Ne/povinne DÚ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
4.9.23 21:16

Naše škola přímo komunikuje to, že veškerá domácí průprava je dobrovolná. Na doma toho totiž dostanou na výběr relativně dost. Podle toho, co rozvíjejí si pak vyberou, jestli v tom chtějí pokračovat i doma. Za mě super přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
4.9.23 21:16
@VitaminC píše:
Z logiky veci mi prijde, ze pokud se cast ucitelu tolik bije za DU, tak postih bude prece neznalost nebo castecna znalost, to by se prece melo projevit u zkouseni nebo pisemek.To dite se uci pro sebe, ne pro ucitele. Ve chvili, kdy zak ucivo ovlada, nechapu, proc ma byt omezovan na volnem case stejne jako Pepa, ktery propada.

Jak jsem psala výše - jako hlavní přínos domácích úkolů vnímám úplně jiné věci než procvičování učiva… čili tvoje argumentace pro mě není úplně relevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
4.9.23 21:17
@BohunkaP píše:
A když to nebude jednou za pololetí, ale každý týden?

To si myslim, ze jsou žáci, kteří budou celkově v učivu slabší a úkol bude ten nejmenší problém. Promítne se to v celkovéj hodnocení ki bez hodnocení úkolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
4.9.23 21:19
@a12 píše:
Ja myslím, že s tim víceméně všichni souhlasí, ale s petkou za zapomenutí uz ne :nevim: a nevidím důvod, proč bych já měla psát dítěti omluvenku, že nemá domácí úkol, kdyz si zapomněl pracovní sešit.. To si má omluvit on sám, ale pětku bych za to teda nedavala a nelibilo by se mi, že by ji dítě dostalo. Je to věc, která se prostě může stát. On se taky naučí, že za svoji chybu se musí omluvit.. Ale úplně, že by musel přijít trest v podobě petky? To si nemyslím :nevim:

Moje děťátko mělo v sextě v den uzavření závěrečné klasifikace pětku z pro něj důležitého předmětu a najednou horší známku. Já se velmi bavila, byla to jediná špatná známka za celé dosavadní působení na gymplu, jen jsem se nejdřív ptala za co je, vzhledem k tomu o jaký šlo předmět. Dítko mělo salámistu parťáka, co protokol z laborek odevzdalo až po termínu a vyučující jej tímto donutil protokol konečně odevzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.9.23 21:20
@Pitaya1 píše:
Když neposlechnou doktora a nezhubnu, tak z toho postih mít nebudu. Když dítě nedonese úkol, tak z toho má postih. Vidíš rozdíl? :think: Navíc tedy hubnutí bude nejspíš jen doplněk k nějaké pořádné léčbě, takže úplně něco jiného, než to, že dítě musí psát úkoly, rodič je podepsat, k tomu ještě číst a učit se na druhý den.

Stejně tak úkol je doplněk k pořádnému učení ve škole. To je úplně stejný. Prostě podporuje úsilí lékaře a dodržuješ doma otravná doporučení (děláš to zadarmo), nebo učitele (děláš to zadarmo). Neuděláš - tvoje mínus. Jinak s nehodnocením domácích úkolů souhlasím, pokud sis všimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
4.9.23 21:20
@a12 píše:
To si myslim, ze jsou žáci, kteří budou celkově v učivu slabší a úkol bude ten nejmenší problém. Promítne se to v celkovéj hodnocení ki bez hodnocení úkolů :nevim:

Jinak řečeno, žádnou alternativu použitelnou pro děti, které zadané úkoly nenosí opakovaně, nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.23 21:21
@matkabagristy píše:
moji kluci tez meli ukoly v pohode, ale z vypraveni odjinud vim o ucitelkach, co zaukolovaly rodiny az do hlubokeho vecera. Vitam zvysene kompetence reditelu.

Osobně jsem zažila alternativního učitele, který nechce dávat úkoly a rodičům jeho přístup nesedí. Musela se svolat mimořádná třídní schůzka, která byla za účasti vedení a vyříkávání si. Rodiče úkoly chtějí. Jak bylo nastaveno několik let u předchozí učitelky na prvním stupni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.23 21:22

Jen bych si tu odlozila, ze diky pubosovi frustraci rodicu rozumim. V seku.nde na gymplu jsme resili velke problemy ve skole. Hajila jsem ho, hadala se, bojovala s vetrnymi mlyny, poznala, ze ucitel na gymplu nerovna se kvalitni ucitel. ALE prusvih byl i doma, on se utrhl na retezu na vsech frontach. Prisli jsme na to nahodou, priskrtili ho, hlidame. s kym se styka, ukazali, kde studuje bagrista…Proste kdyz je prusvih ve skole, je i doma.
Zas mi to nepustilo sek.undu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.23 21:23
@Kelsey píše:
Osobně jsem zažila alternativního učitele, který nechce dávat úkoly a rodičům jeho přístup nesedí. Musela se svolat mimořádná třídní schůzka, která byla za účasti vedení a vyříkávání si. Rodiče úkoly chtějí. Jak bylo nastaveno několik let u předchozí učitelky na prvním stupni.

rodicum se nezavdecis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6840
4.9.23 21:23

U nás jsou také dobrovolné, ale co vím, tak učitelka ve třídě dost cepuje ty děti, které úkoly nenosí vůbec. Nějaká malá domácí příprava by měla být si myslím. My úkoly děláme, ale přiznám se, že pokud jich je víc, tak mu s úkolem hodně pomáhám, jelikož jsme museli trénovat to, co zkrátka neuměl a co bylo potřeba. Zřídka se stalo, že úkol neudělal a druhý den se omluvil. Nic se nestalo. Podle mě to někteří, jako třeba ta naše u učitelka řeší u dětí, které v učení plavou a rodiče s nimi nic nedělají. Konkrétně ty děti, které úkoly vůbec nenosily, tak dost v učení plavaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
4.9.23 21:25
@Pitaya1 píše:
Já tedy nevím, ale v práci běžně úkoly na doma, které bych měla dělat ve svém volném času, nedostávám. A kdybych na takového zaměstnavatele narazila, tak se s ním velmi rychle rozloučím.

A VŠ máš? Tam je přeci také velmi podstatná část domácí práce… Prostě mně přiměřené množství DÚ přijde jako dobrá příprava na život. Co mi vadí je, pokud učitelé nutí rodiče, aby DÚ podepisovali. Podle mě jim není nic do toho, jestli dítě DÚ udělá doma nebo o přestávce před hodinou, hlavně, že je splněno v termínu. Tedy já jsem zavedla to, že zásadně nic nepodepisuji a zatím mi to prochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.23 21:25
@Limi123 píše:
A VŠ máš? Tam je přeci také velmi podstatná část domácí práce… Prostě mně přiměřené množství DÚ přijde jako dobrá příprava na život. Co mi vadí je, pokud učitelé nutí rodiče, aby DÚ podepisovali. Podle mě jim není nic do toho, jestli dítě DÚ udělá doma nebo o přestávce před hodinou, hlavně, že je splněno v termínu. Tedy já jsem zavedla to, že zásadně nic nepodepisuji a zatím mi to prochází.

nema,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.9.23 21:30

Prokousal jsem se školním řádem a k ukolum tam pouze je, že při opakovaném neplneni ukolu či nenošení pomůcek lze udělit napomenutí třídního učitele, případně třídní důtku (nedošlo-li po udělení napomenutí ke zlepšení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31037
4.9.23 21:36

Celkove mi do zivota neprijde nic spatneho na tom, kdyz dite zjisti, ze po nesplneni povinnosti muze taky dojit k postihu. Ze nekteri pedagogove s ukoly neznaji miru je vec jina, ale neni asi predmetem teto diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
4.9.23 21:36
@BohunkaP píše:
Jinak řečeno, žádnou alternativu použitelnou pro děti, které zadané úkoly nenosí opakovaně, nemáš.

Hele, většinou ty úkoly pravidelně, jak říkáš každý týden, nenosí deti, kterým je stejně nějaká pětka z ukolu ukradená. Takže v tom smysl nevidím.. Ty, co ty úkoly delaj a jednou omylem zapomenout, jsou trestany proc? Ty zrovna ten trest nepotřebujou, kdyz ty ukoly delaj i bez nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin