Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Převrhne na sebe knížky…? Nebo rovnou celou polici…No - to bude klid… až jí to zavalí
![]()
Knížky das nahoru, police pridelas
mam dva kluky a byt takhle nepraktická, tak uz mne dávno vezli.
@Anonymní píše:
Převrhne na sebe knížky…? Nebo rovnou celou polici…No - to bude klid… až jí to zavalí
![]()
Jak by na sebe asi tak převrhla celou polici, pokud bude knihovna chycená ke zdi? A když na sebe shodí jednu knížku, tak se ji houby stane… maximálně tu knížku okouše nebo potrhá - já osobně bych je prostě dala někam z dosahu, taky jsme měli do určitého věku vše do 1m výšky vyklizené nebo tam byly jen nerozbitné či postradatelné věci.
@Anonymní píše:
![]()
Staci dat knihy mimo dosah, polici prisroubovat.
Pri cteni tvych prispevku mne napada jedine: Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda vymluvy.
Hodne rozumnych rad uz tady padlo, staci si je precist a zamyslet se nad tim.
PS: co budes delat s batoletem? Byt bude potreba upravit tak i tak…Tvuj pristup take…(nebudes napriklad jiz moct vyuzivat ohradku, ditko bude mnohem vice akcni, ted mas jeste klidne obdobi).
@Danielitha píše:
Vim jak ti je mam takove dite uz skoro 6.mesicu…ted je to tedy trochu lepsi, dokaze se na chvili zabavit, ale do 4.mes. jsem mela doma fakt bordel a skoro nevarila. Udivuje me, ze dite v 10.mes..je stale takove, v tomto veku si uz deti dokazi pohrat. Nestalo se u Vas neco? Ze ma takovy stach byt sama.
Já si nemyslím, že má strach být sama - že jí vadí, že tam nejsem… Vadí jí, že je v té postýlce. Kdybych jí nechala v té místnosti na volno - ani by si nevšimla, že tam nejsem. Jenže by si nehrála s hračkama, ale někde by dělal něco, při čem by si (v lepším případě) ublížila
Nehraje si na dece s hračkama, prostě leze, šplhá nahoru - jak sjem psala: po policích, do úplnýho rohu místnosti, kde jsou zastrkaný elektrický dráty. Stoupá si, ale vůbec ještě stát neumí - jen visí za ruce. Fakt by si něco udělala.
Jsem nucena jí dát za mříže…
Ke stoupnutí používá nábytek, věci, aby se za ně vytáhla do stoje ![]()
@Anonymní píše:
Já si nemyslím, že má strach být sama - že jí vadí, že tam nejsem… Vadí jí, že je v té postýlce. Kdybych jí nechala v té místnosti na volno - ani by si nevšimla, že tam nejsem. Jenže by si nehrála s hračkama, ale někde by dělal něco, při čem by si (v lepším případě) ublížilaNehraje si na dece s hračkama, prostě leze, šplhá nahoru - jak sjem psala: po policích, do úplnýho rohu místnosti, kde jsou zastrkaný elektrický dráty. Stoupá si, ale vůbec ještě stát neumí - jen visí za ruce. Fakt by si něco udělala.
Ke stoupnutí používá nábytek, věci, aby se za ně vytáhla do stoje
Ucvi se stat, pak se bude ucit i chodit…je zvidava, objevuje svet. Mas normalni dite. Dela to 99,9 % deti. 99 % lidi upravi byt, aby byl bezpecny…
Ja jsem si na zachod zasla, najedla jsem se, apod. a to bydlim v 4+1 bez ohradky. Vyrvavat jsem nikdy nenechala.
@Pincenza píše:
Ty nemas zadny babicky, dedecky, tatinka? To si nejvic odpocinu, kdyz vezme dti nekdo ven, byt na hodinu. Driv jsem surovala, ted na to prdim, sednu k internetu a nebo jenom cumim.
tatínek dítěte vypadne kolem půl osmý a přijde kolem sedmý…
To dítě dávám jemu a jdu uklidit a připravit byt na další den ![]()
Babičky a dědečkové nejsou
Resp. jsou - ale nepoužitelní… ![]()
@Anonymní píše:
Já si nemyslím, že má strach být sama - že jí vadí, že tam nejsem… Vadí jí, že je v té postýlce. Kdybych jí nechala v té místnosti na volno - ani by si nevšimla, že tam nejsem. Jenže by si nehrála s hračkama, ale někde by dělal něco, při čem by si (v lepším případě) ublížilaNehraje si na dece s hračkama, prostě leze, šplhá nahoru - jak sjem psala: po policích, do úplnýho rohu místnosti, kde jsou zastrkaný elektrický dráty. Stoupá si, ale vůbec ještě stát neumí - jen visí za ruce. Fakt by si něco udělala.
No, co na to napsat… nejsi nucena ji zavírat v ohrádce, jen je to pro tebe pohodlné!!! Tak se pak nediv, že tam řve, komu by se líbilo být zavřený… Jo a jen tak mimochodem, jak dlouho bude myslíš tomu zavřenému 10 měsíčnímu dítěti trvat dostat se nahoru na šprušle a pak to vzít hlavou napřed do kýženého volného prostoru?
@j.a.n.i1 píše:
No, co na to napsat… nejsi nucena ji zavírat v ohrádce, jen je to pro tebe pohodlné!!! Tak se pak nediv, že tam řve, komu by se líbilo být zavřený… Jo a jen tak mimochodem, jak dlouho bude myslíš tomu zavřenému 10 měsíčnímu dítěti trvat dostat se nahoru na šprušle a pak to vzít hlavou napřed do kýženého volného prostoru?
Jak „pohodlné“?
Dám ji tam, když například připravuju věci na odchod z bytu - pro její bezpečnost, ne protože to je pohodlné. pohodlné by pro mě bylo jí dát na podložku, dát ji hračku a nechat si ji těch pár minut hrát - nejspíš by neřvala jak tůr a já jsem nebyla totálně zpocená abych to vše připravila co nejrychleji a ona nemusela v té ohrádce bát minut 10, ale jen 6 (třeba)
Já jí přece nenechám si tu o něco rozsekat hlavu - pořád za něco visí, nohy jí neunesou, hračky jí nezajímají… zato boty, eletrika, dvířka od skříněk, knopky na dvířkách… ![]()
@Anonymní píše:
Co si pamatuju, udělali jsme půl metru od země bezpečnou zonu, kde se dítěti nic stát nemohlo ( rohy stolu, zásuvky, šuplíky, vše zajištěno. ) Potom si děti lezli po zemi a mohli skoumat co chtěli, bylo to bezpečné. Také jsme měli 2+kk, takže vím, že to jde. Postýlku ani ohrádku jsme nepoužívali…
Malá má jenom dva měsíce, ale neřeším - samozřejmě minimalizuju chvíle, kdy by mohla začít řvát a já nebyla po ruce, ale jako sorry, na záchod prostě chodím, smrdět celej den taky nebudu a hlady kvůli ní též neumřu. Tak prostě někdy pět minut pláče v postýlce, no to je teda fakt děs. Večer nenechávám vyřvat, při prvním kňournutí k ní jdu.
Hodlám to úplně stejně dělat i až začne bejt hejbací, odmítám chodit na záchod s batoletem. Ona chvilka pláče ještě nikoho nezabila ![]()
@Anonymní píše:
Jak „pohodlné“?Dám ji tam, když například připravuju věci na odchod z bytu - pro její bezpečnost, ne protože to je pohodlné. pohodlné by pro mě bylo jí dát na podložku, dát ji hračku a nechat si ji těch pár minut hrát - nejspíš by neřvala jak tůr a já jsem nebyla totálně zpocená abych to vše připravila co nejrychleji a ona nemusela v té ohrádce bát minut 10, ale jen 6 (třeba)
Já jí přece nenechám si tu o něco rozsekat hlavu - pořád za něco visí, nohy jí neunesou, hračky jí nezajímají… zato boty, eletrika, dvířka od skříněk, knopky na dvířkách…
A proc nemuze byt u tebe, kdyz chystas veci? ![]()
Odpust mi dotaz, stale to nechapu…
Tak já prostě přiznávám, že jsem neschopná. Ano, neumím to. Nevím jak na to. Máme jednu obytnou místnost - tam je stůl, psací stůl, gauč, police, knihovna - máme tu vše. Uprostřed má prostor ona - podložku, hračky. Ano - neumím 45 metrů přizpůsobit dítěti
A mé dítě se neumí zabavit hračkou, chce být ve vertikální poloze - at´ to stojí, co to stojí. Přiznávám, že jsem tedy lempl - a nemyslím to ironicky, nybrž zcela vážně. Děkuji všem za postřehy. ![]()
@jezzz píše:
A proc nemuze byt u tebe, kdyz chystas veci?Odpust mi dotaz, stale to nechapu…
Chodím po celém bytě
Nedokážu na ní stále koukat a to ted´ fakt musím. ![]()
@Anonymní píše:
tatínek dítěte vypadne kolem půl osmý a přijde kolem sedmý…To dítě dávám jemu a jdu uklidit a připravit byt na další den
Babičky a dědečkové nejsouResp. jsou - ale nepoužitelní…
Hele - manžel je pryč od sedmi do sedmi. Hlídání nemám. Mame byt 3+1, kluky 2,5 roku a 7 měsíců. Vyrvavat nikdy nenechavam. Proste musíš upravit byt pro děti. Nechápu jak jako připravujes váš mrnavy byt na dalsi den? A hlavně - co jako děláš cele dny? Vařit a uklízet můžeš s malou za zadkem nebo v nositku, líčím se u zrcadla v obýváku, vlasy si foukam, když děti spí. Kafe piju s nimi na zemi při hraní. Žádné dítě si v deseti měsících nehraje samo na dece. Fakt bude hůř a s tímhle přístupem ti bude brzy hrabat.
@Anonymní píše:
Jak „pohodlné“?Dám ji tam, když například připravuju věci na odchod z bytu - pro její bezpečnost, ne protože to je pohodlné. pohodlné by pro mě bylo jí dát na podložku, dát ji hračku a nechat si ji těch pár minut hrát - nejspíš by neřvala jak tůr a já jsem nebyla totálně zpocená abych to vše připravila co nejrychleji a ona nemusela v té ohrádce bát minut 10, ale jen 6 (třeba)
Já jí přece nenechám si tu o něco rozsekat hlavu - pořád za něco visí, nohy jí neunesou, hračky jí nezajímají… zato boty, eletrika, dvířka od skříněk, knopky na dvířkách…
No, evidentně jsi příliš pohodlná na to, upravit byt, aby ho mohlo užívat i to dítě, které jste si pořídili… a nějak nevím, co je nebezpečného na botech, dvířkách od skřínky a na čudlech na nich? A tedy upřímně ani nevím, co bylo tak nebezpečné na „elektrice“ buď jsou dráty v zásuvkách a tu jen tak 10 měsíční dítě nevyndá, ty pojistkové jsou hodně ztuha no a když vyndá, tak co, tak bude mít v ruce kabel od odpojeného přístroje, a do zásuvky díky těm pojistným packám taky nic nenacpe, tak kde je problém?