Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
5.9.23 17:39

Tak schvalne, jak starym detem kupujete v zari skolni potreby a v jakem veku uz si to dite zaridi samo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
5.9.23 17:41
@andelka83 píše:
Na 1 stupni to snad člověk vysvětlit umí. Na 2 už u nás DU nebývají. Spíš přípravy na písemky.

No to si nemyslím teda.. Ja bych třeba u spousty věcí volila jinej postup, než je učitelka učí.. Ale nemůžu malymu dítěti, kteryse neco učí motat hlavu jinou metodou.. Ja občas fakt koukala jak něco pocitaj.. Třeba písemný sčítání /odčítání, ja mu dítěti řekla, jak bych to počítala já a ze mi to tak přijde jednodušší, ono mi řeklo, že takhle to teda dělat nesmí.

A moje dítě nastoupilo do první třídě v době covidu, takže hodinka, dvě online výuka, zbytek domácí práce.. A jako řekneš si blbá první třída, ale já nejsem učitelka.. A když máš dítěti doma vysvětlit jak počítat přes desítky, tobě to přijde primitivní ale pro to dítě je to něco co vůbec neví, jak má spočítat a, fakt není taková sranda mu to vysvětlit, aby to pochopilo, aby to pro něj bylo co nejlehčí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
5.9.23 17:46
@Lucie_Sx píše:
Ale realita JE, ze kmitaji ti rodice ;).
Dite prijde vecer pred spanim, ze na druhy den potrebuje hrst sutru.
Proste dite dostane ukol - jde za rodicem a zaukoluje rodice. Normalni postup.

To je ale chyba rodičů, že si to takto zařídí. Přesně o tom to je – jestliže dítě takovýhle nepatrný úkol neudělá vlastními silami včas, tak prostě úkol nebude splněn a dítě si ponese následky.

Jestliže to za něj plní rodič, pak takový úkol samozřejmě postrádá smysl - a postrádá ho pouze vinou toho rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
5.9.23 17:47
@Lucie_Sx píše:
Ale realita JE, ze kmitaji ti rodice ;).Dite prijde vecer pred spanim, ze na druhy den potrebuje hrst sutru.

Večer před spaním je ještě dobrý, ale taky se stane, že si vzpomene třeba v deset večer, že se vzbudí a já mám mit do skoly tohle a tamto.. Nebo ráno před odchodem. :mrgreen:
Ale tak i tak, asi tady nikdo neřeší ukoly typu přines kameny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.9.23 17:47
@Lucie_Sx píše:
Tak schvalne, jak starym detem kupujete v zari skolni potreby a v jakem veku uz si to dite zaridi samo…?

My žijeme na vesnici a na nákup jedeme většinou společně celá rodina, že se to vezme při jedné cestě. Pomůcky se většinou kupují ve městě. Pak ty cance na dokoupení si zajdou u nás k Vietnamcům. Jak šla dcera včera pro úkolníček, protože obyčejný sešit na zapisování se ji nelíbil. A kluk je čuňas na rožky. Ten musí mít nějaké složky. Tak si musel jít pro průhledné na poštu. Oni zvládnou, že si koupí, obstarají, když něco potřebují. Ale velkou část pomůcek kupujeme společně, když tam jedeme společně. Do Decathlonu taky na sportovní věci do tělocviku/na kroužky jedeme společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.23 17:50
@Lucie_Sx píše:
Mensina ma deti na alter skolach…

Nebo se na třídní schůzky vůbec neraci obtěžova. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42272
5.9.23 17:51
@Lucie_Sx píše:
Ale realita JE, ze kmitaji ti rodice ;).Dite prijde vecer pred spanim, ze na druhy den potrebuje hrst sutru.

Tak nějak jako z reklamy na mobily, nebo internet či co to je. Dva tatínci s čelovkami hledají listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.9.23 17:52
@pocker píše:
Na naší škole jsou povinné úkoly. První stupeň denně 2-3 úkoly. Jsem pro, když dítě nesplní, má poznámku a musí do dalšího dne vypracovat. Úkoly jsou u nás povinné. Kdyby nebyly, děti by nic nedělaly..

Ne, nejsou povinné. Porušujete zákon.
Školní inspekci na vás!

• Citovat
  • Upravit
33005
5.9.23 17:54
@a12 píše:
Večer před spaním je ještě dobrý, ale taky se stane, že si vzpomene třeba v deset večer, že se vzbudí a já mám mit do skoly tohle a tamto.. Nebo ráno před odchodem. :mrgreen:
Ale tak i tak, asi tady nikdo neřeší ukoly typu přines kameny :lol:

Tak decku řeknu, i za cenu scény, že jeho starost. Bude si to muset vykomunikovat s paní učitelkou. Ale klidně mu poradím, jak to udělat. Nebo ho vzbudím dřív a může si jít nasbírat to listí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42272
5.9.23 17:55
@a12 píše:
Ale tak i tak, asi tady nikdo neřeší ukoly typu přines kameny :lol:

Tak nějak, na zítra potřebuje vatu a hrášek. A mističku. A 3 roličky od toaletního papíru. V lepším případě v 10 večer.
Nebo taky ráno - já mám mít vylisované listy. :mrgreen:
Já měla doma zásoby ruliček (co na nich ty učitelky tak láká), listů, vaty, kytek, mašlí, kaštanů, žaludů,…
A pak přišlo - na zítra mám mít vodu z červeného zelí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.9.23 18:07
@Havlova píše:
Tak nějak jako z reklamy na mobily, nebo internet či co to je. Dva tatínci s čelovkami hledají listy.

Neznam! Jdu googlit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.9.23 18:08
@Havlova píše:
Tak nějak, na zítra potřebuje vatu a hrášek. A mističku. A 3 roličky od toaletního papíru. V lepším případě v 10 večer.
Nebo taky ráno - já mám mít vylisované listy. :mrgreen:
Já měla doma zásoby ruliček (co na nich ty učitelky tak láká), listů, vaty, kytek, mašlí, kaštanů, žaludů,…
A pak přišlo - na zítra mám mít vodu z červeného zelí. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42272
5.9.23 18:11
@Lucie_Sx píše:
Neznam! Jdu googlit :)

https://youtu.be/dhJuko1UQYg?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.23 18:12

@Havlova Minulý školní rok dítě nutně potřebovalo hrášek, protože piučka řekla. Chtela nést do školy mraženy z mrazáku. No 10 minut trvalo ji přesvedcit, že piučka chce asi sušený a dalších 20, že sušený hrách nevedu a kupovat ho nebudu, ale může si vzít dva druhy fázoli, cizrnu nebo čočku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42272
5.9.23 18:14
@Svistice píše:
@Havlova Minulý školní rok dítě nutně potřebovalo hrášek, protože piučka řekla. Chtela nést do školy mraženy z mrazáku. No 10 minut trvalo ji přesvedcit, že piučka chce asi sušený a dalších 20, že sušený hrách nevedu a kupovat ho nebudu, ale může si vzít dva druhy fázoli, cizrnu nebo čočku. :lol:

A některá učitelka se zasekne na hrášku a je to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin