Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se líbí Eliana , Ariana, Anita, Amira, Laura, Sofie, Klaudie, Emily. Liliana, Ella-ale mame uz Nellu
…
A z klucicich pak Arien , Marko, ????? moc jich neni ![]()
Ahoj já mám syna Jonáše. Je to staré hebrejské jméno. Znamená holub
Jonáš byl také prorok, kterého spolkla velryba. Jinak ohlasy v rodině i okolí jsou dobré.
Abi píše:
Ahoj, na našem seznamu jsou jménapro holčičku: Mabel, Ester, Abigail, Marisa, Bibiana, Lilly
pro chlapečka: Viktor, Max, Oliver, Timotej (Tim)
Vítězí Mabel a Viktor.
Ale zatím máme určitě nějakou dobu čas
abi , viktor je bezva jmeno!!! akorat se asi priprav na nepochopeni okoli
. ja se rozhodovala u kluka mezi adamem a benjaminem (kdyz mi matyase tatinek zatrhl) - a kluk si 14 dnu pred porodem sam „rekl“ o jmeno viktor. manzela (ktery by teda nejradsi mel jarouska
) jsem lamala az do porodu a myslim, ze si zvykal hodne tezce.
zpocatku jsem porad slysela hlasky z filmu „viktor cistic“ a „brrratrrr viktorrra hujerrraa“, o „viky ty mys pero“ ani nemluvim… nikomu z pribuznych ani z pratel se to nelibilo, ale pak, kdyz toho rostaka videli, vzali jmeno na milost
. navic jsem mela blbe tehotenstvi a tak mu viktor (=vitez) proste sedi, vybojoval si to. neumim si predstavit, ze by se jmenoval jinak.
navic jsem myslela, ze je to docela bezne jmeno, znam 2 viktory (pravda, ne miminka), ale pani z matriky, co prisla do porodky, se divila a rikala, ze viktor se skoro nedava, holcicek viktorek ze je ted spousta, ale kluku ne. tak jich aspon ve tride nebude pet. holcicku mame adelku (dedecek vybiral) a treba ted chodime na krouzek, kde z sesti holcicek jsou tri adelky ![]()
jinak pro holcicku jsme meli vybrano dorotea nebo dorota, libi se mi jeste mariana a viktorie.
Tak to my máme Maxe. Každý se divil, cože je to za jméno a jestli je dlouze Maxmilián nebo jenom Max. Ale lidé si zvyknou (a to na malé vesnici trochu trvá). Ale teď když se mluví o Maxíkovi, tak každý ví, o kom je řeč. jde o to, aby se jméno líbilo hlavně rodičům a ti ostatní si fakt zvyknou! tak ať dobře vyberete!!!
Kamarádka chce mít Teodora, hodí se to k nim-už mají Alžbětu a oni jsou Naděžda a Eduard.
Jestli tohle čtou právě oni, tak se jim omlouvám, že píšu o nich bez nich
![]()
Ahoj holky, mi taky bojujem s rodinou. Pro kluka se nám líbí Alex - tedy asi Alexandr a moje matinka se těší, jak mu bude říkat Sašo. Prostě nedokáže pochopit, že nechceme Sašu, ale Alexe.
Tak si pohráváme s tím, že to bude jenom Alex a bude klid
Jinak pro holčičku máme krásný český Kateřina, hodí se nám to k příjmení ![]()
Saxano - moje ségra má taky Alexandra, a říkáme mu všichni Alex.Saša jsme taky dostali zákaz, že je to Alex.už jsme si všichni zvykli a Sašo mu nikdo nikdy neřekne ![]()
Saxano, to je jako u nás. Malej je Adam, ale nechci, aby mu někdo říkal Ádo. To je fakt hrozný, takže opravuji
Tak dejte jen Alexe, to se mě osobně líbí víc než Alexandr (je to delší a má tam „r“-co když bude ráčkovat
) ![]()
Děkuju za podporu, ale Alex zase není v kalendáři,ale to je asi docela jedno. U nás se na svátky stejně nehraje
Jinak moje maminka je šílená a bude mu říkat Sašo jenom proto, aby mě deptala, dělá jí to totiž děsnou radost :¨(
Myslím, že když babičky chtějí skomolit jméno, stačí jim i obyčejné. Máme Kryštofa a jedna babi mu říká Kryšpínku a druhá Štofíčku ![]()
Jinak neteř má Lily a je to moc pěkné. Taky u nás máme jednoho Kevina Strkače
, za mého dětství taky byl jeden Vinettou Strkač…
EvickaS: no tak s babičkama ani nemluv, to je asi všude. A když už nekomolej jméno, tak si vymýšlej výrazy jako „košpeta“ a podobně, ale člověk s tím nic nenadělá ![]()
Moje švagrová má 3 kluky Teodora, Alexandra a Viktora. Taky u známích jsou jména Petrana, Damián
My máme Jonáše a jako holčičku jsme chtěli Zorku
ahojky holky… my jsme měli velký problém.. Já jsem michaela, moje mamka je také na M a babička taky. Takže naše prvorozená dcera musela mít jméno na M rozhodovali jsme se mezi Marianna, Mia, Marika, Magdaléna, Megan.. Zase jsme si říkali, kdyby jsme dali jednomu mimču cizí jméno museli bychom je dát i tomu druhému. Nakonec jsme vybrali MAriannu.
Manžel chtěl pro holku Elišku, Petru, Natálku.
Pro kluka jsme se rozhodovaly mezi Jeníkem po tátovi, Šimonem, Matyášem a nebo Štěpánem..
Nekonec se nám narodila Marianna.
Druhé dítě je Šimonek.
A čekáme třetí a vůbec nevím jak mu budeme říkat…
Moc se mi líbí Emma pro holku. A na kluka navím… ![]()
Nemáte nějaké návrhy ??
Spíše neobvyklé ?