Může lékař nepoznat zlomeninu krčku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
11.7.19 17:38
@vokishka píše:
to by se taky pak mohlo stát, že zemře člověk, protože před výplatou, důchodem atd.

A tak neni treba to hnat do extremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.19 18:01
@Baba píše:
Posledni vete asi nerozumim. Vzdyt tak to je. Plati ti, co jdou domu. Ti, co zustavaj hosptializovani, neplati.

Takže, když jsem omdlela, hned jsem se neprobrala, manžel mi zavolal sanitku (po jak dlouhé době nevím, slyšela jsem jen „už se probírá“), ta mne odvezla na internu, na interně mi udělali vyšetření a nic nezjistili (podezření na mrtvici), tak jsem tu sanitku měla zaplatit?

• Citovat
  • Upravit
60142
11.7.19 18:15
@Anonymní píše:
Takže, když jsem omdlela, hned jsem se neprobrala, manžel mi zavolal sanitku (po jak dlouhé době nevím, slyšela jsem jen „už se probírá“), ta mne odvezla na internu, na interně mi udělali vyšetření a nic nezjistili (podezření na mrtvici), tak jsem tu sanitku měla zaplatit?

Ano, kdyz Te priveze rychla mimo beznou pracovni dobu, a poslou Te domu, tak zacvakas 90. Kdyby si Te nechali ve spitale, tak neplatis.
A kdyby meli podezreni na mrtvici, tak Te zcela jiste nevezou na internu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
11.7.19 18:16
@Baba píše:
Posledni vete asi nerozumim. Vzdyt tak to je. Plati ti, co jdou domu. Ti, co zustavaj hosptializovani, neplati.

Vazne? Ja myslela, ze ti co priveze rychla, neplati…u nas se neplati vubec, tak nemam zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
11.7.19 18:16
@Anonymní píše:

Poplatek, ne sanitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
11.7.19 18:18
@Baba píše:
A tak neni treba to hnat do extremu.

Podle toho, co vidam ja, se toho opravdu bat nemusime. Navic, vzdycky muzou zaplatit pozdeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.7.19 18:19
@mroe píše:
Vazne? Ja myslela, ze ti co priveze rychla, neplati…u nas se neplati vubec, tak nemam zkusenost.

Jo, plati vsichni - za vyuziti pohotovostni sluzby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
11.7.19 18:21
@Baba píše:
Jo, plati vsichni - za vyuziti pohotovostni sluzby

No aspon neco. Ale evidentne plati malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.19 23:20
@Baba píše:
Ano, kdyz Te priveze rychla mimo beznou pracovni dobu, a poslou Te domu, tak zacvakas 90. Kdyby si Te nechali ve spitale, tak neplatis.
A kdyby meli podezreni na mrtvici, tak Te zcela jiste nevezou na internu.

Ale mně vůbec nejde o ten poplatek 90 korun. A neměla jsme ani nic proti ostatním poplatům, jen si mylsím, že na hospitalizace měl být strop.

Mně jde o to, jak se tu zmínilo, že pokud někoho doveze sanitka a není hospitalizován, tak by ji měl zaplatit. A já dávám příklad, že to se mnou seklo, doma na záchodě, manžel nevěděl, co se mnou, zavolal 155, ti poslali hnedka rychlou. Než přijeli, tak jsem se probrala. Odvezli mne na internu. Tam mi udělali EKG, změřili tlak, vzali krev. Myslím, že mi bylo řečeno, že proto, aby vyloučili mrtvici. Poté, co byly všechny výsledky v normě, mne poslali domů.
Takže podle toho, co zmínila @mroe, bych tu sanitku měla zaplatit. Vážně si myslíte, že by to tak mělo být?

• Citovat
  • Upravit
339
12.7.19 02:03

Souhlasím, zvýšila bych placení na pohotovosti aspoň 200 Kč (oni by si to někteří rozmysleli s teplotou 37,1),a sanitku bych nechala platit ty co nebudou přijati na oddělení. Oni by si to pak někteří taky rozmysleli a nedělali by si z ní taxika. Pokud opravdu někomu něco je tak mu nebude vadit žádné placení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
12.7.19 02:04

A když se dřív platilo za hospitalizaci tak bylo aspoň o třetinu míň pacientů než nyní, to o něčem vypovídá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.7.19 04:16
@Anonymní píše:
Ale mně vůbec nejde o ten poplatek 90 korun. A neměla jsme ani nic proti ostatním poplatům, jen si mylsím, že na hospitalizace měl být strop.Mně jde o to, jak se tu zmínilo, že pokud někoho doveze sanitka a není hospitalizován, tak by ji měl zaplatit. A já dávám příklad, že to se mnou seklo, doma na záchodě, manžel nevěděl, co se mnou, zavolal 155, ti poslali hnedka rychlou. Než přijeli, tak jsem se probrala. Odvezli mne na internu. Tam mi udělali EKG, změřili tlak, vzali krev. Myslím, že mi bylo řečeno, že proto, aby vyloučili mrtvici. Poté, co byly všechny výsledky v normě, mne poslali domů.
Takže podle toho, co zmínila @mroe, bych tu sanitku měla zaplatit. Vážně si myslíte, že by to tak mělo být?

Ne sanitku, ale poplatek za pohotovost. Ten by mel byt mnohem vyssi nez 90.
A nechteli vyloucit mrtvici!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.7.19 06:31
@Tamara86 píše:
Souhlasím, zvýšila bych placení na pohotovosti aspoň 200 Kč (oni by si to někteří rozmysleli s teplotou 37,1),a sanitku bych nechala platit ty co nebudou přijati na oddělení. Oni by si to pak někteří taky rozmysleli a nedělali by si z ní taxika. Pokud opravdu někomu něco je tak mu nebude vadit žádné placení. :mavam:

Takže až ty dostaneš na ulici infarkt, tak ti sanitku taky nikdo nezavolá :jazyk: aby to náhodou nemusel zacvakat :roll:
A chudáci důchodci aby taky mrtvičky nedostávali před termínem výplat důchodů, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.7.19 06:35
@bejbyn píše:
Takže až ty dostaneš na ulici infarkt, tak ti sanitku taky nikdo nezavolá :jazyk: aby to náhodou nemusel zacvakat :roll:
A chudáci důchodci aby taky mrtvičky nedostávali před termínem výplat důchodů, že?

Nechapu, proc tak prehanis :roll:
Duchodci s mrtvickou platit nebudou, ti zustanou ve spitalu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
12.7.19 07:19
@Anonymní píše:
Ale mně vůbec nejde o ten poplatek 90 korun. A neměla jsme ani nic proti ostatním poplatům, jen si mylsím, že na hospitalizace měl být strop.Mně jde o to, jak se tu zmínilo, že pokud někoho doveze sanitka a není hospitalizován, tak by ji měl zaplatit. A já dávám příklad, že to se mnou seklo, doma na záchodě, manžel nevěděl, co se mnou, zavolal 155, ti poslali hnedka rychlou. Než přijeli, tak jsem se probrala. Odvezli mne na internu. Tam mi udělali EKG, změřili tlak, vzali krev. Myslím, že mi bylo řečeno, že proto, aby vyloučili mrtvici. Poté, co byly všechny výsledky v normě, mne poslali domů.
Takže podle toho, co zmínila @mroe, bych tu sanitku měla zaplatit. Vážně si myslíte, že by to tak mělo být?

Uz jsem to psala jednou, ti co nezustanou v nemocnici by meli zaplatit poplatek za osetreni v dobe pohotovosti( coz mi bylo vysvetleno, ze uz plati), ne sanitku. Tady nekdo asi neumi cist.
A na interne opravdu nevylucuji mrtvici, takze o mrtvici evidentne neuvazovali, kdyz te vylozili na interne. Aspon je tady krasne videt, jak dochazi k nedorozumenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák