Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Paola21 píše:
tak to by bylo dost zajímavé, kdyby na to měli sahat a kontrolovat
@laducha píše:
jj, to jsem dnes zaslechla v Babišových dobrotách, jako distanční zobák ![]()
Hlavně že sme všechny šily řoušky, jak blbé na jaře. Teď je můžem vyhodit a musíme si koupit respirátory, aby na tom někdo další mohl vydělat. ![]()
Nejdřív se nosili látkové roušky, pak jednorázové, teď respirátory a příští štace budou skafandry, pak domácí samovazba a pak se zakopeme do země.
@Kipa22 píše:
Nejdřív se nosili látkové roušky, pak jednorázové, teď respirátory a příští štace budou skafandry, pak domácí samovazba a pak se zakopeme do země.
ještě těm babralům raď
@Kipa22 píše:
No ty skafandry by mě moc nepřekvapili
kor když jsem včera viděla na e-shopu jednoho obchodu, že nejprodávanější respirátor jsou v podstatě takové ty „gumové/plastové“ masky (podobné těm vojenským) ![]()
@Amalthea píše:
Já nevím, já vidím jedno.
Rok se tady blahořečí roušky ušité z bůh ví čeho, házelo se procenty jejich účinnosti, kterým nikdo nerozuměl, protože to byla jen ničím nepodložená čísla vytržená z dost možná imaginárního kontextu. Ale kdo ji nenosil nebo nosil, ale dovolil si říct, že je stejně k h*vnu, tak byl pranýřoavný. Respirátory FFP2 byly celou dobu k prodeji všude možně, téměř nikdo je nenosil a nekupoval, přestože jejich účinnost měla být vyšší a aspoň nějak elementárně deklarovaná.
A z čista jasna, Blatný řekne respirátory, a v tu ránu se všichni můžou zbláznit a kdo jen trochu pochybuje, je opět pranýřovaný všemi těmi, kdo celý rok nosili roušku z trička, jak je nezodpovědný atd. Proč je tedy celá ta uvědomělá a zodpovědná část populace nenosí už celý rok?
Protože přišly nakažlivější mutace.
@Paulax píše:
No ty skafandry by mě moc nepřekvapilikor když jsem včera viděla na e-shopu jednoho obchodu, že nejprodávanější respirátor jsou v podstatě takové ty „gumové/plastové“ masky (podobné těm vojenským)
No, nám v práci na covidovy pacienty dodaly žluté čínské pláštěnky. S tím, že ochranné oděvy došly. Úplně normální igelit do deště, i s nápisem Raincoat.
@Amalthea píše:
od března nosíš FFP3 jo?
Hele, a proč všichni píšete, děti nic nepotřebují, děti jsou doma? To jako doma, pořád jen doma? Tolik měsíců? Nejezdí MHD, nechodí do obchodu atd?
A proč všichni kupujete respirátory, které jsou jednorázové? Dovedete si představit, kolik a jakého odpadu to bude denně generovat, nehledě na to, kolik to stojí?
Ne, nechodi do obchodu a nejezdi mhd. A pri litani venku ho fakt nenosi.
@alejandra píše:
Protože přišly nakažlivější mutace.
A ty nějak způsobili, že se virus zmenšil? Zedo teď neprošel tričkem a teď skrz tričko projde?
@Kriss Tina píše:
Vem si co chceš, by mi zajímalo jak to někdo bude zkoumatjako poznaj roušku usitou doma z povlečení, ale ze by nějaká ochranky v supermarketu nebo řidič v busu poznali jednoraz od nějaké nano atd je celkem sci-fi
Myslím si to samé…ostatně k nám do obchodu chodí lidé kolikrát i bez roušky… ![]()
@MrsNorris píše:
Dívala jsem se na ně. Popravdě řečeno mi některé přijdou k nerozeznání od klasických látkovek, takže si myslím, že budou nadále běžně procházet i lepší látkovky, pokud se nezavedou nějaké zkoušky pohmatem při vstupu do obchodu nebo vozu MHD.
Jo, taky jsem si rikala, jak chtej poznat co je nanorouska.
@chs.jasmin píše:
Ahoj,u nás se ještě prodávají, ale jako 50korun za respirátor fakt nedám.Nechci. Pokud ho mám nosit, tak at ho taky vyfasuju
Já ho dnes sehnala u vietnamcu ve večerce za 25 kč
Nezkoumala jsem teda, co je to zač, stejně ho budu brát jen když pujdu na nákup. A určitě si nebudu brát pokaždé nový, to fakt ne. To by mě mohli milovat.
@Sonarka píše:
Já ho dnes sehnala u vietnamcu ve večerce za 25 kčNezkoumala jsem teda, co je to zač, stejně ho budu brát jen když pujdu na nákup. A určitě si nebudu brát pokaždé nový, to fakt ne. To by mě mohli milovat.
No já jsem zvědavá, protože pracuju ve školství
pokud to bude pracovní pomůcka, tak at mi ji zaměstnavatel dá. Padesátka sem, padesátka tam a buh ví, kolik budou stát za týden ![]()