Neodhlášené auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
556
22.12.20 22:13

Na dědu, ale doklady od vozidla nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.20 22:18
@elan píše:
Ahoj nevíte někdo, jak mám řešit. Mému dědovi 3,5 roku po úmrtí přišla na adresu bývalého bydliště pokuta za špatné parkování v Praze v částce 500 kč, dědické řízení je dávno ukončené a vozidlo nikdo z dědiců neviděl, ani nestálo u domu, kde děda bydlel, vím, že 5 let vlastnil fungl nové vozidlo na leasing, které bylo součástí dědického řízení, o tomhle autě nevíme vůbec nic, ani kdo s ním nyní jezdí někde v Praze. Jak to řešit. Vyrozumění o pokutě mi dal nový majitel domu do schránky k mému domu.
  1. Pokud bylo součástí dědického řízení tak o něm nic nevědět je blbost.
  2. Přestupek je po dvou letech promlčen (je nelogické aby mu to přišlo po 3,5 letech)

Poslal bych to doporučeně s kopií úmrtního na přestupkové oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
22.12.20 22:18

@elan Zkusila bych zaslat kopii úmrtního listu, popř. kdo to auto zdědil, ten by si to měl řešit. Zřejmě někdo neudělal přepis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
22.12.20 22:19

@Fofrník já to pochopila tak, že ta pokuta je teď čerstvá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
22.12.20 22:25

Přestupek za parkování byl 23.07.2020 a vyrozumění o pokutě přišlo dnes na bývalou adresu bydliště, pokud by mi to soused nechodil do schránbky, vůbec bych o tom nevěděla. Auto nebylo součástí dědického řízení, vůbec jsme o něm nevěděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.20 22:34
@elan píše:
Přestupek za parkování byl 23.07.2020 a vyrozumění o pokutě přišlo dnes na bývalou adresu bydliště, pokud by mi to soused nechodil do schránbky, vůbec bych o tom nevěděla. Auto nebylo součástí dědického řízení, vůbec jsme o něm nevěděli.

Aha. Předtím jsi psala že bylo součástí. V tom případě je v evidenci vedený jako provozovatel stále děda. Buď je to bordel v evidenci, nebo se někdo přehlédl, nebo to není v evidenci opravdu přepsané. Postup stejný. Kopie úmrtního listu, stručný popis situace, doporučeně na magoš - přestupkové oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
22.12.20 22:44

Součástí bylo jiné vozidlo. Toto ne. A to jim mám sdělit, že nevíme kdo nyní obsluhuje auto. Protože doma v papírech nemáme ani žádnou starou kupní smlouvu k prodeji vozidla, vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.12.20 22:50

Pokud jsi jeden z dědiců, tak zajdi na policii, vysvětli situaci a nahlaš vozidlo jako kradené. Oni už si s tím poradí. Pokud se nedostalo k dědickému řízení taak skutečně defacto ukradené je. Buď s ho stopil někdo z dědiců ještě před vypořádáním dědictví nebo ještě za života dědy.

• Citovat
  • Upravit
815
22.12.20 22:51

@elan začla bych tím, že bych poslala tu kopii úmrtního listu s tím, že auto nebylo součástí dědického řízení. Možná děda auto prodal a nepřepsal. Popř. zkus zavolat na magistrát, měli by ti poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
22.12.20 22:56

Já jsem jedna z dědiček, takže by mi patřilo 1/4 auta, u nás to je na podíly. Ostatní dědice znám. Pošlu kopii úmrtního listu a vysvětlení a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.12.20 00:12
@elan píše:

Pak jim doloz umrtni list a info o tom, že auto nebylo součástí dědického řízení. To stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101590
23.12.20 05:18
@martina.se píše:
Pak jim doloz umrtni list a info o tom, že auto nebylo součástí dědického řízení. To stačí

No, ja bych spis resila, kdo ho ma a proc, když to auto evidentně jezdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.12.20 08:29
@j.a.n.i1 píše:
No, ja bych spis resila, kdo ho ma a proc, když to auto evidentně jezdi.

To už bude na PČR.. Vzhledem k tomu, že majitel zemřel… Ale jasný, chápu, jak to myslíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
23.12.20 08:56
@elan píše:
vím, že 5 let vlastnil fungl nové vozidlo na leasing

Majitelem je leasingovka - auto nemuselo být součásti dědictví. Pokutu zahoďte, ať si to vyřídí leasingovka, ona v tom má bordel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65092
23.12.20 09:17
@mdvorak píše:
Majitelem je leasingovka - auto nemuselo být součásti dědictví. Pokutu zahoďte, ať si to vyřídí leasingovka, ona v tom má bordel…

Ale tohle je jiné auto, ani nevědí, jaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová