Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Tatinka i pribuzny samozrejne mam, ale tatinek chodi do prace, a pribuzny preci k nam nebudou chodit kdyz potrebuju na wcja nemluvim o pulhodinovym revu, ale treba par minut kdyz si potrebuju dojit na zachod. A ja ji nechci nechat brecet proot nechapu jak to delaji ostatni, nechodi na zachod, necisti si zuby?
Proste jdu na zachod a klidne at si za dverma breci. Jsou proste veci, kdy je to nevyhnutelne, odmitam chodit na zachod s prtavcema. To same kdyz chystam tasku na ven a podobne. Jinak treba vecer bych vyrvat nenechala, uspavame ![]()
Zakladatelko, zabezpeč byt a zruš ohrádku, jiná rada není.
Se mnou děti chodí na záchod i teď, ve dvou a půl a pěti letech, a jsem ráda, než aby se ve vedlejší místnosti řezali a já slyšela jen řev, to by mi to ani nešlo.
Ohrádku jsem nikdy neměla, a to byl starší takový rapl, že v roce a půl si vylezl na okno, otevřel ho a stál na venkovním parapetu, že „dělá sluníčku pápá“.
@Tamtama píše:
Ohrádku jsem nikdy neměla, a to byl starší takový rapl, že v roce a půl si vylezl na okno, otevřel ho a stál na venkovním parapetu, že „dělá sluníčku pápá“.
Takový by z ní taky zmizel tak odhadem v 8-9 měsících ![]()
@j.a.n.i1 to jo, i z postýlky začal vylézat brzo
staršímu je 2,5 a ještě ho to ani nenapadlo, že by jako mohl přelézat postýlku ![]()
Jak už tu bylo mockrát řečeno. Zabezpečit byt a nedávat do ohrádky. Moje dcera byla vždycky nespavec a závislák. Teď jí budou čtyři a na záchod za mnou chodí pořád. Ale my to doma nebereme zase tak tragicky. Na záchodě nedělám nic neobvyklého
Taky si moc nehrála s hračkami. Nejvíc jí asi zajímaly knížky a nádobí. Některé knížky její zájem nepřežily
Jo a sprchovala jsem se večer, když šla spát. Ostatně já se vždycky sprchovala před spaním, tak mi to přišlo normální. Když si jdu dát sprchu dřív, tak mě tam taky chodí kontrolovat dodnes.
Nemáme ještě úplně spravený barák a tak jsem si dítě na studený záchod nebrala, ale když měl separační úzkost, dávala jsem ho do cestovní postýlky tak, ať na mě vidí a mluvila jsem na něj. Sprcha jo, když dítě spí. Úklid - běžný se dá zvládat během spánku nebo zase hodit dítě do nosítka, dát vedle. Horší je, když má člověk nosit přes venek krabice… Neříkám, že moje dítě nikdy neplakalo, jenom se mi zdá vyřvávací metoda jako učení způsobu spánku naprosto špatná. Ono to bude lepší, jak bude jistější - pokud furt padá, s klidným svědomým bych ji během tvé návštěvy wc, kde je člověk tak 2 minuty, do té ohrádky dala. Náš malej ze začátku padal jako prkno rovně dozadu, tak prostě přišel do postýlky, když jsem potřebovala na záchod.
Holky když jsme u toho zabezpečování: můžete mi poradit, jak efektivně zabezpečit plynový sporák? Náš šikovný tvor si umí pustit plyn, i když se to musí nejdřív zmáčknout a otočit - on to odkoukal! Furt vysvětluju, ale zatím marně, no - máme zablokovanou kuchyň, aby tam normálně nemohl. Zakladatelko - pořiď si kdyžtak zábranu na dveře.
@dalmati Asi bych zavřela hlavní přívod plynu - my ho třeba doma měli hned za sporákem, ale v takovém místě, že tam dítko nemělo šanci přes ten sporák dosáhnout.
Myslím, že je to zčásti důsledek toho, jak se jí odmalička přehnaně věnuješ. Celé svoje fungování jsi přizpůsobila dítěte a takhle to dopadlo
To se neumí aspoň na chvíli zabavit sama? Ožužláváním kostek, kutálením kelímků, s plastovou lahví - už nevím, co můj syn v tomto věku dělal, ale otroka, jak popisuješ, jsem mu nikdy nedělala.
A jinak asi moc čteš emimino, když si myslíš, že malé děti nesmí nikdy plakat - malé děti brečí, tak to prostě je.