Nemám ráda přítelovu neteř

Anonymní
9.5.14 16:57

Nemám ráda přítelovo neteř

Ahojte,
předem se omlouvám za anonym, ale nechci, aby mě náhodou někdo poznal a dozvěděl se to. Problém je už v názvu. Nemám ráda přítelovo neteř a ani nevím proč. Bydlíme ve dvoupatrovém domečku, my nahoře a jeho rodiče dole a přítelovo sestra bydlí kousek od nás a tím pádem je tady přítelovo neteř dost často.

Je jí 8 a prostě jí nemusim. Vadí mi, když si třeba hraje se synem (1 rok), protože si s nim hraje tím stylem, že cokoliv si syn vezme, tak ona mu to hned bere a řiká podívej a podobně a on to samozřejmě chce hned zpátky nebo když jí něco řeknu, tak toho nechá, ale vzápětí to začne dělat znova a řikat jí něco 50×, tak na to nemám nervy.

Je to jedináček a jde vidět, že je rozmazlená. Když je třeba u přítelovo rodičů dole, tak kolikrát slyším babičku jak jí něco řekne a za chvíli to řiká znovu a znovu a znovu a když něco nesmí a napomene jí, tak stropí scénu se řvem a letí do pokoje a flákne dveřmi - už několikrát mi takhle vzbudila syna.

A já nevím, jak s tímto problémem naložit. Přítelovi jsem to neřikala, vlastně nikomu jsem to neřekla a nevím, jak dlouho mi to ještě vydrží být relativně v klidu. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
9.5.14 17:03

No co na to říct… Bud ráda, že to není jeho dcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
9.5.14 17:04

Počkej za pár let, co bude vyvádět tvoje dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
9.5.14 17:05

Rekni to pritelovi, a prosimte priteloVO neter :?: to tady nikdo neumi cesky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826

Ta holka je na facku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Být tebou, tak to neřeším, však to není ani tvoje, ani přítelovo dítě… Jen počkej, až bude tomu tvýmu hodnýmu zlatíčku 8 a více let… pak si přečti znovu svůj příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.5.14 17:07

A co s tím uděláš? nic :nevim: prostě se s tim smiř. Je jí 8, až jí bude 15, bude to ještě větší bengo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
9.5.14 17:08

No, jak s tím naložit - bohužel nijak. Zvýšit míru tolerance.

Když s někým bydlíš ve společném domě, je normální, že k podobným situacím dochází - někdo se nesnese s tchyní, jiný se švagrem, další nemá rád neteř.

Nic nenaděláš - holčina v domě bydlí, Ty v domě bydlíš. Ona je dítě, Ty jsi dospělá. Je na Tobě, abys našla nějaký způsob, jak vzájemně koexistovat, aniž bys přitom rozvrátila rodinné vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.5.14 17:11
@kaja00 píše:
Rekni to pritelovi, a prosimte priteloVO neter :?: to tady nikdo neumi cesky :nevim:

u nás se to třeba používá běžně, ale je pravda, že to používám jenom v mluveném projevu a i tam se to snažím hlídat.
Zakladatelko já na holčině neshledávám nic divnýho. Je to normální dítě. Buď ráda, že tvýmu synovi ukazuje věci, batolata to ocení. No a že dělá scény? Přijdou mi přiměřený jejímu věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.5.14 17:12
@kaja00 píše:
Rekni to pritelovi, a prosimte priteloVO neter :?: to tady nikdo neumi cesky :nevim:

neumí, klasika. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
9.5.14 17:17

Tak v 8 letech už by měla chápat význam slova NE…kdyby to bylo 3-4 leté dítě…budiž…ale v 8 letech..???
Když jí neumí vychovat rodiče, budeš muset ty…i přes případné negativní reakce jejích rodičů nebo tchýně…Pokaždé, když něco udělá, co nechceš…jí vem za ruku, tak aby se ti musela podívat do očí a řekni jí: „Ne, nedělej to…“ Pevným hlasem, bez úsměvu…Předpokládám, že si jí už X krát vysvětlovala PROČ to nemá dělat…takže TO moc dobře ví…teď už jen musíš být důsledná a trpělivá v opakování NE, nedělej to! Už nevysvětluj PROČ…to už je zbytečný. Pokud to zopakuješ 3 x a ona to bude dělat dál, postup je, vykázat jí z vašeho bytu: " 3 x jsem ti řekla ať to neděláš, neposlechla jsi mě, takže jdi dolů za babičkou…tady být nemůžeš." A vyvedla bych jí z bytu…i za cenu, že bude řvát, válet se po zemi atd…
Zopakuješ to párkrát a holka pochopí…pro ní je to velmi atraktivní hra s miminkem…nebude o ní chtít přijít…rychle pochopí pravidla, jen TY musíš být důsledná…!!! (Když zbytek rodiny není)

• Citovat
  • Upravit
14335
9.5.14 17:19

Anonymní, tak mě napadlo.. Ona chodí k vám nahoru??
Tak když třeba nechceš, aby právě byla s tvým dítětem, tak ji tam nevolej, nebo chodí sama bez vyzvání- pokud ano, tak bych se normálně ozvala, že teď třeba namáš čas, že teď ať nechodí..
Pokud jste dole u tchýně, tak je to jiné, jste u tchýně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.5.14 17:40
@kaja00 píše:

U nás se to tak také používá. Co je špatného na hororové češtině? ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.5.14 17:42

Zakladatelko, za prvé je to také tvoje neteř a ne jen přítelovo. Za druhé - počkej, co bude v jejím věku vyvádět tvůj syn. :lol:
To cos popsala, mi nepřijde nikterak přes čáru, to se najdou i větší „smradi“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
9.5.14 17:54
@kaja00 píše:

A rekni to „pritelovi“ jako je cesky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová