se o ně bude starat on.. alespoň pár hodin - i kdyby je vzal na hřiště.Mimochodem - fakt ji radíte, aby šla na operaci na tajňačku? 8o Assi nejhloupější rada, co jsem tu kdy četla..

Mi ji řadíme ať se vrátí v čase do doby kdy spolu začali bydlet a když po týdnu chlap nedělal domácí práce, aby ho vykopla. Pak se lze ještě vrátit v čase do doby po narození prvního dítěte, kdy chlap byl opět, jaké překvapení, úplně k ničemu ale ona si s ním musela udělat druhé. To samé se nám opakuje po pár letech znova, teď ještě s deb'lníma výmluvama.
Tak si já představuju špatnou radu. Ale rada „nedělej si děti s linou lemrou“ je podle mě dobrá rada. A pokud jako jediná forma antikoncepce, pro kterou nemá výmluvu je tahle, tak co jiného poradit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11187
25.6.23 09:21

Máš barák a zahradu ne? To tam nemáš žádné prolézačky, domeček, pískoviště, bazén, atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí