Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mmarky, už máš metřík.
![]()
Já budu zítra testovat. Mrcha měla dorazit v pátek, nejdýl v neděli a pořád nejede. Mám jen pořád takovej divně plnej pocit v břiše, pomalu jak když se přejím. Tak jsem zvědavá.
ještě jsem koukala, že ses pala na SANUS na SPG. odběr se provádí v takové komůrce s křeslem, časopisama a můžeš tam jít taky, trochu jsem pomáhala.
za vyšetření se neplatilo nic, poslal nás tam Dejmek, ale snad to je od všech doktorů stejně za případné IUI chtějí 500 doplatek, asi za poležení těch 15 minut na sále, nebo kde.
Holky moc moc dekuju.Ale chapete to? Jemu je 26. me je 28 a jí je 33 a ma dvě děti!!! A bydlí v bytovce kam on by v životě bydlet nešel !!A ted kdyz jsem se ho ptala jestli se tam jako k ní nastěhuje, tak krčil ramenama. .. No prostě se zamiloval.Pochopila bych normalní konec, ale takovahle zrada.. A já ji ke všemu ještě trochu znám.Zdravíme se. (teda už ne).Já se nechci nějak litovat, ale mě se poslední dobou lepí smůla na paty.Loni jsem si říkala at už je konec roku-pro mě byl šileny…vykradli mi auto,ztrata peněženky, mimi po třech IUI nepřislo…A tak jsem se těšila na ten nový rok.A netrvalo to 14 dní a radši bych ztratila zas peněženku....... Jo a zitra jsme meli jet do Prahy do Caru co se bude dít dal po těch IUI.tak jsem to dnes zrušila a mojí kartu odnesou pry do patého patra do archivu!!!!
Ale vam všem děkuju moc za podporu.Strašně ji teď potřebuju. Jsem uplně na dně…Musím brát prášky, nemůžu jíst, za tři dny 2 kila dole.Chce se mi furt zvracet a dnes měla prijít MS a nikde.Ale to budou ty nervy.....Moje mamka brečí se mnou chudák, ne kvůli němu, ale kvůli mě jak se trápím…Tak jsem si koupila počítač a ode dneška mam i net tak se alespon trochu zabavím…:-)
Mmarky píše:
Sama nezustanes, neboj!!! Za par let si ani nevzpomenes jak ses trapila, ale bohuzel to nepreskocis. Hodne sil!! Jake zdrav.problemy te trapily, jestli muzu vedet. Tykalo se to otehotneni? Jestli ano, tak se aspon da vse do poradku a pak to pujde samo
To nam se taky nejak nedari, uz jsem to i obrecela, ale ted uz je to lepsi a doufam…Leni - hlavu vzhuru a zamiř mezi lidi, at prijdes na jine myslenky
Jasně, že můžeš. V roce 2003 jsem byla myslím „konizace“?? čípku.Měla jsem moc špatné stěry a vysledky z té konizace byly už přednádorové. No hrůza..To jsem si taky užila.Jezdila jsem i k léčiteli 180 km daleko jednou tydně asi 5 krát.Ale v ty chvíli clověk dělá i nemožné… A na to mi doktor doporučil otěhotnět dokud můžu, ze mi nezaručí, že se to nevrátí. Zatim chodím na cytologii 2krát rocně a zatim O.K. ale to mimi nikde.....A už ani není s kým.....Taky jem to poslední rok obrečela protože najednou byly všechny kamarádky těhotný…Takže se starají o děti a ja chodím jen závidět.Ale víte, že teď momentálně mě to uplně opustilo?! Tak Markét tobě taky hodně sil a ono to určitě vyjde…Každymu to musí někdy vyjít.; ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky. Po delší době se přihlašuju a konečně ze svého netu.
Ale ani nevím, jak to mam napsat, že už mezi vas nepatřím......
Ne proto, že bych byla těhotná....., ale bohužel se semnou rozešel přítel v sobotu. Bylo by to na dlouhý vypravění. Dostala jsem v životě hodně ran, ale tahle je zatím nejhorší. 7 let z toho 3 roky marny pokusy o mimi…Tak mě ted vymenil za paní s dvouma dětma. Ale on deti nikdy moc nechtel, ale dělal to kvuli mě, že ja po nich tak toužila a hlavně i po zdravotní stránce… A vím,že svoje děti by určitě miloval…A najednou?? prostě to nepochopim a je mi strašně zle......Ani nevidím na klavesnici přes slzy.
Leno neboj, to přebolí a bude zase fajn… uvidíš… drž se!!!
Leni 1:
nikdy to není snadné ,tyrozchody. Nejhůře je zůstat doma( nebo i utápět se slzami u kamarádky). PROTO!!! Najdi si ihned program, dělej věci které jsi odkládala, které jsi nedělala. Jdi do divadla, do posilovny, na speeening, agua či normál aerobik,do bazénu, do sauny, na masáž,přihlas se na kurz, jdi si něco pěkného koupit, ke kosmetičce…, ( nebo možná napiš si inzerát na seznámení, poznáš nové lidi - kamarády) … já nevím dá se toho hodně ještě vymyslet, určitě bychom na něco přišli. Hlavně , nebuď doma sama, deprese se toho chytá. Už pro něj nedělej nic, je to zbytečné, ztrácíš svůj cenný čas, který můžeš využít jinak, každý den myšlenkami obětovaný proněj je ztracený den. Poděkuj mu za rozchod, třeba díky tomu poznáš teprve toho pravého, s kterým zapadneš bezproblémů, nebo se ti otevřou nové nádherné obzory života. Hlavně pro tebe něco nového ZAČÍNÁ. Udělej to hned. Začni žít.
Ještě jednou…
Nepřemýšlej proč šel tam , kam šel, asi to tak mělo být, NOVÝ stoprocentně krásný život ti začíná.
Vím o čem mluvím, takto to zažila jsem já, kamarádka, sestra...........
pa Lime
Já potkala toho pravého až jsem se vyklašlala na chlapy
Lime píše:
Leni 1:
nikdy to není snadné ,tyrozchody. Nejhůře je zůstat doma( nebo i utápět se slzami u kamarádky). PROTO!!! Najdi si ihned program, dělej věci které jsi odkládala, které jsi nedělala. Jdi do divadla, do posilovny, na speeening, agua či normál aerobik,do bazénu, do sauny, na masáž,přihlas se na kurz, jdi si něco pěkného koupit, ke kosmetičce…, ( nebo možná napiš si inzerát na seznámení, poznáš nové lidi - kamarády) … já nevím dá se toho hodně ještě vymyslet, určitě bychom na něco přišli. Hlavně , nebuď doma sama, deprese se toho chytá. Už pro něj nedělej nic, je to zbytečné, ztrácíš svůj cenný čas, který můžeš využít jinak, každý den myšlenkami obětovaný proněj je ztracený den. Poděkuj mu za rozchod, třeba díky tomu poznáš teprve toho pravého, s kterým zapadneš bezproblémů, nebo se ti otevřou nové nádherné obzory života. Hlavně pro tebe něco nového ZAČÍNÁ. Udělej to hned. Začni žít.Ještě jednou…
Nepřemýšlej proč šel tam , kam šel, asi to tak mělo být, NOVÝ stoprocentně krásný život ti začíná.
Vím o čem mluvím, takto to zažila jsem já, kamarádka, sestra...........
pa Lime
Já potkala toho pravého až jsem se vyklašlala na chlapy
Holky moc moc děkuju za podporu. Lime napsala jsi to moc hezky a určitě to tak je… Zažili jsme toho spolu moc moc… Je to síla. Přicházím tím i o pár kamarádů, ale svých mám taky dost. Tak ještě jednou moc děkuju ![]()
Holky nezlobte se ,že vám lezu do diskuse.Ale dneska jsem byla na gyndě a tam mi řekla, že mám hydro… (způsobuje neplodnost)něco ve vejcovodu. Odstranit to půjde laparoskopicky. Moc by mě zajímalo co to je? Jak dlouho trvá laparoskopie, jak dlouho musím být v nemocnice. Moc děkuji za každou odpověď.
Jani dik za info o spermiogramu, Farrag se uz ptal, jestli jsme na nem byli, takze nas tam treba taky posle
mmarky připadám si jak magor.
![]()
na zítra jsem vybavená, mám 3 balení testů. mrcha pořád nejede a dneska mi ráno ukázal jednu/, a odpolednedne tam ta druhá byla, tlustá, ale až po půl hodině a to se nepočítá.
![]()
jinak to spermio není nic hroznýho, manža akorát zdrhal, že to tam je hnusný, ještě s rozepnutejma gatěma
![]()
k.a.c.k.a. píše:
Holky nezlobte se ,že vám lezu do diskuse.Ale dneska jsem byla na gyndě a tam mi řekla, že mám hydro… (způsobuje neplodnost)něco ve vejcovodu. Odstranit to půjde laparoskopicky. Moc by mě zajímalo co to je? Jak dlouho trvá laparoskopie, jak dlouho musím být v nemocnice. Moc děkuji za každou odpověď.
ahoj Kačko, nevím sice, čeho se týká přesně Tvůj problém, ale jen pro představu. Laparoskopie je velmi šetrný zákrok, který se provádí v celkové anestezii. Do bříška jsou udělány 3 malinké dirky, které následně po zakroku doktori zasiji 1-2ma stehy. Do břicha se napustí nějaký plyn, který umožní lékařům nahlédnout do dutiny břišní a provést případný zákrok. V následujících dnech je obvyklá bolest v ramenou, což je způsobeno prave tim plynem. Já jsem byla na laparoskopii kvuli endometrioze (neni to tedy stejny problem jako u Tebe) a probíhala následovně: 1. den příjem v nemocnici. NIc se nedělo celý den, od oběda jsem směla jen pít. Od půlnoci už ani to. 2. den zákrok - trval u mě nějak do hodiny, přesně nevím. Zbytek dne jsem vice mene prospala a proodpocivala. 3. den jsme zacinala opatrne sama chodit a myslim ze 4. den jsem sla domu. Na nemocenske jsem pak byla jeste min tyden.
Cauky holčiny, tak koukám, že jste se zabydlely na nove diskusi, jen jsem chtěla napsat, že na žena.cz založili nove nemůžu otěhotnět (bez spamu) … jako podskupinu diskuse „těhotenství a porod“ … mějte se hezky, hezký víkend Terez
Ahojky.Zdravim vas vsechny.Chtela by jsem radu jak otehotnet.S pritelem se snazime o miminko uz 7 mesicu a porad se nam nak nedari.Jestli mate nejaka radu tak budu moc rada,kdyz se oni se mnou podelite.Predem dekuji
Ahoj holky, tak v první řadě se zlobím, protože se pořád nemůžu zaregistrovat!
A to to zkouším opravdu každý den. Vždycky mi to napíše, že mám čekat na mail, ale nic nepřijde. Jinak my se snažíme taky 7 měsíců a dneska bych to měla dostat. Začíná mě bolet břicho, takže ani tento měsíc asi nebyl úspěšný!
Jinak jsem se chtěla zeptat, jestli některá máte zkušenosti s mrchou v těhotenství? Je to asi výjimečné, ale v poslední době mi už 3 známé řekly, že jí měly až do třetího měsíce a ta jedna dokonce zjistila, že je v pátém měsíci, když byla u doktora, ale MS měla pořád. Nechtěla jsem se jich samozřejmě vyptávat, protože to tajíme, ale zajímalo by mě, jestli je to opravdu stejně silná MS nebo jen nějaké slabší špinění. Děkuji a přeji vám krásný den.
Taky jsem byla s manželem na spermiogramu je to tam pěkně hnusné, byli jsme tam 2× a po každé jsem byla s ním. Bylo to trapný pořád tam někdo okolo těch dveří chodil čekali jsme že tam někdo vpadne protože jsme se nemohli ani zamknout. A hlavně jsme se štítili protože to tam vypadalo jako u bezdomovců.