Nemoc ruce, nohy a ústa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6907
18.10.14 11:04

@Mrs.GSdog a bolelo ji to taky? Myla jsem synovi ruce a říkal, že ho to bolí. Má oba koutky červené, ale to zas může být tím, že cpe všechno do pusy ať čisté nebo špinavé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.10.14 11:09

@26lenka Jo jo bolelo jí to všechno :( nechtěla moc jíst, na nožičkách měla veliké puchýře, a nechtěla si mýt ručičky mýdlem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
18.10.14 11:31

Nas 10ti mesicni to ma ted. Zacalo mu to ale vysokou horeckou a pak aftama v pusince. A potom par puchyrkama na dlanich a chodidlech a jeste ma vyrazku po celych nozickach a rucickach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
18.10.14 12:39

Tak jestli má syn tuto nemoc, tak mu to začalo na dlaních, po dvou dnech na chodidlech a dnes pusinka. Afty pořád nemá a horečku taky ne. Řádí jako každý jiný den. V pondělí zajdeme k doktorce a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
18.10.14 14:02

Nejdřív to měla 5ti letá dcera, ta měla nejdřív 2 dny teploty 38stupnů, pak se jí udělaly puchýřky na dlaních a chodidlech a asi jen 2 u pusy. Do 5ti dnů byla dobrá. Jenže od ní to chytil můj 16ti měsíční syn a u toho byl průběh horší - první den teploty 38,5, nešly srazit, až z toho byly febrilní křeče, dítě v krátkém bezvědomí a dvoudenní pobyt v nemocnici. Druhý den se začal osypávat, 3. den už to měl na chodidlech, dlaních, hřbetech rukou, na zadečku, kolem pusy, plnou pusu a na uších. Další dva dny nechtěl jíst ani pít, musela jsem ho nutit vypít aspoň něco a jediné co snědl byl studený jogurt a studená přesnídávka. Tak ho ta pusa bolela. U něj celá nemoc trvala týden. Pak jsem to chytla ještě já a nakonec přítel, takže u nás posledních 14 dní bylo vážně veselo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
18.10.14 15:23

@26lenka myslím, že to bude něco jiného, u nás to začalo 2 denními horečkami, pak osypáním okolo pusy, pak ruce a chodidla, neškrábal si to, ale byl nevrlý, pak se mu asi tak za 3 dny udělali puchýře, no a nakonec se mu to začlo loupat, trvalo to tak 14 dní, než se vše zahojilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
19.10.14 09:47

To nevypada, pri tehle nemoci jspu nejdrive teploty a pak vyskocej pupinky a strasne to boli a svedi.To vypasa spis na tu alergii ale tezko se to da urcit takhle jen z popisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
19.10.14 10:53

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že nemoc opravdu začíná chřipkovými příznaky, horečka, zimnice, nechutenství, bolest celého těla. Výsev pupínků svědí a puchýřky pak bolí. Logicky, máte chodidlo plné puchýřů a chození je opravdu očistec. Vím o případu, kdy 2,5leté dítě skončilo na kapačkách, jelikož mělo plnou pusu puchýřů a nebylo schopno polknout vůbec nic. Jak říkám, u někoho má nemoc slabý průběh, u jiného horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
19.10.14 14:10

U nás ve středu přišla dcerka ze školky s horečkou a v puse afty, teploty trvali 2 dny a pár puchýřků na rukách a nohách, ale maličko ale ta pusa děs,3tí den nic moc nesní max. zmrzlinu a těstoviny a suchý rohlík na pidi drobečky. a dnes náš kluk 3 roky ráno jsem ho prohlížela že ho bolí nožička a už má pár puchýřků na nohách rukách a pod zadečkem a samo v puse afty, ale je bez teplot takže ty teploty u toho být asi nemusí záleží na imunitě dětí. u dr.jsme byli v pátek a potvrzeno ruce, noha pusa.jsem zvědvá jestli to chytneme mi s manželem. jen by mě zajímalo kdy to asi tak odezní. dr. říkala že když se bude cítit dobře může jít normálně do školky tak nevím já jí určitě dávat ještě příští týden nebudu. jaké máte zkušenosti? hlavně kdy se ta pusiny vyhojí je to děs když mi tu knourá a ani nemluví, kloktat nic nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
19.10.14 14:16

A zkusila jsi na ty afty Calgel? To by melo znecitlivet… @hanulka78

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
19.10.14 15:52

Holky díky. Dnes se k tomu přidaly aftíky, stěžoval si u jídla, že ho to bolí. :nevim: Ale opět horečka žádná, chová se jako každý jiný den, ani není protivný. Přes den je v pohodě, ale večery pláče, že ho to svědí a bolí. :nevim: Pořád dobře pije a celkem i jí, ale s kyselejším nebo slanějším jídlem má problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
20.10.14 19:47

Já se připojuji k této nemoci. V pátek nám to začlo u starší 3,5roku, ve školce při vyzvedávání brečela, doma pak naměřená teplota, a u pusy 2 pupínky, moc unavená byla, tak si odpo schrupla a to není běžné. Nejdřív podezření, že asi neštovice…a druhý den mladší 1,5 roku celé dopo i odpo jen proležela teplota až 39, moc moc unavená. No postupně jsme neštovice zavrhla, když jsem si vše pročetla taky a taky viděla, že se další pupínky netvoří, a že to prostě jako neštovky nevypadá, hlavně mě zarazilo, že měla nožky samou krupičku a na dlaních pupeny a pusinku teda moc oškolivou. A dnes jsme jeli k dr. s obouma s tím, že už jsem věděla, co nám řekne, co to máme. A opravdu je to toto. NOHY, RUCE PUSA. Ale já bych se ráda zeptala na to, měl to tu někdo jako dospělý? Mně včera v neděli večer začlo trošku bolet při polykání a pak v noci zimnice, jak něco! Ráno jsem potřebovala dojít s těma holkama k dr. tak jsem vzala ibáč a docela se to zlepšilo, tak jsem si říkala, že se asi ta angína nerozjede. No dětský mi řekl, že to nebudu u mě angína, že to budu mít určině od nich, ale neprohlížel mě…Jsme doma, manžel mi přijede až ve st v noci, tak si to tu užívám. Mám v sobě stále ibáč, stále zimnice a to topime dnes jak blázen a byla jsem pod peřinou ve svetru a v legínách a stále zimnice…ted jsem se taky měřila, když šly holky spát, tak mám něco málo přes 37. A mnějde o to, jestli, kdo to měl z dospělývh, jestli byli příznaky jak angína??? Neskutečná únava, bolest celého těla, hlavy a ta zimnice a taky to horší polykání??
Jinak holky už jsou docela živé, tak to to je super, ale já tu chcípu a nedávám to, jak mi je blbě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
20.10.14 20:48

@Handa86 holky ti poradí, co jsem tu četla, tak to může chytit i dospělý člověk.

U syna mi to dr. potvrdila, i když je celou dobu bez horečky, jenže to asi od něj chytla dcera (půl roku), ale s tím, že by to u ní začalo horečkou. Naštěstí šla srazit, tak jsem zvědavá na další průběh. Byla pěkně neklidná než usnula, ale pupeny se u ní zatím neobjevili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.10.14 20:49

Nechci strašit, ale já to taky před třemi lety chytla od dětí a měla jsem dost blbý průběh. :zed: Horečka přes 38,5 (a já mívám normální teplotu 36 a horečky skoro nikdy nemívám, takže u mě je 38 jak u jiného 40), boláky v krku, takže čtyři dny děsná bolest v krku, nemohla jsem polknout, jako bych polykala špendlíky, až ten poslední den jsem zjistila, že pomáhá zmrzlina. A pak se mi vyrazily pupínky na dlaních, na chodidlech a hlavně pod nehty, které mi pak dva měsíce slízaly a znova narůstaly. Fakt chuťovka. :roll: :zed: Další rok jsem měla repete, naštěstí už s mírnějším průběhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.10.14 20:55

Koukám, že jsem to tu už jednou popisovala na s. 5, takže jestli si chceš počíst… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí