Nemoc ruce, nohy a ústa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
szuzzy
1.12.11 14:34

Ahoj, mám bolestivé puchýře na rukou nohou a afty v puse, zvečuje se to.. mám to asi 2 dny, nikdy jsem nic takového nemela, jak jsem to ale tady tak četla tak to je hlavně u malých dětí ale me je 22. když jsem se ptala tak nikdo neví co to je… jak nebo čím se to teda lečí??

• Citovat
  • Upravit
223
1.12.11 19:33

ahoj dospělí to můžou mít taky je u toho horší průběh.. neléčí se to ničím do týdne by to mělo odeznít max. pusu si vyplachuj heřmánkem nebo zkus genciálku jestli to máš v puse..doprovází to horečky ty snižuj…nehroz se ale je to jako slintavka a kulhavka :D já vím že to zní hrozně, když v Japonsku na to dětičky umírali, ale neboj odezní to… je to protože jak mají dětičky v puse hodně aftíků a je to bolestiví tak hodně slintaj, a nožičky je bolí tak kulhaj.....nás to trápilo týden… :( už je to pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
1.12.11 19:33

ahoj dospělí to můžou mít taky je u toho horší průběh.. neléčí se to ničím do týdne by to mělo odeznít max. pusu si vyplachuj heřmánkem nebo zkus genciálku jestli to máš v puse..doprovází to horečky ty snižuj…nehroz se ale je to jako slintavka a kulhavka :D já vím že to zní hrozně, když v Japonsku na to dětičky umírali, ale neboj odezní to… je to protože jak mají dětičky v puse hodně aftíků a je to bolestiví tak hodně slintaj, a nožičky je bolí tak kulhaj.....nás to trápilo týden… :( už je to pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
szuzzy
1.12.11 20:53

jj v puse to mám taky a mám toho čím dál víc, už skoro ani nemužu jist a taky mě bolí v krku a ty puchyře na rukou taky pěkne bolí, zkusím ten heřmánek dik:) Chtěla jsem jit ke kožnímu ale jak jsem to tak četla tak to asi nemá cenu že? a nevíš jak se to přenáší?? a je možne že když se někoho dotknu tak to chytit nemusí?? myslím tim přitele, je semnou pořád a on nic nemá (zatím)

• Citovat
  • Upravit
223
2.12.11 09:24

je to vysoce nakažlivý, je to ve vzduchu, virové onemocnění…na kožní nechod, když už tak k obvodákovi ale nic ti na to nedá…přeji brzké uzdravení… já jsem to třeba od syna nechytla…tak uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarcelaNo
2.12.11 14:38

Taky to zrovna prodělávám a od včerejška na to beru Zovirax (nebo se dá i Herpesin to je totéž)a dnes je mi lépe.Poradila mi to dětská doktorka..Do rána to zmizelo z úst,takže mi zbyly jen parády venku.Ale cítím se lépe a už se mi nové nedělají.Včera jsem si nerozepla ani knoflík u kalhot,když jsem přijela od doktorky a dnes mám ruce zase splasklé.Co se týká nakažlivosti,tak prý se to přenáší spíš cestou ústní.Kapénková infekce to není!

• Citovat
  • Upravit
223
2.12.11 15:06

koukám že každej doktor mluví jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
szuzzy
2.12.11 22:35

no jsem zvedavá co řekne ta moje doktorka, vsadím se že nebude vedet co to je… akorát nevím odkud jsem to chytla, děti nemám a ani jsem s žádnyma nikde nebyla… a mám ještě jeden dotaz, nevraci se to?? že mi to třeba zmizne a za mesíc to budu mit zas?

• Citovat
  • Upravit
223
3.12.11 10:09

ne to si nemyslim, podle mě to chytneš jako chřipku nebo cokoliv jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
7.12.11 20:55

Nikdy jsem o takové nemoci neslyšela. Malé se najednou objevila vyrážka na rukách (dlaních) na kolenou (i zezadu) a na nožičkách. Tak přemýšlím, jestli jsou to potničky, nebo fakt tahle nemoc. Jsou to takový červený pupínky - občas uprostřed jakoby puchejřek, kterej jí bolí. jinde to nemá. Do školky nepůjde, přemýšlím, jak dlouho si jí nechat doma a zda to hlásit hned do školky, zda běžet k mudře, nebo jenom jí zavolat. Co to jako je? :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
8.12.11 10:02

to vypadá že by to mohlo být takový červený, jako puchejřky.. kontroluj jí ještě pusinku jestli se jí tam nedělaj aftíky… ale my měli pusinu třeba čistou… nejvíc to měl na dlaních a je to bolavý, občas to doprovázej i teploty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
8.12.11 17:23

Tak včera jsem jí to namazala sudokrémem a ok, má je tam pořád, ale není to tak výrazný, jako včera, tak nevím. Uvidím zítra, do školky stejně by šla nejdříve v pondělí. Nic jiného jí netrápí, ani si neztěžuje, že by jí to bolelo. Jen typ uchejřky při doteku. Takže možná to byly třeba potničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
8.12.11 17:32

hm tak to asi jo…malýmu žádnej krém nepomáhal oni ty pupínky, puchýřky vypadaj jako takový makovičky a jsou spíš pod kůží takže přes kůži vidiš takový červený pupínek.. tak to možná je jen nějaká vyrážka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.2.12 19:53

Holky, muzu se zeptat, ktera jste to chytla od prcku… za jak dlouho jste byly v poradku? Ditko to dotahlo minuly tyden. Ja uz od patku spatna, celou sobotu jsem prolezela s teplotama, v nedeli mi zacalo takove pnuti v rukou, jinak nic. Od pondeli mam pupinky, ale jeste vcera jsem mohla fungovat. Dnes uz jsem jen lezela, ani chodit nemuzu. Ale ty pupinky jsou porad pod kuzi, tak se ptam, bude se to ted zlepsovat, nebo to vyleze na povrch, nebo co??? :) Muj doktor o tom slysel poprve v zivote. Za jak dlouho vam to odeznelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
28.2.12 20:14

Ahojky,
tak já si to prodělala :cert: a doufám, že už nikdy víc. Bylo to někdy v půlce ledna.
Docela dlouho to trvalo, jak pomalu mizla vyrážka, tak se mi začala na rukách a nohách sloupávat kůže, fakt hrůza, byla jsem jak chodící „lepra“ :D a pořád jsem si to musela ďobat. Ruce máme už dobré, ale nohy pořád hrůza. Do toho se mi začali odlupovat nehty na rukách, všimla jsem si toho před týdnem, ne teda u všech „jen“ u čtyřech. Dnes mi dětská doktorka říkala, že se s tím už setkala, že to měla u jednoho pacienta a že je to ještě k té nemoci. Byl s tím na kožním a tam mu to potvrdili.
Pevné nervy a brzké uzdravení, je to nepříjemná nemoc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+