Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No hlavne bude nestastna. Takovi lide se utapeji ve chvilkovych pozitcich, protoze jinak neumi dojit k nejakeku hlubsimu uspokojeni. Abychom doplnili dopamin dlouhodobe,.musime zazit nepohodli, dlouhou cestu apod.
@PaníBovaryová píše: Více
Nutit ho nebudu. My je na narozeniny taky nezveme.
Jsem zvědavá, jaká bude v dospělosti. Mně je jí i svým způsobem líto, nemá moc kamarádek, ale já to nezměním, takže to nemá cenu řešit.
Příště se odklidim pryč a uvidím.
Hlavně neřeš, jak vychovávají oni, neřeš, co umí, neumí. Do toho Ti nic není. Ona je pro své rodiče stejnou hvězdou, jak jsou ti Tvoji pro Tebe, Řešila bych jen a pouze její chování u Vás (+ nějaké to vypisování synům). A to hned, konkrétně, věcně: „U nás doma, Helenko, platí taková pravidla (děkuje se, neplive se jídlo atd. atd.) Jestli s nimi nesouhlasíš a nechceš je dodržovat, příště už k nám zvaná nejsi.“
S manželem bych to předem probrala, klidně si sepiš nějaké body, které prostě vadí a trváš na nich.
@Anonymní píše: Vícepokud manžel nechá situaci “vyhnít”, aby měl klid v rodině ( té biologické) a neteř by dělalo zlo mezi mými syny tak ano.
Pritelovo neter
Pritelovo sestra
Pritelovo rodicu
Ty jo! Ja myslela ze skolni dochazka na zakladce je v Cesku povinna!?
@Lada_adal píše: Více
To je nářečí, např. Plzeň..
Pořád lepší, než ty hrubky… Nijak mne to nepohoršuje.
@kocourGarfield píše: Více
Právě, nepostavil.
Třeba ta scéna s mufiny. To bych čekala, že ideálně oba rodiče neteři vysvětlí, že tohle její chování bylo opravdu přes čáru, je pro Vás nepřijatelné a bratranci tím ublížila. Důrazně bych tu situaci využila k tomu, že takhle tedy u nás NE.
@Lojzísek píše: Více
U nás se to říká. Západní Čechy.
Samozřejmě vím že je to přítelova sestra, přítelovy boty, přítelova košile.
@Anna766 píše: Více
Jasný, mně to naopak přijde milé, protože si vzpomenu na přátele ze studií ![]()
@Anna766 píše: Více
Aspon clovek nemusi premyslet, jake je tam i/y. ![]()
Holka se u vas neciti dobre. To porovnavani se syny tomu fakt nepomaha. Ty na ni navic nenechas nit suchou.
Se znamkama ma pravdu. Srovnatelne by to bylo pouze v pripade, ze by chodili do stejne tridy. Doma se podle me chova uplne jinak.
@Lada_adal píše: Více
U nás se tak hovorově mluví úplně normálně.
Myslím, ze hodně 11letych děti nemá žádné cíle, jsou to ještě děti.. Mě v tomhle věku bavilo číst si a kreslit, z matiky jsem měla na druhem stupni trojku a žádné speciální cíle jsem neměla. Vyšívat a plést neumim doteď. Možná je holka u vás pod tlakem, ze by měla být jiná, než je, nemusí. Jediné co bych řešila jsou drzé zprávy, plivani jidla, to bych si s ni vyridila hned. To ostatní je věc rodičů, co se školy týká, tak opravdu jsou rozdíly. Od dcery ze třídy přestoupila spoluzacka na jinou školu, protože měla trojky. V nové škole má jednicky.
@malákráličice píše: Více
Nikdo ji s našimi syny neporovnává. Respektive porovnává tchýně a vždy z toho vychází lépe neter, protože je holka.
Nikdy neslyšela (od nás), „podívej na Pepu, ten má samé jedničky“ nebo „podívej, jak je Honza šikovný, ten umí péct“.
Hledám důvod, proč se chová tak, jak se chová, že se u nás chová hrozně, je prostě fakt.
Kdysi jsem se opravdu snažila, aby se u nás cítila příjemně.