Nepřijetí kolektivu 1.třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
20.9.20 14:28
@SCHNAPI V. píše:
Děkuji všem za vyjádření nazoru. I když nazor, že za ztrátu na prochazce ve školce může 5leté dítě nechápu, ale nemám zapotřebí se s někým hádat po internetu. Nezapírám, že je můj syn živější, ani to, že některé jeho reakce nejsou přiměřené. Taky zvažuji změnu školy, protože mám obavy, že učitelka ani kolektiv, už ho nepříjemnou. Rozhodující bude tento týden.

Ta problematika přijímání dětí kolektivem je složitá, tím složitější, že poslední roky přibývá dětí, které jsou vychovávány jako „osobnosti“ a neumějí se v kolektivu prosadit jinou cestou, než násilím. Jsou zvyklé, že mají všechno automaticky, včetně pozornosti, neumějí spolupracovat, snášet nepohodlí, dělit se o pozornost a neznají pojem empatie. Zapomínají, že své osobnosti při první příležitosti odloží do kolektivů školních tříd, kde pak přirozeně mají problémy. Rodiče problémových dětí nikdy neuznají, že problém by mohl být na jejich straně a viníkem je samozřejmě učitel, který nedokáže zajistit, aby jejich děti byly přijímané, oblíbené a chtějí to hned. A protože to hned nejde, je to špatný učitel. A tak mění školu, kde se problémy přirozeně opakují a stupňují o další a další vzhledem k tomu, že včlenit se do již hotového kolektivu je mnohem obtížnější nemluvě o změně prostředí a dalších změnách s tím souvisejících. Zde je zářný příklad - řeší se změna školy po 14 dnech. V té jiné škole to bude lepší? Chlapec přestane děti napadat? Bude to miláček kolektivu, protože budou mít učitelku, která jim to na rozdíl od té stávající dokáže nařídit? To nefunguje nikdy. Nenamlouvej si, že nepřijímání má na svědomí nějaká učitelka, že dokáže zařídit, aby tvého syna děti vyháněly, protože upozorňuje na jeho nevhodné chování. je to právě ono nevhodné chování, které děti nemají rády samy od sebe. Je jim nepříjemné. Pracujte se synem, dokud je čas, pracujte s ním i na odborné úrovni, spolupracujte s učitelkou, výchovným poradcem. Bez vaší snahy se bohapustým střídáním kolektivů nezmění vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
20.9.20 16:13

@hanka.br. V jiné škole, typu Březová na Uherskohradišťsku, to bude pro takové dítě o 100% lepší, ale tamní ředitel by nejspíš podobnou soudružku učitelku, jako jsi ty, nezaměstnal. Soudružku myšlením, nikoliv tím, že bys byla v minulosti součástí KSČM. Dítěti by se snažili pomoci bez ohledu na to, zda je viníkem či nikoliv. Jenže to taková ubohá prosystémová ovce nemůže nikdy pochopit. Reforma školství je nevyhnutelná a corona tomu jistě přispěje vrchovatou měrou. Až budou podobné soudružky pod drnem a přijde na řadu mladší generace, tak se všem jedině uleví.

• Citovat
  • Upravit
7904
20.9.20 16:25

@haley83 hele, já nevím, ale školní dítě, které ostatní mlátí?? Jak mu může jiná škola pomoct? To budou ostatní děti čekat, až se hošík uklidní? Za mě je rozhodně v pořádku, že učitelka dala najevo, že jeho chování je nepřijatelné. Co podle Tebe měla dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
20.9.20 16:33
@kacz píše:
@haley83 hele, já nevím, ale školní dítě, které ostatní mlátí?? Jak mu může jiná škola pomoct? To budou ostatní děti čekat, až se hošík uklidní? Za mě je rozhodně v pořádku, že učitelka dala najevo, že jeho chování je nepřijatelné. Co podle Tebe měla dělat?

To dítě může mít diagnózu, a hlavně na základě podobných zkušeností má spousta dětí trauma ze samotné docházky. Mně stačil bohatě příběh autistického chlapce, kterého ve škole zpacifikovali izolepou a neprávem odvezli na psychinu, kde lámali doktora, aby psal do zprávy lži. Jestli je agresivní bez příčiny, tak v tom bude diagnóza. Pokud je agresivní na základě toho, co ve škole musí vytrpět, tak je problém v lidech z té školy. Dobrého právníka zaměřeného na školství bych doporučila každému rodiči.

• Citovat
  • Upravit
65677
20.9.20 16:39
@haley83 píše:
To dítě může mít diagnózu, a hlavně na základě podobných zkušeností má spousta dětí trauma ze samotné docházky. Mně stačil bohatě příběh autistického chlapce, kterého ve škole zpacifikovali izolepou a neprávem odvezli na psychinu, kde lámali doktora, aby psal do zprávy lži. Jestli je agresivní bez příčiny, tak v tom bude diagnóza. Pokud je agresivní na základě toho, co ve škole musí vytrpět, tak je problém v lidech z té školy. Dobrého právníka zaměřeného na školství bych doporučila každému rodiči.

Jasně, už neexistuje nevychované dítě, všichni mají jen diagnozy. Myslím, že bys měla trochu zklidnit hormon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
20.9.20 16:42

@SCHNAPI V.
Pokud bydlíte někde poblíž, tak toto jsou vynikající školy:
ZŠ Bečov u Mostu
Bratrská škola v Praze
Březová v okrese Uherské Hradiště
ZŠ Střílky
ZŠ Louka u Litvínova
ZŠ Vsetín Sychrov
Určitě jich bude víc, ale nevzpomínám si momentálně na další. Pracují v nich osvícení lidé, kteří skutečně pomáhají.

• Citovat
  • Upravit
7904
20.9.20 16:45
@SCHNAPI V. píše:
Tak pro upřesnění pro ty co řeší ztrátu ve školce. Situace byla taková, že si děti hrály a učitelky odešly bez mého syna a jeho spolužáka. Jak již někdo napsal dříve. Gratuluji matkám co mají doma dokonale dítě a odsuzují ostatní, když to tak není. Tímto moje odpovědi končí a myslete si o mé rodině co chcete.

Matky nemusí být hned dokonalé, třeba jen své děti vychovávají, jsou soudné a nemají tendence je pořád omlouvat. Nikdo nechce mít za spolužáka kluka, který ostatní mlátí, ať už tím reaguje na cokoli. Ve škole musí vědět, že taková reakce je nepřípustná, i kdyby se dělo nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.9.20 16:51
@haley83 píše:

Jestli má to dítě diagnózu, tak to měli rodiče řešit před nástupem do školy, aby mu byl případně zřízen individuální přístup. Trauma z docházky po 3 týdnech jistě nemá. Taky si můžu vzít právníka na rodiče spratka, který ve škole děti mlátí a píchá kružítkem? Anebo právníky doporučuješ pouze pro agresivní individua, které nezapadnou do kolektivu normálně, tak to musí hnát přes žaloby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.9.20 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
20.9.20 16:53
@kacz píše:
Jestli má to dítě diagnózu, tak to měli rodiče řešit před nástupem do školy, aby mu byl případně zřízen individuální přístup. Trauma z docházky po 3 týdnech jistě nemá. Taky si můžu vzít právníka na rodiče spratka, který ve škole děti mlátí a píchá kružítkem? Anebo právníky doporučuješ pouze pro agresivní individua, které nezapadnou do kolektivu normálně, tak to musí hnát přes žaloby?

Spousta diagnóz se více projeví až s nástupem povinné školní docházky. Právníka každému neprosystémovému rodiči jako prevenci.

• Citovat
  • Upravit
35487
20.9.20 16:53
@haley83 píše:

Co kouris? Evidentne to funguje bajecne, vsechny deti pak vypadaji jako andele, ze jo? Jenom to to malinko zastira realitu, ale to neva, co? Clovek si mezi detmi pripada jako v nebi… :mrgreen: :andel: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6079
20.9.20 16:55
@kacz píše:
@haley83 hele, já nevím, ale školní dítě, které ostatní mlátí?? Jak mu může jiná škola pomoct? To budou ostatní děti čekat, až se hošík uklidní? Za mě je rozhodně v pořádku, že učitelka dala najevo, že jeho chování je nepřijatelné. Co podle Tebe měla dělat?

No tak já bych to třeba řešila s tím klukem osamotě (případně ještě s tím, komu bylo ublíženo). A ne to takhle řešit před celou třídou. Nota bene se ptát ostatních, jestli je tohle chování v pořádku… A pokud se nepletu, kluk agresivně začal jednat až poté, co byl z kolektivu vyloučen…

Za mě to byla obrovská chyba soušky učitelky. A kdybych to měla řešit já, tak prostě moje dítě v té škole nebude. I kdyby mělo být doma na IV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
20.9.20 16:58
@mroe píše:
Co kouris? Evidentne to funguje bajecne, vsechny deti pak vypadaji jako andele, ze jo? Jenom to to malinko zastira realitu, ale to neva, co? Clovek si mezi detmi pripada jako v nebi… :mrgreen: :andel: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Mně tvoje osobní zkušenosti s drogami nezajímají. Pouze se pohybuji v komunitě podobně smýšlejících pedagogů i rodičů. Navíc jsme komunita neslučitelná se zdejšími slepicemi.

• Citovat
  • Upravit
haley83
20.9.20 17:02
@Modesta píše:
No tak já bych to třeba řešila s tím klukem osamotě (případně ještě s tím, komu bylo ublíženo). A ne to takhle řešit před celou třídou. Nota bene se ptát ostatních, jestli je tohle chování v pořádku… A pokud se nepletu, kluk agresivně začal jednat až poté, co byl z kolektivu vyloučen…Za mě to byla obrovská chyba soušky učitelky. A kdybych to měla řešit já, tak prostě moje dítě v té škole nebude. I kdyby mělo být doma na IV.

Díky, konečně někdo normální :palec:

• Citovat
  • Upravit
14727
20.9.20 17:02
@haley83 píše:

Zrovna agresivní chování si děti casto nosi z domova, muzou za tím stát domácí problémy všemožného druhu. Takže nejdřív by si svou diagnózu měli v tomto případě určit rodiče, začít pracovat sami se sebou i s dítětem zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí