Nemám ráda svou tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
24.5.13 10:16

Hele a proč jste si tu půjčku nevzali na toho milionovýho tchána nebo tvoje rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.13 10:18

@werunkaw123 děkuji za podporu, protože jsem si myslela, že jsem divná já. Ono když to napíšu tak to stejně nevyzní tak jak to opravdu je. Do toho bráchy nacpala za půl roku přes 150 000kč a pak šla k nám, že nemá ani na housky. Když se dozvěděla pravdu o tom svym povedeným synáčkovi od jeho bývalé přítelkyně tak jí ještě seřvala, že to není problém. Já jí to taky jednou řekla a to mě osočila, že si to vymýšlím atd. ona si to prostě nepřizná jak to s ním je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.13 10:21

@Lenka512 bydlíme spolu už dlouho. Protože dřív jsem s ní měla dobrý vztah, ale od té doby co se rozvedla s jeho tátou tak se jí zmenšil rozpočet a nemá z čeho platit.
Podotýkám znovu, že přítel se ze všeho vyhrabal. Nemáme žádnou půjčku ani dluh.

• Citovat
  • Upravit
1164
24.5.13 10:24

TAky nechápu ty kousavé příspěvky, vím o co ti jde a chápu tě. Vždy si jen každý vycucne to co potřebuje, ale to, že si na tu půjčku vzala tchyně televizi a vy jste od ni neviděli ani korunu a vlastně ji splatili vy, to teda v pořádku není. S tím půjčováním bych to taky utla, prostě bych řekla, že nemáme. A s těma exekucema, každý se může dostat do problémů ani neví jak, hlavní je, že člověk má snahu to napravit a jít dál. Nechápu ty moralistky co píšou do různých příspěvků, jim se to taky může stát kdykoliv.
Přeji ti pevné nery :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.5.13 10:25
@Tarinka píše:
Hele a proč jste si tu půjčku nevzali na toho milionovýho tchána nebo tvoje rodiče?

a není tohle už jedno? :nevim: Prostě to udělali tak jak udělali… diskuse je snad na jiné téma ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.5.13 10:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
24.5.13 10:30
@sisi33 píše:
TAky nechápu ty kousavé příspěvky, vím o co ti jde a chápu tě. Vždy si jen každý vycucne to co potřebuje, ale to, že si na tu půjčku vzala tchyně televizi a vy jste od ni neviděli ani korunu a vlastně ji splatili vy, to teda v pořádku není. S tím půjčováním bych to taky utla, prostě bych řekla, že nemáme. A s těma exekucema, každý se může dostat do problémů ani neví jak, hlavní je, že člověk má snahu to napravit a jít dál. Nechápu ty moralistky co píšou do různých příspěvků, jim se to taky může stát kdykoliv.
Přeji ti pevné nery :palec:

Já zase nechápu ty, dospělé osoby, kterým není hamba říct si fotrům o půjčku nebo chtít peníze za odvoz. A co mě udivuje uplně nejvíc, je že mám snad rozum a když nechci cpát tchýni prachy, tak ji je prostě dávat nebudu :nevim: :nevim: Opravdu zůstává mi rozum stát. když vidím, že tchýně cpé mé peníze švagrovi, feťákovi, tak řeknu, že nemám, nepůjčím :nevim:Když si řekne o drahý dárek, na který já nemám, nebo nechci mít, tak ji ho prostě nekoupím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.13 10:34

@Katka86 jenže ona se strašně urazí když někdo něco není podle představ. Já bych po ní taky nechtěla platit cestu na hřbitov kdyby to nebylo každý týden něco. má to 5 min cestu autobusem a hlavně jí prostě nezajímá jestli máme něco v plánu ona prostě řekne takhle to bude a basta víc mě nezajíma.
A víte kdy u nás byla naposledy na návštěvě? V září a to jsme jí i vzali. Přítel raději chodí k mojí rodině na navštěvu než k vlastní mámě, protože to prostě nic jiného neposloucháme než peníze

• Citovat
  • Upravit
20662
24.5.13 10:38
@Anonymní píše:
@Katka86 jenže ona se strašně urazí když někdo něco není podle představ. Já bych po ní taky nechtěla platit cestu na hřbitov kdyby to nebylo každý týden něco. má to 5 min cestu autobusem a hlavně jí prostě nezajímá jestli máme něco v plánu ona prostě řekne takhle to bude a basta víc mě nezajíma.
A víte kdy u nás byla naposledy na návštěvě? V září a to jsme jí i vzali. Přítel raději chodí k mojí rodině na navštěvu než k vlastní mámě, protože to prostě nic jiného neposloucháme než peníze

Přeci nebudete tchýni po zbytek života sponzorovat, protože ona si řekne. Je na čase bouchnout pěstí do stolu :nevim: At se klidně urazí :nevim: Nebo je druhá možnost, držet hubu a krok, dávat prachy pro švagříčka a mátinku, aby se náhodou milostpaní neurazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.5.13 10:39

Ahoj, být tebou, tak jak už tu bylo psáno, řekla bych tchýni, že nejsme v dobré finanční situaci a dát jí peníze nemůžete. Také bych si dala opravdu pozor na půjčky typu Homekredit apod. Já to beru tak - nemám peníze, nemůžu kupovat. Každá mince má ale dvě strany. Chápu, že domácnost se bez ledničky neobejde. Téma bylo ale založeno kvůli tchýni - takže nenechala bych se zneužívat, slušným způsobem bych tchýni prostě nevyhověla. Tu televizi už bych možná neřešila (přece jen pomohla vám trochu s tou půjčkou na ni), ale do budoucna bych už jí po této zkušenosti nepůjčila. A pro zajímavost - já jsem se málem do exekuce dostala chybou pojišťovny :). Nakonec se to naštěstí vysvěstlilo a pojišťovna se mi ještě omluvila, ale bylo to o fous.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
24.5.13 10:42

.

Příspěvek upraven 24.05.13 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.5.13 11:25

@elinka90 Nejlepší je její poznámky, případně citové vydírání (pokud to na vás bude zkoušet), ignorovat. Za čas možná zjistí, že nemá cenu to na vás zkoušet. Každopádně bych se k ní vždy chovala slušně, jen se prostě nenechala zneužívat. Co se týče toho bratra „feťáka“, měnila bych téma, pokud s ním tchýně začne. Váš názor jste jí nastínili, ona ho očividně nechce akceptovat. Asi je to i pro ni těžké si něco takového přiznat. Takže bych, jak jsem již psala, rychle změnila téma nebo maximálně řekla: „Náš názor znáš/znáte.“ Víc bych se tím nezabývala. Sama mám trochu problémy s tchýní a neustále se učím, jak s ní vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.5.13 11:30
@elinka90 píše:
Přítel jí už začal právě odmítat a ona mi napsala sms tak dík

Tak napiš, že není zač. :)

Jestli po vás chce peníze, ať řekne přibližně na co. Jestli je to na jídlo nebo spotřební věci, tak bych jí občas něco koupila (žádný nákupy za tisíce, ale něco potřebného ano - třeba prací prášek atd.).
Jestli na ten hřbitov nechce vozit 3× do týdne, tak by mi to nevadilo. Pokud se vám to fakt nehodí kvůli autu, co jí nabídnout, že tam s ní sjedeš autobusem? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.5.13 11:40
@Milli píše:
Tak napiš, že není zač. :)Jestli po vás chce peníze, ať řekne přibližně na co. Jestli je to na jídlo nebo spotřební věci, tak bych jí občas něco koupila (žádný nákupy za tisíce, ale něco potřebného ano - třeba prací prášek atd.).
Jestli na ten hřbitov nechce vozit 3× do týdne, tak by mi to nevadilo. Pokud se vám to fakt nehodí kvůli autu, co jí nabídnout, že tam s ní sjedeš autobusem? :D

Ano, tak nějak. Klidně bych jí i něco nakoupila, pokud je na tom finančně tak špatně, ALE peníze bych jí nedávala. Ale pokud peníze má a směřuje je k tomu problémovému synovi a pak sama nemá, tak bych jí v tom nepodporovala. Bratrovi to nepomůže se z toho vyhrabat a tchýni to nepommůže k tomu pochopit situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
24.5.13 11:52

Dořešila bych půjčky, aby nikde nevisely a nehrozila exekuce za neplacení a víc tchýni nesponzorovala. Vysvětlila bych jí, že jí na hřbitov odvezete, ale ne že si vzpomene, že teď hned - myslím, že jí tam nic neuteče. A když si to bude vynucovat, ať jede busem. Máte pusu a jste plnoletí, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová