Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak mi se k vam pripojime, synovi se to dnes vyselo. Jen napisu, ze ten prvotni pupinek mel na tvari uz dva nebo tri tydny. Prijde mi to zajimave, protoze to tady take nekdo psal.
Ahoj tak my jsme to meli tak pred dvema necelymi mesici taky. ted je malymu skoro 14 mesicu…zacalo to pupinkama asi potnickama kolem zadecku pak se to rozlozlo po celych nozkach a oprudil se mu zadecek a naskakali mu ty puchyrky hlavne na chodidlech par na rucce a dr rikala ze to mel i v krku… a to vse do 24hodin.byli jsme v nemocnici v sobotu na pohotovosti u jedne nasi zname primarky detskeho oddeleni a ona to taky nepoznala jen diagnostikovala plenkovou dermatidu a dala nam nejake kortikoidy protoze mel k tomu vsemu jeste nejaky ekzem na lytku a to ho svedilo…na tu diagnozu ruka noha usta prisla az nase obvodni dr na kontrole v utery a napsala nam vitamin b6 a tu fialovou vodicku ,prvnich pa dni tezce polykal,bez teplot a do dvo tydnu to bylo fuc:),ale taky sem o tom slysela porve a ani nikdo z rodiny a kamaradek o tom nic nevedel a neznal:)
![]()
Takže vyrážka se objevila i u manžela. No to je teda radost. Musím říct, že spousta praktických lékařů (pro dospělé) toto vůbec nezná. Říkala jsem to svojí praktické a koukala na mě, jak kdybych si to výmýšlela
Manželův doktor taky nic moc. Nevíte jak je to s infekčností po zmizení pupínků, puchýřku? Takže všem držm palce, ať je brzo po všem ![]()
Tak u nas se z prvotni diagnozy vyklubaly nestovice… Ale chci odpovedet na tu infekcnost (hand-foot-mouth). Po zaschnuti pupinku dite jako takove infekcni neni, ale jeste nekolik tydnu zustava mirne infekcni jeho stolice. Je teda potreba dusledne dbat na hygienu a pak je to ok.
Zajímalo by mě, jestli to má nějakou spojitost s neštovicema. Dcera je má, ale ve třídě přitom řádí právě ruka-noha-pusa. ![]()
připojuji se dneska jsem zjistola že tomá dcera ale ta spíše na ústupu já jsem na tom hůře
mám pusu plnou aftu pupínky na rukách ty jsou nepříjemný
snad to brzo přejde vůbec nevím kde jsem k tomu přišli dceři jsou 2 roky mě 26a trpím jak zvíře ![]()
Ahoj. Tak nás ruka noha pusa taky neminula. I já jsem to chytla, měli jsme docela špatný průběh. Malýmu se z toho zvětšila uzlina na krku, tak čekám, kdy zmizí. Virózu prodělal už před měsícem. Nemáte někdo zkušenost s uzlinou?
mi se taky připojujeme.. včera jsme byli na pohotovosti s křečema v bříšku a pláčem a zarudnutí a poslali mě domů že má prdíky nebo koliku… tak jsem dneska šla za obvodákem a bral nám krev a řekl že máme ruka, noha ústa, v pusině to ještě zatím nemá ale na ručičkách a nožičkách hodně…do toho 38,6 teplůtky malému bude pět měsíců… no šíleně jsem se vylekala když mi to doktor řekl a na pohotovosti si to s nima asi ještě vyřídím jak nás odbyli… dokonce mi na pohotovosti předepsali nesmyslně kulíška který se používá při průjmech no nechápu když stolici měl krásnou… zlatej náš obvodák.. no dělal nám i test na krev a máme zvýšenou 25… ale ještě to není tolik aby nám dal antibiotika takže zatím máme jen nurofen na snížení teplůtky, protože malej zatím, čůrá a i přímá tekutiny bez problému… tak držte palečky
holky onoto ted hodně řádí
u nás na ústupu myslímena vás!!!!je to šílený
Lejlinka píše:
mi se taky připojujeme.. včera jsme byli na pohotovosti s křečema v bříšku a pláčem a zarudnutí a poslali mě domů že má prdíky nebo koliku… tak jsem dneska šla za obvodákem a bral nám krev a řekl že máme ruka, noha ústa, v pusině to ještě zatím nemá ale na ručičkách a nožičkách hodně…do toho 38,6 teplůtky malému bude pět měsíců… no šíleně jsem se vylekala když mi to doktor řekl a na pohotovosti si to s nima asi ještě vyřídím jak nás odbyli… dokonce mi na pohotovosti předepsali nesmyslně kulíška který se používá při průjmech no nechápu když stolici měl krásnou… zlatej náš obvodák.. no dělal nám i test na krev a máme zvýšenou 25… ale ještě to není tolik aby nám dal antibiotika takže zatím máme jen nurofen na snížení teplůtky, protože malej zatím, čůrá a i přímá tekutiny bez problému… tak držte palečky
Tak to je docela drsný.Musí to být nepříjemný pro tak malého klučíka. Já mám 7 měsíční holčičku a naštěstí nás to minulo. Teda starší 4 dcerka to měla, ale bylo to hodně mírné, oproti tomu, co tady píšete. Horší na tom byl manžel.
Takže držím palce, ať jste brzo fit ![]()
holky jsme s touhle nemocí doma třetí den pořád má teplůtky přes 38 dám mu na to paralen úplně klesne a za čtyři hodky je zase spátky
v pusince to nemá…ale má osypaný celý tělíčko dokonce i bříško, a vypadá to jako vyrážka… začínám mít pocit že nám diagnostikovali něco jiného, obličejíček má úplně čistej…
Lejlinka píše:
holky jsme s touhle nemocí doma třetí den pořád má teplůtky přes 38 dám mu na to paralen úplně klesne a za čtyři hodky je zase spátkyv pusince to nemá…ale má osypaný celý tělíčko dokonce i bříško, a vypadá to jako vyrážka… začínám mít pocit že nám diagnostikovali něco jiného, obličejíček má úplně čistej…
to spíš vypadá na šestou nemoc
Murynko,jaký byl u Vás průběh?Já to od dcerky taky chytla a je to hrůza.Co Vám zabíralo na puchýřky?Mám ruce nateklé a mezi prsty u nohou mám také puchýře.Do rána se mi navíc vytvořil asi opar pod nosem..V životě jsem opar neměla…V krku už je to celkem v pohodě,ale ty puchýře a opar,to je děs a běs.Včera jsem byla u doktorky,ale ta taky asi neví co si počít..
murynka píše:
holky onoto ted hodně řádíu nás na ústupu myslímena vás!!!!je to šílený
Murynko,jaký byl u Vás průběh?Já to od dcerky taky chytla a je to hrůza.Co Vám zabíralo na puchýřky?Mám ruce nateklé a mezi prsty u nohou mám také puchýře.Do rána se mi navíc vytvořil asi opar pod nosem..V životě jsem opar neměla…V krku už je to celkem v pohodě,ale ty puchýře a opar,to je děs a běs.Včera jsem byla u doktorky,ale ta taky asi neví co si počít..