Nemoc ruce, nohy a ústa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5862
28.2.12 20:24

Terak - My prodělali tento syndrom na podzim. K tomu jsme měli i herpangínu, kterou vyvolává stejný virus. Starší dcera měla jen herpangínu, mladší jen ten syndrom, obě lehký průběh a já si užila oboje s mnohem horším průběhem. U mě to začalo horečkou, tři dny šílená bolest v krku (takovou jsem nikdy nezažila, vůbec jsem nemohla polykat), pak se mi na rukách vyrazily ty červené pupínky a fleky, fakt jak lepra. Ty po pár dnech začaly mizet, ale na jejich místě se mi začala olupovat kůže. A stejně jako Katka H jsem měla ty fleky i na nehtech, které se mi ale začaly odlupovat asi až za 6 týdnů po skončení nemoci. Bylo to jen na rukách, zato na osmi nehtech. To odlupování trvalo celkem dlouho, skoro dva měsíce. A bylo to fakt nepříjemné a bolestivé, zvlášť na konci, než se mi zbytek nehtu odlomil. No nechci strašit, ale doufá, že toto už znova neprodělám. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.2.12 20:25

Kacko holt vyrazka tam bude, s tim tezko neco udelam, ale to celou dobu tak strasne boli??? A jeste mi prosimte rekni, jak se ti odlupovaly nehty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.2.12 20:27
katsha píše:
Terak - My prodělali tento syndrom na podzim. K tomu jsme měli i herpangínu, kterou vyvolává stejný virus. Starší dcera měla jen herpangínu, mladší jen ten syndrom, obě lehký průběh a já si užila oboje s mnohem horším průběhem. U mě to začalo horečkou, tři dny šílená bolest v krku (takovou jsem nikdy nezažila, vůbec jsem nemohla polykat), pak se mi na rukách vyrazily ty červené pupínky a fleky, fakt jak lepra. Ty po pár dnech začaly mizet, ale na jejich místě se mi začala olupovat kůže. A stejně jako Katka H jsem měla ty fleky i na nehtech, které se mi ale začaly odlupovat asi až za 6 týdnů po skončení nemoci. Bylo to jen na rukách, zato na osmi nehtech. To odlupování trvalo celkem dlouho, skoro dva měsíce. A bylo to fakt nepříjemné a bolestivé, zvlášť na konci, než se mi zbytek nehtu odlomil. No nechci strašit, ale doufá, že toto už znova neprodělám. :cert:

Tak to mam uplne, ale uplne stejne. Ja jsem manzela v nedeli uz prosila o nejake plivatko, nemohla jsem polknout ani sliny. To je ted uz lepsi, ale dnes mi muj lekar rekl, ze to vypada take na anginu. A ty nehty, ty jdou jako dolu cele???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
28.2.12 20:31

Tak u mě - neměla jsem teploty ani trochu, nic, prostě jen ty pupínky a afty. Obojí tak poctivý týden gradovalo - pupínky na rukách a chodidlech přibývaly a dost bolely, pusu jsem měla úplně rozežranou a kovovou chuť. (ještě ke všemu jsem vůbec netušila, co to je - dítě to totiž nemělo!!! - tak si představte ten můj šok! :roll: )
Pak jsem brala B-komplex forte a zastavilo se to a pomalu přestalo bolet…ale pokud si matně vzpomínám, než se vylouply i ty poslední tvrdé boláky na rukou, to byly aspoň 3 týdny!

Jinak ty olupující se nehty - tím si prošel kluk minulý měsíc a neměl k tomu vůbec nic jiného. Slyšela jsem to už z více zdrojů - ty nehty jako samojediný příznak.....osobně si myslím, že to je možná zas něco jiného :nevim: Ale každopádně naše doktorka nic netušila…a nehty se slouply a pak byl pokoj, kluka to ani nijak nebolelo, naštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
28.2.12 20:43

Terak - No v tom krku se prý dělají taky ty pupínky, proto to tak strašně bolí. Mně pomohlo pít studenou vodu a jíst zmrzlinu, to se sice u klasické angíny nemá, ale toto je angína jen názvem, tak si myslím, že to neva. Doktorka nám ještě napsala jakousi vodičku na vytírání krku (bohužel už si nevzpomenu na název), ale to jsem si nebyla schopná do toho krku dostat. :nevim:
Ta vyrážka na dlaních mě bolela jen trochu, to olupování kůže vůbec. Horší byly ty nehty. Nevím, jestli to dokážu dobře popsat. V místě toho červeného fleku ten nehet jakoby zbělel a asi zkřehl, tím se zlomil (asi tak v prostředku), pod ním dorůstal nový nehet. Až ten zbytek odrostl až ke kraji, tak se jakoby zevnitř zvedal, takže jsem vždycky za něco zachytila a ještě víc si ten zbytek zatrhla (to bolelo, protože tam byl ještě nehet přirostlý k tomu nehtovému lůžku). Jediná pomoc, že jsem si prsty zalepila náplastí. A ke konci jsem musela ten zbytek násilně odtrhout, to byl teda mazec. :roll: Ale pak jak byl ten zbytek pryč, tak pod ní nehet normálně dorůstal,takže pak už to bylo v pohodě. Teď už má nehty zase úplně normální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.2.12 20:47

Teda ze ja se ptala :D Tak nehet me zatim boli jen jeden, takze doufam, ze tohle se mi fakt vyhne. Zacinam panikarit, ale diky za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
28.2.12 20:49

No to mě mrzí, snad to nebudeš mít tak hrozné. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
28.2.12 21:16

ahoj holky,
moje malá-tří a půl letá holčička to prodělala nedávno..já si nejdřív myslela,že jsou to neštovice..šupajdila jsem s tím k dr..ten byl klidný a řekl mi,ž eje to tato nemoc(malou bolela pusa-afty+puchýřky na nohou-chodidla,dlaně,pár jich měla okolo zadečku a na stehnech)dal nám na to tekutý pudr..malá to mazání ráda neměla..ale teplotu naštěstí neměla vůbec a já -těhotná jsem to od ní naštěstí taky nechytla a spíme v jedné posteli a koupeme se spolu..zaujali mě ale ted ty nehty..dneska jsem si všimla,že jí dva-na palečku a ještě ješdnom prstíku slízají..docela mě to vyděsilo..ona si ale nestěžuje na žádnou bolest..opatrně jsem je zastřihla,ale ten na palečku už visí na vůásku,ale je nemám odvahu jí ho sundat..myslíte,že to bude dobréa sleze to nějak samo a zase naroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
28.2.12 21:31

Kukynko, neboj, určitě bude mít zase normální nehtíky. Já jsem ty zbytky, co byly, jak píšeš, na vlásku, radši odtrhla, protože jsem fukt někde o to zadrhávala. Ale dost to bolelo, takže dcerce bych to asi nechala, ať to upadne samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
28.2.12 22:08

tak já budu doufat,že to upadne,nechtěla bych jí zybtečně způsobovat bolest,já si myslela,že třeba někde zakopla a takhle si ten nehtík odtrhla,ale je fakt,že to by asi hodně plakala a ona vůbec..je to z toho,jen mě nenapadlo,že to může mít souvislost :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
29.2.12 12:44

Tak já jsem měla hodně podobný průběh jako KATSHA …

Terak … odlupují se z vrchu … nejdřív jsem tam měla bílé mapky, jsem si říkala, co to je, a pak se to začalo odlupovat a pod tím je nový nehet. Ty prsty mě taky šíleně bolely, nebyla jsem pomalu schopná obléct mladší dcerku a manžel mi musel z práce přijít otevřít mlíko :mrgreen: aby měla strarší svoji ranní dávku.

Jinak já měla taky šílenou bolest v krku a celkově jsem se cítila taková schvácená. Tak jsem naklusala k doktorce, podetření na angínu. Nakonec mi dělala CRP test a ten vyšel s nízkými hodnotami, tak atb jsem nedostala a že si mám kdyžtak stříknout do krku Jox. Ale za dva dny bylo po bolestech.

U nás to měla první starší dcerka, ale jen bolest v krku, pak se to objevilo mladší, najednou během chvilky měla šíleně červený zadek, myslela jsem, že se mi asi oprudila :think: měla teploty a pak se osypala na loktech a lítkách. A já to dostala v zápětí, ale, že je to tahle nemoc jsem zjistila až po několika dnech, až se mi udělalo líp a zapátrala jsem na netu, protože mi to bylo divný. Naše dětská nejdřív říkala, že to je asi šestá nemoc … ale nebyla si jistá, protože neměla osypaný hrudník.

Po čase jsem zjistila, že to řádilo ve školce.

Manžel to naštěstí nechytl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.2.12 17:01

Holky tak vam uz asi tato informace nebude k nicemu, ale verim, ze se tu objevi jeste hodne postizenych.

Manzel mi jel v deset vecer koupit vitamin D pyridoxin (asi za 40,–). Podotykam, ze vcera jsem nebyla schopna dojit ani na zachod, nebo si vycistit zuby. A rano jsem uz relativne normalne fungovala. Hlavne to nebolelo. Netusim, jestli zabralo tohle, myslim ze ano. Takze jestli se s tim nekdo setkate, tak „decko“ fakt pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
29.6.12 19:03

Ahoj holky. Tato nemoc snad není nebezpečná pro těhotné, co myslíte? 5 dětí od sousedů z ulice to prodělalo v průběhu posledních 14 dní a syn dostal dnes teplotu, takže čekám, že to taky chytil :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
29.6.12 19:13

@Alex160509 Kamarádka jí nedávno jako těhule prodělala, dostala ji od dětí, těhotenství to nijak neohrožuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
3.7.12 12:19

Zdravím, včera jsem byla s malou 1,5roku u lekare, o vikendu mela teploty 39 oC a na dlanich a chodidlech ma puchyřky, ktere ji nejspis nesvedi. mame pry nemoc HFMD, v prekladu nemoc nohy, ruce, usta. je to nova ale jiz bezna detska nemoc velice infakcni, prvni 2 dny jsou teploty kolem 38oC pak uz jen puchyrky na dlanich a chodidlech mazejte tekutym pudrem museji vyschnout a odloupnout se, na afty v pusince (ktere my teda nemame) pry vytirat fialkou. inkubacni doba je 8 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí