Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
7.9.23 09:29
@elen-ka píše:
No tak zrovna gramatiku v češtině bych neomezovala. Úkoly bych také nechala, jen mě přijde nesmysl je znamkovat. Kdy a z ceho zkoušet dat na začátku roku? To si myslím, že je nesmysl. Učitelka muže byt z nějakého důvodu ve skluzu, muže se stát, ze v té době bude většina třídy nemocná apod. Také neocekavam, ze mě zaměstnavatel na začátku roku oznámí přesný termín různých projektů s já se toho budu tvrdošijně držet. Vždy je to plus minus měsíc. To stejne vím aniž by toucitelka musela zdůraznit, ze v listopadu píši čtvrtletní práci a v lednu pololetní.Jedine co souhlasim je neřešit krasopis, spíše klást důraz, aby dane písmo bylo čitelné.

Nemusí to být přesný termín, stačí říct, že po 6 oducrjych hodinách bude test z probrané látky, týden předem na to upozorní znovu. Měli jsme to takhle na střední a fungovalo to skvěle. A kluk to má i na zakladce. Opět to funguje bezproblémově. A teda grsmitka v češtině mi přijde šílená a stejně toho minimálně půlku člověk nikdy nepoužije. Neznám nikoho, kdo by ve větě běžně hledal příslovečná určení, říkal si jaký druh zájmena nebo číslovky je ve větě apod.

• Citovat
  • Upravit
24190
7.9.23 09:33
@a12 píše:
A k tomu jak se tu psalo, že se někomu zda, ze my jsme toho učení meli víc.. Tak jako nevím, ale mě docela sokovalo, kdyz jsem viděla ségry dětí vysvědčení, kolik maj předmětů.. Moje dítě klasicky M, CJ, Prv a vychovy.. Oni nekolik předmětů člověk a svět, člověk a milion dalších věcí 8o i na prvním stupni a o tom druhým ani nemluvim.. To, co mi měli pravděpodobně jako jeden předmět, občanka, tak oni z toho maj předmětů asi 5 :roll: 8o

Mě nepřijde, ze předměty jsou úplně někde jinde. Jako, informatiku jsem nemela, to je fakt. Ale člověk a jeho svět je prvouka, vi ptirodoveda co co jsme měli my. Je to to stejne, ale jinak se to jmenuje. A v sekundě má oproti mě zase jen informatiku a druhy cizi jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
7.9.23 09:40
@PaníBovaryová píše:
Tak v Dansku treba domaci ukoly nejsou. Ze by tam byli sami nevzdelanci?
Domaci ukoly v te vetsinove ceske podobe jsou nesmysl. Ale treba na gymplu jsme meli matikarku, ktera nam sice davala domaci ukoly, ale dodnes v nich smysl vidim. Na jednom prikladu upevnila latku z hodiny, sporadicky kontrolovala vypracovani, kdo nemel, nedavala zadne petky ani nervala, stejne tak, kdyz jste to nemohli vypocitat, nedelala zadne drama, nevyzadovala zadne podpisy rodicu. Bylo to uplne v pohode a uzitecne, ale ona byla vyjimecna.

Jaké školy v Dánsku myslíš? Dítko tam právě studuje na jednom státním gymplu a cituji „hodně úkolů, ale žádné písemky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31063
7.9.23 09:51
@Tamtama píše:
To přece zjistím z výsledků ve škole, z komunikace s dítětem a učitelem, ze společného procházení látky.. :nevim:

No to jo, ale kdyz to zjistis vcas, tak muzes casto problemum ve skole predejit. :think: Ja teda ukoly s detma kotroluju, chyby prochazime :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.9.23 10:21
@Hobitka píše:
No to jo, ale kdyz to zjistis vcas, tak muzes casto problemum ve skole predejit. :think: Ja teda ukoly s detma kotroluju, chyby prochazime :think:.

A neměl by to zjistit učitel a rodiče na to upozornit? Proč na problém mají přijít rodiče? Tohle není jejich práce

• Citovat
  • Upravit
21441
7.9.23 10:26
@Pitaya1 píše:
A neměl by to zjistit učitel a rodiče na to upozornit? Proč na problém mají přijít rodiče? Tohle není jejich práce

Hlavne na to mnozi nemaji ani vzdelani. Mnohe deti nemaji doma prostorna domaci ukoly a mnozi rodice nemaji kapacitu na jejich domaci ukoly. Vubecnevim, proc se v tuzemsku predpoklada, ze vsichni maji uniformni komfortni podminky. Skola ma snad rozdily smazavat, ne je prohlubovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61120
7.9.23 10:42
@elen-ka píše:
Mě nepřijde, ze předměty jsou úplně někde jinde. Jako, informatiku jsem nemela, to je fakt. Ale člověk a jeho svět je prvouka, vi ptirodoveda co co jsme měli my. Je to to stejne, ale jinak se to jmenuje. A v sekundě má oproti mě zase jen informatiku a druhy cizi jazyk.

Jo, ale naše dítě ma prvouku, jednu.. Ségry dítě třikrát člověk a cosi.. A teda nejsem si jistá, jestli tu prvouku normálně nemaj. Na, druhým stupni člověk a cosi několikrát a, to si fakt nemyslim, že by nemeli prirodis, dějepis atd. To se schválně doma podívám na, starým telefonu, synovec mi posílal vysvědčení. Ja teď koukala na skolu ve vedlejším městě na rozvrh 2. Stupně, nevim jestli jsme klikla na 8. Nebo 9. Třídu a teda tam toho bylo tolik, tolik zkratek, že fakt nevím, co ty děti maj dneska za předměty, klasika prirodopis, zeměpis, dejepis, tam samozřejmě byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
7.9.23 10:44
@PaníBovaryová píše:
Hlavne na to mnozi nemaji ani vzdelani. Mnohe deti nemaji doma prostorna domaci ukoly a mnozi rodice nemaji kapacitu na jejich domaci ukoly. Vubecnevim, proc se v tuzemsku predpoklada, ze vsichni maji uniformni komfortni podminky. Skola ma snad rozdily smazavat, ne je prohlubovat :roll:

Jak nemají vzdělání? Pokud se bavíme o dětech na základní škole, tak základní školu snad mají všichni rodiče, ne? Snad jen jazyky se učily kdysi jiné než dnes. A nějaký stůl, kde si můžou napsat úkol, snad doma taky je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61120
7.9.23 10:45
@elen-ka píše:
Mě nepřijde, ze předměty jsou úplně někde jinde. Jako, informatiku jsem nemela, to je fakt. Ale člověk a jeho svět je prvouka, vi ptirodoveda co co jsme měli my. Je to to stejne, ale jinak se to jmenuje. A v sekundě má oproti mě zase jen informatiku a druhy cizi jazyk.
Jo, ale naše dítě ma prvouku, jednu.. Ségry dítě třikrát člověk a cosi.. A teda nejsem si jistá, jestli tu prvouku normálně nemaj. Na, druhým stupni člověk a cosi několikrát a, to si fakt nemyslim, že by nemeli prirodis, dějepis atd. To se schválně doma podívám na, starým telefonu, synovec mi posílal vysvědčení. Ja teď koukala na skolu ve vedlejším městě na rozvrh 2. Stupně, nevim jestli jsme klikla na 8. Nebo 9. Třídu a teda tam toho bylo tolik, tolik zkratek, že fakt nevím, co ty děti maj dneska za předměty, klasika prirodopis, zeměpis, dejepis, tam samozřejmě byly.
@Hobitka píše:
No to jo, ale kdyz to zjistis vcas, tak muzes casto problemum ve skole predejit. :think: Ja teda ukoly s detma kotroluju, chyby prochazime :think:.

Já právě naopak v době online výuky měla pocit, že správný bude, když mu ty chyby opravovat nebudu.. Ano, řekneš mu máš tam chybu, hledej, oprav.. Ale jak ta učitelka zjistí, že mu tohle nejde, kdyz všichni rodiče ji tam vrátí hotovou práci bez chyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61120
7.9.23 10:47
@Jancka_K píše:
Jak nemají vzdělání? Pokud se bavíme o dětech na základní škole, tak základní školu snad mají všichni rodiče, ne? Snad jen jazyky se učily kdysi jiné než dnes. A nějaký stůl, kde si můžou napsat úkol, snad doma taky je…

Ty, jo, ale nejak mi nepřijde, že všichni rodiče umí třeba matiku 8.,9. Tridy.. Fyziku atd. X let to nikdy nepouzili, pochybuju, že všichni to maj na takový úrovni, ze jsou schopny s tim tomu dítěti pomoct. Ja se teda setkávám s tim, ze většina uz neví po těch letech vůbec nic. A to to nejsou hloupý lidi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42339
7.9.23 10:50

@a12 Právě jsem odhalila, že člověk a svět práce je pracovní výchova. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
7.9.23 10:55
@Jancka_K píše:
Jak nemají vzdělání? Pokud se bavíme o dětech na základní škole, tak základní školu snad mají všichni rodiče, ne? Snad jen jazyky se učily kdysi jiné než dnes. A nějaký stůl, kde si můžou napsat úkol, snad doma taky je…

Umim zapnout pocitac, vzali by me ajtaka?
Myslim, ze jsi pekne urazila vsechny ucitele, co to studovali roky na vysoke :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.9.23 10:57
@Jancka_K píše:

A ty si myslíš, že všichni mají všech 9 let? 8o nikdy jíš neslyšela o lidech, co propadli?

• Citovat
  • Upravit
9796
7.9.23 10:57
@Jancka_K píše:

Viděla jsi někdy jak vypadá gramatika ve zdejších diskuzích? Nebo kolik rodičů zvládne vysvětlit dětem obyčejné dělení dvou, tříciferným číslem. Nebo noty. Atd. A to mluvím o 1. stupni. Tzn. žádná fyzika, chemie, rovnice, příslovečné určení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.9.23 11:00
@PaníBovaryová píše:
Hlavne na to mnozi nemaji ani vzdelani. Mnohe deti nemaji doma prostorna domaci ukoly a mnozi rodice nemaji kapacitu na jejich domaci ukoly. Vubecnevim, proc se v tuzemsku predpoklada, ze vsichni maji uniformni komfortni podminky. Skola ma snad rozdily smazavat, ne je prohlubovat :roll:

Oni to vzdělání mít můžou. Ale já třeba zjistila, že nedokážu dítěti vysvětlit přísudek jmenný se sponou, horko těžko poznám přívlastky a až narazíme na vedlejší věty a jejich určování, tak budu úplně v háji. A popravdě netuším, čemu mi v dospělosti je, že určím, jestli je příšerek slovesný nebo jmenný se sponou :think:
O fyzice a chemii radši ani nemluvit, tam bych už řadit nedokázala. V matice bych si taky nebyla jistá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin