Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
4.9.23 20:34

@matkabagristy Ucitel muze zadavat a hodnotit, ale znamka z DU nemuze mit vliv na vyslednou znamku a neprineseny DU nemuze byt hodnocen petkou. O to mi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.23 20:38
@VitaminC píše:
@matkabagristy Ucitel muze zadavat a hodnotit, ale znamka z DU nemuze mit vliv na vyslednou znamku a neprineseny DU nemuze byt hodnocen petkou. O to mi jde.

no, ale to neznamena, ze du jsou nepovinne. Ve stanovisku msmt se nepise, ze du nemuze mit vliv na vyslednou znamku. Jen, ze nema mit rozhodujici vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.23 20:39

Syn ve 2 třídě a dneska donesl info, že domácí úkoly povinné jsou… Upřímně ač na jednu stranu vidím, že synovi třeba nešlo psaní a cvičit ho potřeboval, ale končívám v 15 hodin, teď budu i dýl. Syn je v družině. Než se dostaneme domu, je třeba okolo 16, a syn unavený, úkoly dělá z donucení, s nechutí (nás obou). Takže mu stejně nic moc nedali 🤷‍♀️ spíš naopak, obrali nás o klid 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
4.9.23 20:46

@VitaminC

už zase? něco podobného řešíš každý rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.9.23 20:46
@matkabagristy píše:
no, ale to neznamena, ze du jsou nepovinne. Ve stanovisku msmt se nepise, ze du nemuze mit vliv na vyslednou znamku. Jen, ze nema mit rozhodujici vliv.

MSMT doporucuje, aby DU byly dobrovolne. A hodnoceni jen v pripade, ze je to zaneseno v SR. To nase skola nema, tzn. za ctyri mesice nezareagovala na tu metodiku nijak. Proto se ptam na zkusenosti ostatnich. Petky rozdava ucitelka anglictiny i za neprinesene lepidlo, proto jsem se oprela o tu metodiku pri jednani se skolou. Ta se ovsem brani tim, ze zatim nestihla SR zmenit. Proto jsem zalozila tu diskuzi.

Moderni kantor uz tohle proste nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.9.23 20:47
@neumisa píše:
@VitaminCuž zase? něco podobného řešíš každý rok…

Nejsem si vedoma.
Co kdybys mi radsi napsala, jake stanovisko zaujala vase skola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
4.9.23 20:49
@VitaminC píše:
Nejsem si vedoma.
Co kdybys mi radsi napsala, jake stanovisko zaujala vase skola?

naše škola nic nového nevyhlásila, takže pokračujeme tak, jak jsme byli zvyklí. K čemu ti ta informace bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
4.9.23 20:51
@VitaminC píše:
MSMT doporucuje, aby DU byly dobrovolne. A hodnoceni jen v pripade, ze je to zaneseno v SR. To nase skola nema, tzn. za ctyri mesice nezareagovala na tu metodiku nijak. Proto se ptam na zkusenosti ostatnich. Petky rozdava ucitelka anglictiny i za neprinesene lepidlo, proto jsem se oprela o tu metodiku pri jednani se skolou. Ta se ovsem brani tim, ze zatim nestihla SR zmenit. Proto jsem zalozila tu diskuzi.Moderni kantor uz tohle proste nedela.

vycucáváš si z toho jen to, co se ti hodí. Jestli se moderní kantor pozná jen podle nezadávání úkolů, tak potěš koště. Kolega třeba nezadává úkoly proto, že je líný je opravovat. Moderního na tom není nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.23 20:51
@VitaminC píše:
MSMT doporucuje, aby DU byly dobrovolne. A hodnoceni jen v pripade, ze je to zaneseno v SR. To nase skola nema, tzn. za ctyri mesice nezareagovala na tu metodiku nijak. Proto se ptam na zkusenosti ostatnich. Petky rozdava ucitelka anglictiny i za neprinesene lepidlo, proto jsem se oprela o tu metodiku pri jednani se skolou. Ta se ovsem brani tim, ze zatim nestihla SR zmenit. Proto jsem zalozila tu diskuzi.Moderni kantor uz tohle proste nedela.

doporuceni neni zavazne, my klasifikacni rad aktualizovali. Proti petkam za zapominani jsem se ohradila na gymplu, kam chodi pubos, na konci rocniku uz nepristaly. To nijak nesouvisi s du.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.9.23 20:53
@neumisa píše:
vycucáváš si z toho jen to, co se ti hodí. Jestli se moderní kantor pozná jen podle nezadávání úkolů, tak potěš koště. Kolega třeba nezadává úkoly proto, že je líný je opravovat. Moderního na tom není nic.
Nevycucavam si nic. Je to tam cerne na bilem.
@neumisa píše:
naše škola nic nového nevyhlásila, takže pokračujeme tak, jak jsme byli zvyklí. K čemu ti ta informace bude?

Je mi to k tomu, abych zjistila, jestli je standard ignorovat sveho chlebodarce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.9.23 20:55
@matkabagristy píše:
doporuceni neni zavazne, my klasifikacni rad aktualizovali. Proti petkam za zapominani jsem se ohradila na gymplu, kam chodi pubos, na konci rocniku uz nepristaly. To nijak nesouvisi s du.

Pouzila jsem spojku „i“, abych zduraznila, ze pani ucitelka dava petky za vse. I za to, ze nemas lepidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
4.9.23 20:55
@VitaminC píše:
Je mi to k tomu, abych zjistila, jestli je standard ignorovat sveho chlebodarce.

ale božínku… no nic. Sedám si na ruce. Ona se sem za chvíli vrátí Lucenka a dvě takové nemám zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.23 20:56
@neumisa píše:
vycucáváš si z toho jen to, co se ti hodí. Jestli se moderní kantor pozná jen podle nezadávání úkolů, tak potěš koště. Kolega třeba nezadává úkoly proto, že je líný je opravovat. Moderního na tom není nic.

jsem take lina opravovat (2. stupen), proto jsem zrusila domaci sesity a nekolik du za rok zadavam v google ucebnach, kde si zaci ozivi uziti v domacich podminkach pro pripad distancni vyuky, zopakuji ucivo na pisemku, buduji digitalni kompetence… a dobre pripraveny test se opravi sam i se zpetnou vazbou a lze ho nekonecne dlouho recyklovat. Moje lenost je uzitecna 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.9.23 20:58
@neumisa píše:
ale božínku… no nic. Sedám si na ruce. Ona se sem za chvíli vrátí Lucenka a dvě takové nemám zapotřebí.

Pri vsi ucte, ja tady diskutuju normalne a vecne, zajimaji me zkusenosti ostatnich, ty prijdes, jsi arogantni a ironicka, ale musis si sedet na prstech, protoze diskutovat nechces. Nedelas tomu vasemu remeslu pekny obrazek. No nic. Hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61108
4.9.23 20:58
@BohunkaP píše:
Ale já jsem přece nic takového nenapsala… napsala jsem, že v naší třídě jsme se na tom naštěstí všichni shodli (ne že by to tak automaticky muselo být všude).

Sešli jsme se naštěstí rodiče podobného založení, kteří v domácích úkolech vidíme úplně jiné benefity než procvičování konkrétního učiva - to samozřejmě každý rodič ví (resp. měl by vědět) sám, v čem zrovna jeho dítě má problém a co potřebuje procvičit. Chceme, aby naše děti na doma dostávaly povinnost - něco, na co si musejí samy myslet, co si musejí samy hlídat a jestliže to z nějakého důvodu nemůžou splnit, řekly si rodičům včas o omluvení. Některé úkoly jsou do příští hodiny, jiné dlouhodobé… třeba herbář nebo jiná podobná věc, která se nedá sfouknout na poslední chvíli večer před hodinou, ale musí se na ni myslet, naplánovat si ji a hospodařit s časem.

Domácí úkoly, když jsou zadávány promyšleně, nezautomatizovaně a ne jako trest, jsou ve skutečnosti skvělá věc a mají obrovský potenciál pro práci s dítětem… to současné rodičovské brojení proti nim je nesmyslné a krátkozraké.

Ja myslím, že s tim víceméně všichni souhlasí, ale s petkou za zapomenutí uz ne :nevim: a nevidím důvod, proč bych já měla psát dítěti omluvenku, že nemá domácí úkol, kdyz si zapomněl pracovní sešit.. To si má omluvit on sám, ale pětku bych za to teda nedavala a nelibilo by se mi, že by ji dítě dostalo. Je to věc, která se prostě může stát. On se taky naučí, že za svoji chybu se musí omluvit.. Ale úplně, že by musel přijít trest v podobě petky? To si nemyslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin