Nemám ráda přítelovu neteř

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21508
14.4.24 16:57
@Anonymní píše: Více

No hlavne bude nestastna. Takovi lide se utapeji ve chvilkovych pozitcich, protoze jinak neumi dojit k nejakeku hlubsimu uspokojeni. Abychom doplnili dopamin dlouhodobe,.musime zazit nepohodli, dlouhou cestu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21508
14.4.24 17:01

At nejde. Bude to naprosto v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.24 17:13
@PaníBovaryová píše: Více

Nutit ho nebudu. My je na narozeniny taky nezveme.

Jsem zvědavá, jaká bude v dospělosti. Mně je jí i svým způsobem líto, nemá moc kamarádek, ale já to nezměním, takže to nemá cenu řešit.
Příště se odklidim pryč a uvidím.

• Citovat
  • Upravit
6920
14.4.24 21:28

Hlavně neřeš, jak vychovávají oni, neřeš, co umí, neumí. Do toho Ti nic není. Ona je pro své rodiče stejnou hvězdou, jak jsou ti Tvoji pro Tebe, Řešila bych jen a pouze její chování u Vás (+ nějaké to vypisování synům). A to hned, konkrétně, věcně: „U nás doma, Helenko, platí taková pravidla (děkuje se, neplive se jídlo atd. atd.) Jestli s nimi nesouhlasíš a nechceš je dodržovat, příště už k nám zvaná nejsi.“
S manželem bych to předem probrala, klidně si sepiš nějaké body, které prostě vadí a trváš na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.4.24 21:38
pokud manžel nechá situaci “vyhnít”, aby měl klid v rodině ( té biologické) a neteř by dělalo zlo mezi mými syny tak ano.
Ty zprávy se nedají zablokovat, aby je nemohli dostávat?
Doma bych ji rázně vysvětlila, ze můj dům moje pravidla ( t. j. že jídlo se dojídá a postrky mezi syn vyvolávat nebude ).
Jestli ji vadí známky, muže přestoupit na školu syna a bude je mít taky OK.
Nebo ať si je manžel zve někam jinam.
Jak oni vychovávají bych nehodnotila. To je jejich věc. Manžel se za svoje děti taky nepostavil ( pěkný vzor řešení do života).
  • Citovat
  • Upravit
629
15.4.24 11:02

Pritelovo neter
Pritelovo sestra
Pritelovo rodicu

Ty jo! Ja myslela ze skolni dochazka na zakladce je v Cesku povinna!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
15.4.24 11:09
@Lada_adal píše: Více

To je nářečí, např. Plzeň..
Pořád lepší, než ty hrubky… Nijak mne to nepohoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
15.4.24 11:12
@kocourGarfield píše: Více

Právě, nepostavil.
Třeba ta scéna s mufiny. To bych čekala, že ideálně oba rodiče neteři vysvětlí, že tohle její chování bylo opravdu přes čáru, je pro Vás nepřijatelné a bratranci tím ublížila. Důrazně bych tu situaci využila k tomu, že takhle tedy u nás NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149427
15.4.24 11:15
@Lojzísek píše: Více

U nás se to říká. Západní Čechy. :lol: Samozřejmě vím že je to přítelova sestra, přítelovy boty, přítelova košile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
15.4.24 11:23
@Anna766 píše: Více

Jasný, mně to naopak přijde milé, protože si vzpomenu na přátele ze studií :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
15.4.24 11:58
@Anna766 píše: Více

Aspon clovek nemusi premyslet, jake je tam i/y. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
15.4.24 12:01

Holka se u vas neciti dobre. To porovnavani se syny tomu fakt nepomaha. Ty na ni navic nenechas nit suchou. :roll: Se znamkama ma pravdu. Srovnatelne by to bylo pouze v pripade, ze by chodili do stejne tridy. Doma se podle me chova uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
15.4.24 12:11
@Lada_adal píše: Více

U nás se tak hovorově mluví úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
15.4.24 16:33

Myslím, ze hodně 11letych děti nemá žádné cíle, jsou to ještě děti.. Mě v tomhle věku bavilo číst si a kreslit, z matiky jsem měla na druhem stupni trojku a žádné speciální cíle jsem neměla. Vyšívat a plést neumim doteď. Možná je holka u vás pod tlakem, ze by měla být jiná, než je, nemusí. Jediné co bych řešila jsou drzé zprávy, plivani jidla, to bych si s ni vyridila hned. To ostatní je věc rodičů, co se školy týká, tak opravdu jsou rozdíly. Od dcery ze třídy přestoupila spoluzacka na jinou školu, protože měla trojky. V nové škole má jednicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.24 16:33
@malákráličice píše: Více

Nikdo ji s našimi syny neporovnává. Respektive porovnává tchýně a vždy z toho vychází lépe neter, protože je holka.
Nikdy neslyšela (od nás), „podívej na Pepu, ten má samé jedničky“ nebo „podívej, jak je Honza šikovný, ten umí péct“.
Hledám důvod, proč se chová tak, jak se chová, že se u nás chová hrozně, je prostě fakt.
Kdysi jsem se opravdu snažila, aby se u nás cítila příjemně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová