Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32924
7.9.23 14:09

Člověk a jeho svět (Člověk a jeho svět) Člověk a společnost (Dějepis, Výchova k občanství) Člověk a příroda (Fyzika, Chemie, Přírodopis, Zeměpis)
Umění a kultura (Hudební výchova, Výtvarná výchova) Člověk a zdraví (Výchova ke zdraví, Tělesná výchova) Člověk a svět práce (Pracovní výchova, pracovní činnosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
7.9.23 14:12
@Havlova píše:
K nám se to, podle rozvrhu, ještě asi nedostalo. :dance:

To asi záleží na škole, jak ty předměty nazve.
My teď máme nově osobnostní a sociální výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
7.9.23 14:23
@Havlova píše:
A chemie člověk a expoloze. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
7.9.23 14:24
@Kasandra159 píše:
Moje dítě bude příští rok maturovat a na prvním stupni předměty člověk a jeho svět a člověk a jeho práce, či jak to bylo, mělo. Jsem z prvního rozvrhu byla poněkud zmatená :mrgreen:

To se ti ani nedivím :mrgreen: ja bych si pod tim představila bůhví co a ony to jsou úplně normální pracovky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
7.9.23 14:28
@a12 píše:
To se ti ani nedivím :mrgreen: ja bych si pod tim představila bůhví co a ony to jsou úplně normální pracovky :mrgreen:

Ono mé zmatení bylo zesíleno tím, že šlo jen o zkratky, tak jsem nejdřív musela zjistit, čeho to jsou zkratky :mrgreen:

Teď to není o moc lepší, sice chápu, že je rozvrh v angličtině, ale pod A&A bych matiku nehledala a němčinu pod Ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42363
7.9.23 14:34
@Kasandra159 píše:
Moje dítě bude příští rok maturovat a na prvním stupni předměty člověk a jeho svět a člověk a jeho práce, či jak to bylo, mělo. Jsem z prvního rozvrhu byla poněkud zmatená :mrgreen:

Moje tenhle školní rok a neměla je.
A ani v rozvrhu 1.-5. třída na naší škole nejsou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42363
7.9.23 14:35
@andelka83 píše:
To asi záleží na škole, jak ty předměty nazve.
My teď máme nově osobnostní a sociální výchovu.

A to je bože co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42363
7.9.23 14:39
@Kasandra159 píše:
Ono mé zmatení bylo zesíleno tím, že šlo jen o zkratky, tak jsem nejdřív musela zjistit, čeho to jsou zkratky :mrgreen:Teď to není o moc lepší, sice chápu, že je rozvrh v angličtině, ale pod A&A bych matiku nehledala a němčinu pod Ty :mrgreen:

U nás až na GEL (geologie) všechno poměrně jasné. Já měla za to, že se to bere v biologii. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
7.9.23 14:43
@Havlova píše:
Moje tenhle školní rok a neměla je.
A ani v rozvrhu 1.-5. třída na naší škole nejsou. :nevim:

Tak dítko bylo v monte třídě, takže propojování oblastí z různých předmětů bylo vítáno, stejně ten rozvrh byl spíše informativní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
7.9.23 14:44

@a12 u nás děti měly na vysvědčení toto - viz obr. prima a 4 třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
7.9.23 15:13
@a12 píše:
Já právě naopak v době online výuky měla pocit, že správný bude, když mu ty chyby opravovat nebudu.. Ano, řekneš mu máš tam chybu, hledej, oprav.. Ale jak ta učitelka zjistí, že mu tohle nejde, kdyz všichni rodiče ji tam vrátí hotovou práci bez chyb.

Pokud jsem schopná chybu opravit a vysvětlit, tak to udělám, Pokud ne, necháme ji být, klidně i s vysvětlením, že to dítě nechápe, ať na to kouknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.9.23 15:35
@Hobitka píše:
No to jo, ale kdyz to zjistis vcas, tak muzes casto problemum ve skole predejit. :think: Ja teda ukoly s detma kotroluju, chyby prochazime :think:.

Já loni u pataka musela sedět, chyby jsem neopravovala ani na ně neupozorňovala, to se pak zasekl ještě víc a místo dvou hodin jsme nad tím pak seděli čtyři. A stejně to nakonec neopravil. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.9.23 15:41
@andelka83 píše:
Můj šesták měl klasicky m, čj, angličtinu, dějepis, zeměpis, přírodopis, fyziku pracovky, vytvarku, tělocvik, výchovu k občanství ( dříve občanská výchova), výchovu ke zdraví ( to za nás nebylo), informatiku a volitelné psaní všemi deseti.

U nás totéž, jen bez výchovy ke zdraví a volitelného předmětu. A občanka je stále občanská výchova. A i tak má jeden den do 3, v ostatní do půl 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
7.9.23 16:18
@a12 píše:
A k tomu jak se tu psalo, že se někomu zda, ze my jsme toho učení meli víc.. Tak jako nevím, ale mě docela sokovalo, kdyz jsem viděla ségry dětí vysvědčení, kolik maj předmětů.. Moje dítě klasicky M, CJ, Prv a vychovy.. Oni nekolik předmětů člověk a svět, člověk a milion dalších věcí 8o i na prvním stupni a o tom druhým ani nemluvim.. To, co mi měli pravděpodobně jako jeden předmět, občanka, tak oni z toho maj předmětů asi 5 :roll: 8o

clovek a neco k tomu jsou vzdelavaci oblasti. Ja vedu pk clovek a spolecnost, spada pod to dejak a obcanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42363
7.9.23 16:23
@matkabagristy píše:
clovek a neco k tomu jsou vzdelavaci oblasti. Ja vedu pk clovek a spolecnost, spada pod to dejak a obcanka.

Co je pk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin