Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A když jde o vysoký dluh? Všechno splácím, když prodám byt tak jsem bez dluhu
To je jedno o jaký dluh jde, chceš mi říct, že ty si o tom nikdy s nikým nemluvila?
@EvieK píše:
To je jedno o jaký dluh jde, chceš mi říct, že ty si o tom nikdy s nikým nemluvila?
Je to prostě osobní věc, já to řešila max s rodiči, ani moje nejlepší kamarádka to neví, tak proč by to měl vědět jeho kamarád, co všechno rozkeca? ![]()
@Anonymní píše:
Je to prostě osobní věc, já to řešila max s rodiči, ani moje nejlepší kamarádka to neví, tak proč by to měl vědět jeho kamarád, co všechno rozkeca?
A tak hlavní je, že se to řeší na emiminu. I když anonymně. Já nevím, buď si klidně naštvaná, já to vnímám trošku jinak, vím že můj mluví s kamarádem (znají se jako sousedi od mala) o všem co potřebuje, tak jako já to řeším s rodiči a s kamarádkou, když potřebuji něco probrat. A ano, máš pravdu, jsou věci, které se neříkají, ale není to konec světa.
@Anonymní píše:
Taky že uvažuju, ale nechci udělat špatný krok
Pokud by mi zadlužený chlap dával čočku, tak se na něho vykaslu. Pokud splácis, tak jsi na tom finacne blbě, tak počítám, ze dost plati přítel? Určitě už jsi mu vynadala, tak pokyd je jinak ok a pomáhá ti, nechala bych to být.
Hele, jsou dluhy a dluhy. Taky jsem zadlužená až po uši. Mám dluh přes 2,5 milionu. Šílený, že jo? 😳 Akorát ten dluh je teda hypotéka na byt v hodnotě 5 mega, kterou naprosto bez problémů splácím. Jiné dluhy nemám, naopak se považuji za majetnou, protože má ostatní aktiva (s výjimkou onoho bytu) by okamžitě pokryla 2/3 dluhu.
Já jen, když zakladatelka napsala, že když prodá byt, bude bez dluhů, znamená to, že její majetková bilance je pozitivní. Dále napsala že splácí. Ani slovo o tom, že by s tím měla problémy, že by byla pozadu, či že by to snad za ni platil přítel.
@Ketris píše:
Asi bych mu dala poradnou cocku a zacla uvazovat, jestli zrovna on je ta spravna volba pro zivot
Tak jestli zakladatelka dluží statisíce, tak by měl vzít kramle..spíš on…
@Anonymní píše:
Hele, jsou dluhy a dluhy. Taky jsem zadlužená až po uši. Mám dluh přes 2,5 milionu. Šílený, že jo? 😳 Akorát ten dluh je teda hypotéka na byt v hodnotě 5 mega, kterou naprosto bez problémů splácím. Jiné dluhy nemám, naopak se považuji za majetnou, protože má ostatní aktiva (s výjimkou onoho bytu) by okamžitě pokryla 2/3 dluhu.
Já jen, když zakladatelka napsala, že když prodá byt, bude bez dluhů, znamená to, že její majetková bilance je pozitivní. Dále napsala že splácí. Ani slovo o tom, že by s tím měla problémy, že by byla pozadu, či že by to snad za ni platil přítel.
Hypoteka a dluhy jsou trochu rozdíl. Zaplatíš hypotéku a máš byt/dům. Zaplatíš statisícové dluhy (ne-li větší, když mají hodnotu bytu) a máš ho.no s prominutím. A s takovými dluhy, které vznikly bůhvíproč, určitě omezená je. Byt se běžně splácí desítky let. Nechá si byt bude platit roky a roky. Spíš pritel by měl zvážit, zda chce do tohoto jít. Já bych se s takovým člověkem bála být. Že se svěřil kamarádovi - no musel to asi nějak rozdychat
problém nevidím v příteli. Co bychom radili holce zadluženého přítele? ![]()
@Maria37 píše:
Hypoteka a dluhy jsou trochu rozdíl. Zaplatíš hypotéku a máš byt/dům. Zaplatíš statisícové dluhy (ne-li větší, když mají hodnotu bytu) a máš ho.no s prominutím. A s takovými dluhy, které vznikly bůhvíproč, určitě omezená je. Byt se běžně splácí desítky let. Nechá si byt bude platit roky a roky. Spíš pritel by měl zvážit, zda chce do tohoto jít. Já bych se s takovým člověkem bála být. Že se svěřil kamarádovi - no musel to asi nějak rozdychatproblém nevidím v příteli. Co bychom radili holce zadluženého přítele?
To jo, ale ona nikde nenapsala, že to NENÍ hypotéka. To tu už byla taková diskuze, kde zakladatelka se hrozila, jak má šíleně zadluženého přítele a všichni jí radili od něj okamžitě odejít… aby z ní pak vypadlo, že to přítelovo zadlužení je hypo na byt v centru Prahy.
Zakladatelka nenapsala jak vysoký je ten dluh (pro někoho vysoký je 50.000), ani jak vzniknul (co za něj pořídila) - mohla to byt rekonstrukce, nové auto, co potřebuje k práci.
Ano, taky to mohla byt nějaká pitomost v řádu statisíců, to je pravda. Jenže be těchhle detailů těžko soudit. Problémem totiž obvykle nebývá dluh samotný (zvlášť když exekuce nehrozí, jak zakladatelka píše), ale způsob jak k němu dotyčný přišel - tedy rizikové chování.
@Anonymní píše:
To jo, ale ona nikde nenapsala, že to NENÍ hypotéka. To tu už byla taková diskuze, kde zakladatelka se hrozila, jak má šíleně zadluženého přítele a všichni jí radili od něj okamžitě odejít… aby z ní pak vypadlo, že to přítelovo zadlužení je hypo na byt v centru Prahy.
Zakladatelka nenapsala jak vysoký je ten dluh (pro někoho vysoký je 50.000), ani jak vzniknul (co za něj pořídila) - mohla to byt rekonstrukce, nové auto, co potřebuje k práci.
Ano, taky to mohla byt nějaká pitomost v řádu statisíců, to je pravda. Jenže be těchhle detailů těžko soudit. Problémem totiž obvykle nebývá dluh samotný (zvlášť když exekuce nehrozí, jak zakladatelka píše), ale způsob jak k němu dotyčný přišel - tedy rizikové chování.
Souhlasim s poslední větou a vzhledem k tomu, jak to tají a píše, že by to splatila prodejem bytu, tak si myslím, že v tom něco smrdí. Tak snad se pletu.
@Maria37 píše:
Souhlasim s poslední větou a vzhledem k tomu, jak to tají a píše, že by to splatila prodejem bytu, tak si myslím, že v tom něco smrdí. Tak snad se pletu.
Jako pravděpodobnost hraje zcela jasně ve prospěch tvého názoru. Já jen ukazuji jinou možnost.
Mám hypotéku na byt plus úvěr z předešlého podnikání, prostě podnikání nevyšlo tak jsem byla blbá a půjčila si. Teď mám dobrou práci, vše v pohodě splácím. Nabízela jsem příteli že byt prodám, to pak budu bez dluhu a koupíme si na hypotéku něco svého. Odmítá a chce jít bydlet k rodičům (bude mu 30) prý tam bude vše skoro zadarmo. Tak jen pro objasnění
@Anonymní píše:
Mám hypotéku na byt plus úvěr z předešlého podnikání, prostě podnikání nevyšlo tak jsem byla blbá a půjčila si. Teď mám dobrou práci, vše v pohodě splácím. Nabízela jsem příteli že byt prodám, to pak budu bez dluhu a koupíme si na hypotéku něco svého. Odmítá a chce jít bydlet k rodičům (bude mu 30) prý tam bude vše skoro zadarmo. Tak jen pro objasnění
Tak se hlavně k jeho rodičům nestehuj. To by nedělalo dobrotu. A očividně přítel má rád pohodlí domova, kde má své rodiče 😀
@Anonymní píše:
Tak se hlavně k jeho rodičům nestehuj. To by nedělalo dobrotu. A očividně přítel má rád pohodlí domova, kde má své rodiče 😀
Nebo ten vztah není tak horký a přítel bere kramle… Dočasně půjde k rodičům a potim uvidí… J
2