Nemám ráda svou tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
luciášice
24.5.13 13:07

Peníze bych nepůjčila, pokud by to nebylo třeba na jídlo apod. a v tom případě bych jí to jídlo nakoupila.Na hřbitov apod. bych vozila, ale dala si nějakou hranici př. jednou týdně a vozila bych zadarmo a bez keců. Debaty o bratrovi bych vynechala, protože matka si to nechce přiznat, což je do určité míry přirozené.
A to jestli jí její syn zaplatí nebo nezaplatí televizi, bych nechala na něm :palec: Však je to jeho matka a pokud jí tu televizi zaplatit nechce, tak ať si to s ní vyřeší sám. Tchýni bych tolik neřešila, ta už se nezmění, když se s ní přítel nechce stýkat, je to jeho věc, ale pokud chce, tak bych se mu do toho nepletla.

• Citovat
  • Upravit
luciášice
24.5.13 13:12

A taky nechápu, proč jste si tu půjčku teda nevzali na někoho, s kým vycházíte dobře(nevěřím tomu, že tchýně byla dřív zlatá a dneska je to fůrie).Třeba tchána, jeho přítelkyni, tvoje rodiče atd. ;) Důvod je nejspíš v tom, že nikdo jiný by si kvůli vám půjčku nevzal a ani se tomu nedivím, takže tchýně nebude tak špatná, když kvůli synovi v exekuci riskovala vlastní krk :! Ve vzdálenějším příbuzenstvu se stalo něco podobného a synáček dluh neplatí, jeho matka na to nemá a tak to za něj splácí druhý syn, aby k matce nevtrhl exekutor.

• Citovat
  • Upravit
3549
24.5.13 13:53

NO tak já zakladatelku plně chápu. 1)změna chování tchýně, byla tu nastíněna otázka, že to není možné. JE. Když jsem poznala manžela tchýně ho v té době vyhodila z bytu, žil u kamaráda a snažil se protloukat jak to šlo, našli jsme si společné bydlení a jelikož jsem „kráva“ tak dlouho jsem do něj hučela, že se musí dát se svoji rodinou zase dokupy, že povolil, chvíli to trvalo, ale našli k sobě opět cestu, jeho maminka byla skvělá, hodná já nechápala o čem manžel stále mluví, co se mu na ní nelíbí. No dnes už to vím a nakopala bych se sama do zadní části těla, takže tak ke změně a přetvařování. 2)Půjčka, tak s tou televizí brala bych to jako, že si na sebe vzala riziko půjčky, tak bych tu televizi neřešila. Zapalatili jste to jako odměnu, že Vám pomohla. 3)Půjčování peněz, chápu jak moc to může lézt na nervy a chápu, že kdo to neprožil, tak sem dává komentáře, které jsou poněkud štiplavé a úplně mimo.Moje máma má čtyři sestry, tři z nich žijí způsobem nemohu spláícet jednu půjčku? Hrozí mi exekuce? Vezmu si jinou, tou zaplatím tu předešlou a mám na chvíli pokoj. Nechápu, ale funguje jim to takhle už 10 let. Jenže, když člověk přijede (naštěstí to není moc často, bydlí na druhém konci republiky),tak aby měl v kapse poschovávané stovky (alespoň 20) a jen postupně vyndaval, aby všem zavřel huby. Jedna přijde, že nemá na chleba, druhé, že si vnučka zlomila ruku a nemá na pohotovost, třetí, že dcera nemá na sunar a takhle bych mohla pokračovat. Vypracovali si systém k dokonalosti děti od 12 výš posílají za sebe a za jiné, vymýšlí možné i nemožné scénáře a člověk tam odtud po dvou dnech odjíždí s nervama zdralýma na chocholouška o 2-5tisíc lehčí.

Zakladatelko buď bych se pokusila eliminovat vztahy pokud to tak s přítelem chcete nebo bych si společně sedla a nastínila matince, že jste jí sice vděční za pomoc na začátku, že ji OBČAS rádi pomůžete, ale že pokud hodlá sponzorovat bratra feťáka, tak jste proti tomu a peníze jí půjčovat nebudete, že sami máte život před sebou a chcete žít jako slušní lidé. Držím palce, vím jak moc těžké to musí být. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová