Nemoc ruce, nohy a ústa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16429
30.6.16 21:13

Obnovuji diskuzi. Syn je flekaty skoro cely, dlane, plosky, lokty a kolena s puchyri (zdurele a puchyre s bilym vrskem), zada, stehna, oblicej a bricho krupice. V podpazi rude fleky, na kostrci take. Vypada to strasidelne. V puse trochu cervene. Ale teplota zadna. Meli jste to nekdo take tak a jednalo se o tuto nemoc?

Mudr. rika, ze to mohou byt i nestovice (je ockovany), nebo alergicka reakce na vcerejsi jahodove hody (ale nikdy drive jahody nevadily).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.6.16 21:34

Malý měl HFMD v únoru. Největší vyrážky na chodidlech a rukou. Na zbytku těla spíše taková ruda krupička - hlavně záda a zadek, tam se to sléval v plochu. V puse a na mandlích něco jako afty. Měl teplotu asi 3 dny. Myslela jsem si nejdřív, že to má spálovou angínu. Provázelo to nechutenství, chudák nemohl polykat. Ruce a plosky měl oteklé, bolelo ho to při chůzi. Po dvou měsících se mu slupovaly nehty, tam, kde měl puchýře. Má to krátkou inkubační dobu. My jsme předtím byli na karnevalu a na bazéně. Bazén je prý častý zdroj nákazy. Nejhorší však byla rozhašená imunita. Každý měsíc potom byl nachlazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.6.16 21:38

Jo a taky ho bolelo břicho. Ty vyrážky postihují i vnitřní sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
30.6.16 22:03

My to máme zrovna teď… dva dny pokašlával, pak celou noc skoro nespal, trochu si stěžoval na bříško a v úterý se osypal, hlásil bolest při chůzi a teplota 37,5… ta v podstatě do druhého dne přešla a je bez teplot… vyrážka chytla nejvíc zadeček, kolena, lokty, nohy, pár pupínku na dlaních a ploskách nohou… stehna a zbytek těla spíš než puchýřky a pupence má jak kopřivku… v puse ani okolo nic nemá, snad jeden pupínek na rtu… naprosto výborně ta vyrážka reaguje na tenkou vrstvu sudocremu… přes den, po dvou dnech od osypání se, lítá jak blázen, jedl by nonstop, na nic si nestěžuje, těžko se dodržuje klidový režim :)… jen teď večer zase bolí břicho… každý dítě to dle lékářky má s jiným průběhem :nevim: přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16429
30.6.16 22:08

@Persefona @soney Dekuji a preji rychlou rekonvalescenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
3.10.16 11:48

Prosím o radu. Syn měl v pátek horečku 39, která do druhého dne klesla. Byl v pořádku, nic mu nebylo. Včera večer si začal stěžovat, že ho bolí chodidla, podívala jsem se mu na ně a měl tam červené vlíčky, jakoby pod pokožkou, pak jsem se podívala na ruce a měl to i na prstech na rukou, tam měl i pár pupínků. Kolem úst má jeden pupínek v puse nic. Mohlo by se jednat o tuto nemoc? Jsme mimo domov, takže k lékařce nemůžu. A může se tato nemoc opakovat? Syn před nějakou dobou měl afty v puse a taky vyrážku na rukou a nohou, ale trochu jiné, průběh byl jiný. Ještě jeden dotaz, jsem těhotná, může to mít nějaký vliv na miminko? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
3.10.16 11:56

@Isia Je to viróza jako každá jina, jen má tyto příznaky a je hodně nakažlivá. Dcerkám později slízali nehtíky u rukou i nohou. Mně bylo moc zle 2dny. Pokud jsi těhotná, raději bych se zmínila lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
30.4.17 15:54

Obnovuji diskuzi. Dcera mela ctvrtek patek horecku do 39, vyrazku na predloktich ma dlouho (asi alergie?) a ted se pridavaji pupinky na dlanich a leve noze, ale velice malo, je to ted 4. den od zacatku teplot. V puse vzadu ma odzacatku par vridku (aft). Ve skolce radi tato nemoc, tak to asi bude ono, ze? U doktorky jsme byli v patek, to mela jen nalez v krku a horecku.

Jak dlouho to je infekcni? Snad to taky nechytneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 16:48

@blumen nakazlivy je to hodně, všechny děti to u nás tehdy chytily, ale naštěstí jsme měli lehkej průběh u všech. Dospělákům se to vyhlo, naše MUDr říkala, že to je spíše dětská nemoc. Ale nakazit se pochopitelně můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
30.4.17 17:20

@blumen u nás to chytli i někteří dospělí :cert:.Průběh byl o to horší. Dcera 27 let skončila co by těhotná na kapačkách v nemocnici.
Mojí malé dcerce po této nemoci pak slezl i nehet na palci u nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
30.4.17 21:36
@bobulka.ivulka píše:
@blumen nakazlivy je to hodně, všechny děti to u nás tehdy chytily, ale naštěstí jsme měli lehkej průběh u všech. Dospělákům se to vyhlo, naše MUDr říkala, že to je spíše dětská nemoc. Ale nakazit se pochopitelně můžete.

A myslis teda, ze je to ono? Cekala jsem neco horsiho, nema to vubec na dasnich, jen vzadu na patre v okoli mandli a par pupinku na tech fotkach. Doktorka rikala, ze ji muzu v utery poslat do skolky, kdyz nebude moc osypana, ale nevim, zda to pak je jeste infekcni. Kazdopadne ve skolce je epidemie, takze to asi je jedno. Jinak ji nic neni, neboli, nesvedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 23:51

@blumen moje děti měly jen par pupinku, starší to taky chytl ve školce a od něj pak dcerka. Syn měl pupinky hlavně kolem pusy a par uvnitř pusinky a stěžoval si na svědění nohou, ale nakonec tam nic neměl. U nás ve školce ale chtějí děti až po úplném vyléčení, tj bez pupinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
2.5.17 13:29

@bobulka.ivulka uz je ve skolce, doktorka rikala, ze muze, kdyz nebude moc olezla a u nas v zahranici to chodi jinak. Kazdopadne ji to stejne uz zmizelo, kdo vi, zda to vubec bylo ono, no. Nevedet to, tak si pupinku na rukou nohou ani nevsimnu. Kolem pusinky nemela nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.17 08:51

@blumen jo to znám, jak poblíž byla nějaká nemoc, tak jsem hned zpozorněla ???? Třeba to nakonec ani nebylo ono, když je slabý průběh, tak se to těžko zjišťuje. My měli teď neštovice a to i naše nejmenší, který bude za chvili rok. Ale aspoň to máme za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
3.5.17 09:15

@bobulka.ivulka tak hlavne pozor, kdyz je ma do jednoho roku zivota, muzou se zopakovat, nemaji jeste tak dobrou imunitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí