Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31051
6.9.23 09:20
@Pitaya1 píše:
Proč by to měl rodič kontrolovat? Kontrolovat to má učitel.
A správně vy se děti měly naučit ve škole s pedagogem, co je za učení děti placený.

A nemel by i rodic vedet, kde ma jeho dite mezery  :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.9.23 09:20
@Limi123 píše:
Jasně, no, tak to je blbé… A zlepšilo se to s časem? Dorostl k odpovědnosti?

To bylo loni, tak zatím nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.9.23 09:22
@Hobitka píše:
A nemel by i rodic vedet, kde ma jeho dite mezery :think:?

A neměl by ho na to upozornit učitel a navrhnout, co udělat pro zlepšení? :think: a kde má dítě mezery poznám, podle hodnocení testu

• Citovat
  • Upravit
17472
6.9.23 09:27
@a12 píše:
On má právě 36 :mrgreen: a to uz je bída, no :roll:

Mají je do 36, ale na webu momentálně vyprodané. Chtěla jsem je koupit tretakovi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61119
6.9.23 09:31
@Tamtama píše:
Mají je do 36, ale na webu momentálně vyprodané. Chtěla jsem je koupit tretakovi. :roll:

Jj ja koukala na netu na deichmann, sportisimo v obojím jsme i byli osobně a nic. Pak jsem koukala ns decathlon na netu, taky nic.. Tak doufám že v nejbližší době nepůjdou do telocvicny :lol: ale jinak v deichmannu ho bačkory 36 tlacily, tak nevim, jestli tam nemaj tu jejich značku menší, než běžný boty, to bych si neuspěla uz no.. Protože ty backory teda zaprvé ani neměli, on je má od první třídy a, nutně je potřeboval zas :roll: a právě jsem koukala na net, že taky jen do 36 a to prej mel uz loni, jinak normální boty jiných značek měl ještě 35..takže letos 36 a u nich uz asi 37 :?

Příspěvek upraven 06.09.23 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.9.23 09:31
@Hobitka píše:

To přece zjistím z výsledků ve škole, z komunikace s dítětem a učitelem, ze společného procházení látky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.9.23 09:33
@a12 píše:
Jj ja koukala na netu na deichmann, sportisimo v obojím jsme i byli osobně a nic. Pak jsem koukala ns decathlon na netu, taky nic.. Tak doufám že v nejbližší době nepůjdou do telocvicny :lol:

Jeste chvili, a bude stacit umyt sportovni sandaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.9.23 09:54

Dcera má ve třetí třídě nohu 38 a koupila jsem jí v lékárně zdravotní nazouváky. Bylo vyňato ze školního řádu cosi o pevné patě na prvním stupni. Že musí být obuv domácí, vhodná a se světlou podrážkou, platí stále.
Prvňačka má zatím klasické papučky. Kupovali jsme nové na konci školky, skokově jí vyrostla noha. Tyto jsou teď už taky „na knop“, ale vyřeším v klidu asi přes víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.9.23 09:58

U nás se teda nikdy nestalo, že hned na druhý den něco mají přinést. Vždy bylo několik dní čas. I obalit sešity a učebnice. To mají čas do 15.9. Nejsem vysírací rodič, který hledá problémy. Ale na toto bych reagovala, kdyby byl požadavek do druhého dne sešity.
Nová třídní dcery poslala kolik chce sešitů a pomůcek v přípravném týdnu. Poslala to do zprávy na e-žákovskou. To by mělo všem rodičům pípnout ve zprávě, že se něco děje v žákovské.
A třídní deváťačky zatím nedala seznam sešitů. Nebyl čas. Řešila pobytový výlet hned první týden školy. Ale ani jedna neřeší čísla nebo tloušťku sešitů. Jen vyžadují někde linkované malé/velké nebo nelinkované malé/velké. Takže jsem nakoupila balíky sešitů podle loňských čísel. Dala jsem zásobu dětem k nám do šatny a tam si budou chodit odebírat. Některé předměty mají spotřebu několik sešitů za školní rok. A učitelka na prvním stupni kupuje celé třídě hromadně ve velkoobchodě. Takže té jsem dala v červnu 400,– a ona si koupila sešity, pomůcky atd., které chtěla. Bral to celý první stupeň. Takže to bylo za výhodnější ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61119
6.9.23 10:05
@Hobitka píše:

Ja tocz úkolů třeba nepoznám.. Doma ho nebaví a je to znát.. Nepoznám z toho, jak mu to jde ve skole, jestli tam je pomalej, nebo jestli stíhá atd.
Poznám to z pracovních sešitů, kdyz vidím, že třeba nemá hotový cvičení, nebo mu u něčeho napíše učitelka poznámku, že na to měl delší čas než ostatní, nebo vidím, že to přeskrtany a napsáno, opravit, dodělat atd. Což bylo ještě navíc k úkolům, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
6.9.23 12:01
@Pitaya1 píše:
Proč by to měl rodič kontrolovat? Kontrolovat to má učitel.
A správně vy se děti měly naučit ve škole s pedagogem, co je za učení děti placený.

Protože to tak chtějí někteří učitelé, vše kontrolovat, podepisovat, učit se s dětma… napsala jsem svůj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.9.23 12:08
@Jancka_K píše:
Protože to tak chtějí někteří učitelé, vše kontrolovat, podepisovat, učit se s dětma… napsala jsem svůj názor…

A protože to tak chtějí někteří učitelé, tak se jim budeme přizpůsobovat a nikam naše školství neposunovat?

• Citovat
  • Upravit
1103
6.9.23 12:46
@Pitaya1 píše:
A protože to tak chtějí někteří učitelé, tak se jim budeme přizpůsobovat a nikam naše školství neposunovat?

V původním mém příspěvku jsem to tak psala. Ale mě by zajímalo jak a kam chceš naše školství posouvat? Zrušit domácí úkoly… a co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.9.23 13:30
@Jancka_K píše:
V původním mém příspěvku jsem to tak psala. Ale mě by zajímalo jak a kam chceš naše školství posouvat? Zrušit domácí úkoly… a co dál?

Zrušit domácí úkoly, jasně stanovit už na začátku roku kdy a z čeho se zkouší a to držet, nehrotit to jak děti píšou, nechtit encyklopedické znalosti u spousty předmětů, omezit spoustu věcí u výuky češtiny na ZŠ (přívlastky, příslovečná určení apod.).

• Citovat
  • Upravit
1103
6.9.23 13:47
@Pitaya1 píše:
Zrušit domácí úkoly, jasně stanovit už na začátku roku kdy a z čeho se zkouší a to držet, nehrotit to jak děti píšou, nechtit encyklopedické znalosti u spousty předmětů, omezit spoustu věcí u výuky češtiny na ZŠ (přívlastky, příslovečná určení apod.).

Mi přijde že za nás (před 35 roky) se toho učilo mnohem více. A s takovou se za dalších 30 let nebudou učit vůbec nic… Ale asi to závisí na učiteli, protože u jednoho učitele se v informatice učí hrát hry u jiného z čeho se skládá grafická karta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin