Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dámy, ty pupínky se objeví hned, nebo se postupně tvoří další a další? Nevíte? A těch dní se bere od prvního pupenu?
U první to bylo v den, kdy jsem zjistila, že není v pořádku, kdy měla teplotu a tím to začlo, tak již ráno, to jsem ještě nevěděla, že něco bude, tak měla už na pusině dva pupínky a pak se tvořily postupně možná i pátý den od tohoto…Já měla jen maličko na obličeji a bez problémů. A ségra tak té naskakovaly asi až třetí den po 2 dnech, co ji bylo zle se zimnicí. Takže to je asi různé.
Nam se to objevilo druhy den od teploty a jen vysev jakoby krupicky, na rtu dva pidi puchyrky az tak 4 den. Jinak uz nic, dnes je to 6. Den, zatim druhy syn v poradku, no me poboliva v krku tak se modlim, at to taky nemam.
@zuzuza noooo, mně taky jen pobolívalo v krku, tak to u mě začlo. 3la jsem spát a pak ta zimnice a druhý den mi bylo zle…fuj, tak zle mi dlouho nebylo. Ani ibáč mi na to fakt nepomohl
@H8N2O4S Nejdřív měla afty v puse a horečky a cca za 2 dny jsem objevila puchýřky na rukou a chodidlech.
Ja, bych se ani nedivila, kdybych to dostala, krmila jsem ho a lžičku pak olízla, pusinky, když jsem heste nevěděla, co mu je atd…ale tak dnes Uz je to 6. Den, tak pevně věřím, ze z toho nic nebude, spis mě bolí mandle na jedné straně. mudr rikala, ze je inkubační doba 14 dni, ale všude na netu jsem vyčetla 3az 6.
Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s bolesti ramenou u 3 letych deti. Boli ji to na dotek, v noci spi - nebudi ji to.
Tak u nás to měla celá rodina, já, přítel, dcera 5 let a syn 16měsíců. Už je to měsíc od uzdravení, pořád ještě se loupeme a teď kromě mě začaly zbylým členům rodiny slézat nehty..
@H8N2O4S dcera mela odpoledne teplotu a vecer se osypala. Ja mela pak jeden vecer zimnici, druhy den par pupinku a treti tahle apokalypsa ![]()
Holky, mě tak strašně boli v krku, tak Nevim, zda to je k tomu ze to Mozna mam taky od malého tu pusu ruce nohy, ale šedá mi to i na hlasivky a ztrácím hlas, tak to asi není k tomu, nebo co já vím, zda se ládovat necim, co tu bolest utlumí, nebo jit k dr, abych zas nemela atb zbytecne, kdyby to bylo pusa ruce nohy, v krku mě bolí druhy den.
@zuzuza mně u tohoto v krku bolelo asi tak 5 dni, bylo to jak při angíně a měli to obě moje holky, takže jsem ani k dr. nešla. Na toto atb nedostaneš.
AHoj maminky. Potřebovala bych poradit
Asi před 2 týdny měli tuto nemoc známí. V neděli večer malého(3,5r) přepadly 39 horečky. V pondělí to byla už jen zvýšená, která je do teď. V po jsme byli u dr, malinko chrchlal, stěžoval si na bolest v krku a nebo hlavy + rýma a zvětšené uzliny. Dr říkala že v pohodě, na ATB to není. Jenže včera po koupání jsem si všimla, že má osypané celé ruce a nohy, jakoby kopřivka. Tak jsem myslela, že to chytil od známých. A teď to s čím si nevím rady. Dnes ráno po vyrážce málem ani památky. Nohy jsou čisté, na jedné ruce má akorát takové jemné, jakoby už ustupující místečko s kopřivkou. Na puse taky nic. Poraďte co by to teda mohlo být
Stalo se to některé?
Ahoj, tak konečně jsem narazila na to co nás asi potkalo§ Dcera 5 let přijela od babičky byla divná protivná bez nálady a za 4 dny vysoké teploty po třech hodinách jsme museli střídat panadol s nurofenem nakonec se mi to zdálo moc tak jsme jeli i na pohotovost prý začínající viróza - začátek byl špatně od žaludku pak až teplota, ale žádný kašel ani rýma. V noci se strašně zpotila a druhý den nurofen už jen jednou, bolest v krku při polykání i to druhý den odeznělo. Po pěti dnech já v práci šílená zimnice, uzliny celkově hnus pila jsem zázvor ale večer teplota 39 st. potila jsem se celý druhý den a dnes teplota není smrkám ALE mám šílenou vyrážku jen na rukou a nohou resp. na dlaních mezi prsty a na chodidlech jsou to puchýřky menší větší s bílou tečkou nahoře s některých začíná vytékat čirá tekutina při zapaření to strašně svědí a při doteku bolí a pálí jako od kopřiv. Doktor se mě ptal jestli malá něco takového neměla ta měla ale jen ty horečky a krk ale z toho co jsem tu četla mi to takto připadá. Prosím poradte jak se zbavit těch puchýřů je to fakt šílený!!! mažu to zatím propolisem a to musím mít ruce v rukavicích a jak se to zapaří je to ještě horší. Děkuju moc ![]()
@tomanatur ahoj nenechat zapařit. Svědění by mělo začít ustupovat, když se tvoří puchýřky. Ničím se to neléčí. Mně se ještě teď po dvou měsících loupají chodidla a loupe se mi nehet na ruce. Fuj, když si vzpomenu, chodila jsem jak malá mořská víla.