Nemám respirátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
23.2.21 09:56

Naší Vietnamci prodávaj pratelné „nano“ za 30 Kč. Podobnost s obyc čisté náhodná. Daj na to i paragon nano. :mrgreen: :P

Příspěvek upraven 23.02.21 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.2.21 10:02

Dnes jsem od šéfa dostala 4ks respirátorů, prý je to zásoba na měsíc :D :D (nosit je budu 8-10 hodin denně).
Jak poznám, že je to FFP2, když ani na respirátoru ani na sáčku, není jediné písmeno? :D Jako mě je to vlastně fuk, nařízení splním. Ale zajímalo by mě, jestli nosím fakt FFP2, nebo nějaký no name šunt, který kdosi kdesi fláká po milionech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
23.2.21 10:08
@Murka píše:
Dnes jsem od šéfa dostala 4ks respirátorů, prý je to zásoba na měsíc :D :D (nosit je budu 8-10 hodin denně).
Jak poznám, že je to FFP2, když ani na respirátoru ani na sáčku, není jediné písmeno? :D Jako mě je to vlastně fuk, nařízení splním. Ale zajímalo by mě, jestli nosím fakt FFP2, nebo nějaký no name šunt, který kdosi kdesi fláká po milionech.

nosíš nějaký no name u kterého nemáš jistotu. A teď je otázkou, proč nosíš respirátor. Hodláš ho nosit jen proto, abys splnila jakési vládní nařízení a vypadalo to, že máš jako něco na obličeji? Nebo to hodláš nosit proto, abys samu sebe ( a případně i své okolí) ochránila před možnou nákazou Pokud varianta jedna, dej si na obličej cosi bílého no name, co jsi nafasovala, jako spousta jiných používej jeden kus týden a víc, dokud se to nerozpadne. Nařízení splníš a to je tak vše. Nebo chceš variantu dva, pak sedni k internetu, najdi si certifikované respirátory ( jsou v pohodě sehnatelné i ty z naší české výroby s certifikací, štítkem FFP2 přímo na respirátoru), používej je podle doporučení jednorázově a je to. Máš možnost volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.2.21 10:25

@Arboretka Používám české respirátory GOOD MASK s certifikací, používám ho denně 8-10 hodin a pak vyhodím. Jen mě zaujalo, jestli tohle cosi, co jsem nafasovala, je vůbec FFP2. A to samé by mě zajímalo u těch levných respirátorů na internetu, které jsou v AKCI, za SUPER CENU, nebo NEJLEVNĚJŠÍ NA TRHU. Protože prodejce k tomu napíše FFP2 a domů pak přijde balík neoznačených respirátorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
23.2.21 10:30

Dve chirurgické roušky na sebe nebo respirator od čtvrtka. Respirátory mají v Kauflandu 10ks za 100 Kč. Nevím ale jestli tam stále budou. My kupovali už minulý týden radši. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
23.2.21 10:59
@Murka píše:
@Arboretka Používám české respirátory GOOD MASK s certifikací, používám ho denně 8-10 hodin a pak vyhodím. Jen mě zaujalo, jestli tohle cosi, co jsem nafasovala, je vůbec FFP2. A to samé by mě zajímalo u těch levných respirátorů na internetu, které jsou v AKCI, za SUPER CENU, nebo NEJLEVNĚJŠÍ NA TRHU. Protože prodejce k tomu napíše FFP2 a domů pak přijde balík neoznačených respirátorů.

to nevím, já jim nevěřím, proto nekoukám na cenu a koukám na to, aby to bylo vyrobeno v Čechách a mělo to certifikaci uvedenou přímo na respirátoru. Ano, stojí to prachy, nejsem bohatá, a ty měsíční peníze mě štvou, protože prostě chybí jinde. Ale prostě jsme vyhodnotili, že prioritní je se chránit a přežít do očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.2.21 11:00
@Arboretka píše:
to nevím, já jim nevěřím, proto nekoukám na cenu a koukám na to, aby to bylo vyrobeno v Čechách a mělo to certifikaci uvedenou přímo na respirátoru. Ano, stojí to prachy, nejsem bohatá, a ty měsíční peníze mě štvou, protože prostě chybí jinde. Ale prostě jsme vyhodnotili, že prioritní je se chránit a přežít do očkování.

A pak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
23.2.21 11:19
@Lama Lama píše:
A pak co?

Pak nám řeknou, že to musíme nosit dál, protože očkování není stoprocentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
23.2.21 11:35
@Lama Lama píše:
A pak co?

po očkování? Já nevím, co bude. Já doufám, že se k vakcíně dostaneme v létě. Doufám, že mezi tím už budou tak nějak vědět, jestli chrání nebo nechrání. Zatím se říká, že chrání proti těžkým průběhům a úmrtí. To je pro mě podstatné, na nejbližší rodině jsem viděla, jak to zabije zdravého mladého člověka do 50let během chvíle. Takže doufám, že očkování nás ochrání před smrtí a těžkým průběhem, v létě už by mohlo být naočkováno nějaké procento lidí a být trochu klidněji a bude se dát polevit v těch tvrdých opatřeních. Ale v to doufám, mám krátkodobé cíle, přežít do očkování, pak se uvidí, co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
23.2.21 11:39
@boball píše:
Pak nám řeknou, že to musíme nosit dál, protože očkování není stoprocentní.

Nikdo zatím nemá data, jen nějaké jakože zprávy z Izraele, odkud hlásí, že se snižuje virová nálož v populaci, že ti očkovaní jsou mnohem méně nakažlivější, když už to dostanou :nevim: co já vím, k vakcíně se určitě nedostanu dřív, jak za půl roku a i to je celkem optimistické, do té doby se uvidí. Třeba pak bude stačit rouška nebo bude dostatek respirátorů a klesne jejich cena. Loni v květnu když se konečně daly sehnat jednorázové roušky, které před covidem stály korunu, sály 30 korun, dneska se dají zase koupit levně, snad za 3 koruny klidně. Takže doufám, že pokud budeme muset na podzim nosit respirátory, bude únosná jejich cena tak, aby to člověk mohl koupit a neruinovalo ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí