Nemám respirátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6484
22.2.21 15:36
@Lama Lama píše:
A ty nějak způsobili, že se virus zmenšil? Zedo teď neprošel tričkem a teď skrz tričko projde?

Já zaslechla něco o tom, že když je ta mutace nakažlivější, tak respirátor je lepší v tom, že chrání i jeho nostitele, ale nebudu se tady pouštět do věčného polemizování o rouškách :mrgreen: Protože samozřejmě, jako nelékař, jsem úplně hloupá, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
22.2.21 15:37
@Amalthea píše:
Já nevím, já vidím jedno.
Rok se tady blahořečí roušky ušité z bůh ví čeho, házelo se procenty jejich účinnosti, kterým nikdo nerozuměl, protože to byla jen ničím nepodložená čísla vytržená z dost možná imaginárního kontextu. Ale kdo ji nenosil nebo nosil, ale dovolil si říct, že je stejně k h*vnu, tak byl pranýřoavný. Respirátory FFP2 byly celou dobu k prodeji všude možně, téměř nikdo je nenosil a nekupoval, přestože jejich účinnost měla být vyšší a aspoň nějak elementárně deklarovaná.
A z čista jasna, Blatný řekne respirátory, a v tu ránu se všichni můžou zbláznit a kdo jen trochu pochybuje, je opět pranýřovaný všemi těmi, kdo celý rok nosili roušku z trička, jak je nezodpovědný atd. Proč je tedy celá ta uvědomělá a zodpovědná část populace nenosí už celý rok?

Respirátory teda všude nebyly, já je nikde neviděla. Byly jednorázové chirurgické roušky, ty ano.
Nevím kdo kde na co blahořečil, ale měly se nosit roušky, lidé si je šili, sháněli, nosili. Najednou je to špatně. Maji se nosit respirátory, lidí se je opatřili a nosí a stejně jak tu čtu je to špatně, protože se mají nosit jiné nebo co, takže jsou to stejně sobecký blbečkové.
Na jednu stranu jsou ovce že to vůbec nosí. Na druhou stranu jsou blbci neb zanořují přírodu plasty.Na třetí stranu zase něco dalšího. Vždycky se objeví nějaký chytrák který to ví líp. Pak nemají být lidi zmatený jak sáňky v létě když ať děláš co děláš tak to není dost dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
22.2.21 15:38
@Lama Lama píše:
A ty nějak způsobili, že se virus zmenšil? Zedo teď neprošel tričkem a teď skrz tričko projde?

Premyslim, jestli to myslis vazne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
22.2.21 15:43
@chs.jasmin píše:
No já jsem zvědavá, protože pracuju ve školství :lol: pokud to bude pracovní pomůcka, tak at mi ji zaměstnavatel dá. Padesátka sem, padesátka tam a buh ví, kolik budou stát za týden :lol:

Myslíš, že by to měl obstarávat zaměstnavatel? :think: To mě nenapadlo, to zkusím taky vymáhat :D Jinak ale myslím, že většina lidí bude mít 1 - 2 respirátory na měsíc :lol: Že si to nikdo poctivě měnit nebude 8)

• Citovat
  • Upravit
101804
22.2.21 15:45

@Sonarka Tak my fasovali rousky, takze predpokladam, ze pokud budou respiratory povinne i na pracovisti, tak je dostaneme. Uz ted je fasuji ti, co jsou v kontaktu s vetsim poctem lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
22.2.21 15:59
@j.a.n.i1 píše:
@Sonarka Tak my fasovali rousky, takze predpokladam, ze pokud budou respiratory povinne i na pracovisti, tak je dostaneme. Uz ted je fasuji ti, co jsou v kontaktu s vetsim poctem lidi.

Aha…no my přijdeme do kontaktu taky s velký počtem lidí…ale nikdo z vedení nám nic o tomhle neříkal… :think: No uvidíme…já jsem stejně už něco nakoupila, protože když vidím tu mánii, mám obavy, že za chvíli nebudou respirátory k mání vubec a to bych pak nemohla ani pro rohlík :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81481
22.2.21 16:00
@alejandra píše:
Já zaslechla něco o tom, že když je ta mutace nakažlivější, tak respirátor je lepší v tom, že chrání i jeho nostitele, ale nebudu se tady pouštět do věčného polemizování o rouškách :mrgreen: Protože samozřejmě, jako nelékař, jsem úplně hloupá, ne? :lol:

Co to je za pokus o trapnou manipulaci?
Respirator byl lepší vždycky. Hadr nefungoval nikdy, na žádnou mutaci. Britská mutace je jen záminka to konečně přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.2.21 16:12
@j.a.n.i1 píše:
Premyslim, jestli to myslis vazne :think:

Myslím. Prostě triko nefungovalo nikdy. Ani na virus bez britské mutace, ani s mutaci tečka. Četla jsi to odůvodnění opatření? Oduvodnuji to prokázáno účinnosti sesnactivrstevne látkové ustenky. Kolik vrstev tak myslíš, že průměrný občan nosí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
22.2.21 16:13
@Lama Lama píše:
Co to je za pokus o trapnou manipulaci?
Respirator byl lepší vždycky. Hadr nefungoval nikdy, na žádnou mutaci. Britská mutace je jen záminka to konečně přiznat.

Vůbec žádný pokus o manipulaci, nesmíš být hned tak vztahovačná :mrgreen:
Já nechci zase polemizovat o tom jaká rouška je lepší, atd.
No nemyslím si, že by to byla záminka. Ale dohadovat se o tom fakt nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
22.2.21 16:38
@alejandra píše:
Protože přišly nakažlivější mutace.

to nevysvětlíš, to je marný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.2.21 16:51
@Arboretka píše:

A jak branily latkove ustenky nakaze nenakazlivejsi mutaci? :think:
Mmch ta vyssi nakazlivost je stale pouha teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.2.21 18:38
@Arboretka píše:

Nevysvětlis, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
22.2.21 21:38

Jsem vyměkla a koupila u Vietnamce 5 respirátorů, 20 káčé/kus, s tím doufám vydržím jako železnou zásobou v kabelce pro případ nouze, než přijdou s těmi plynovými maskami a skafandry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
22.2.21 22:23
@Lama Lama píše:
Myslím. Prostě triko nefungovalo nikdy. Ani na virus bez britské mutace, ani s mutaci tečka. Četla jsi to odůvodnění opatření? Oduvodnuji to prokázáno účinnosti sesnactivrstevne látkové ustenky. Kolik vrstev tak myslíš, že průměrný občan nosí?

Hele, běž si někdy v noci zaběhat, vezmi si s sebou silnou baterku… venku si pak posviť na svůj vydechovaný vzduch - je to krásně vidět, pokud hodně nefouká, tak i na 10m - zkus nejprve vydechovat bez překážky a pak to zkus s „hadrem“. Uvidíš, že to je dost velký rozdíl. Myšlenka „hadrů“ není o tom, jestli tím proleze či neproleze virus, ale o rozptýlení kapének. Mrzí mě, že tohle zpochybňují i lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.2.21 22:27
@Zumpa píše:
Hele, běž si někdy v noci zaběhat, vezmi si s sebou silnou baterku… venku si pak posviť na svůj vydechovaný vzduch - je to krásně vidět, pokud hodně nefouká, tak i na 10m - zkus nejprve vydechovat bez překážky a pak to zkus s „hadrem“. Uvidíš, že to je dost velký rozdíl. Myšlenka „hadrů“ není o tom, jestli tím proleze či neproleze virus, ale o rozptýlení kapének. Mrzí mě, že tohle zpochybňují i lékaři.

Protoze nejde jen o nejake kapenky.
A me je lito, ze podle nasi hygieny byl kontakt s nefunkcnima ustenkama hodnoceny jako nerizikovy. To je problem.
Ze to Svedsko nevymrelo, co? Divny :think: A ze u nas a na Slovensku to i s ustenkama lita jak divy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí