Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@koala1 píše:
Hm, četly jste tohle ?
Na mě to působí tak, že rodička si chtěla určovat pravidla jak chce rodit
když si někdo udělá porodní plán - tak ok, ale přece musí chápat, že může nastat situace kdy bude potřeba se od plánu odchýlit a poslechnout lékaře…ale nevím jak vážné to bylo a jak to doopravdy probíhalo, navíc nejsem lékař…
já teda nemám ráda domácí porody, takže jak jsem najela na stánku Ivany K., tak se mi udělalo zle, nesnáším ji a podporu bych ji nikdy nevyjádřila, ale to už sem nepatří…
věřím tomu, že v Neratovicích mi zachránili díky správnému přístupu a jednání syna, jsem jim vděčná…rodila jsem přirozeně, pak jsem dostala vyvolávačky, protože jsem se neotvírala, nakonec akutní sekce, syn měl omotanou pupečníkovou šňůru okolo krku a nemohl dýchat
kdybych nebyla napojena na monitor tak by to lékaři nezjistili…díky jejich rychlému zákroku je syn v pořádku
a těším se na druhý porod zase v Nerátkách ![]()
Za mě můžu neratovickou porodnici jenom doporučit!!! rodila jsem tam své první dítě v lednu 2012, vše naprosto úžasné. U porodu paní primářka a PA, která tam již nepracuje. S druhým mimčem jsem měla termín na začátku října 2013, těhotenství trošku problémové, těhotenská cukrovka, streptokok, od 30-tého týdne riziko předčasného porodu a neustále poslíčky. Do poradny jsem se objednala k paní primářce a probrala s ní, zda je možné i s těmito komplikacemi v Nera rodit, neb jsem tentokrát zvažovala i Mělník kvůli možným komplikacím pro mimi. Paní primářka se mi velmi věnovala, nakonec vyvolání týden před termínem. Všichni byli neskutečně milí, i když porodnice v těch dnech praskala ve švech. Jak lékaři, PA, tak i dětské sestry, kterým nedělalo problém neustále vysvětlovat to samé. Jsem ráda, že jsem rodila zase v Nera a nedala i na klepy, že se Neratky po odchodu známých PA hodně zhoršily. Takže já doporučuji!!!
Dobrý večer, maminky, nemáte někdo aktuální informace z posledních měsíců o porodu v Neratovicích? Nezjistili jste náhodou jak je to s těmi „osobními“ PA u porodu? Zda je to možné domluvit a kolik to stojí? Popřípadě jakou PA by jste doporučili
Moc děkuji, nikoho tam zatím neznám.
A ještě by mě zajímalo, zda máte zkušenost s návštěvami starších sourozenců (4 roky)? Mohou přijít na návštěvu? Někde to umožňnují, někde tam nesmí. Děkuji moc za zkušenosti!
Vlastní PA určitě domluvit jde, já ji neměla, ale řekla bych, že hodně maminek ji domluvenou mělo. Zavolala bych buď na sesternu a zeptala se, jak to chodí, nebo v Neratovicích v nebozezu probíhají předporodní kurzy, které přímo vedou PA z porodnice. Co vím, tak cena byla před několika lety cca 5 tis. Kc. Já mám dobrou zkušenost s Květou Novákovou, tak se možná domluvit s ní, nebo pokud by někoho doporučila.
Jinak s návštěvou 4-letého sourozence by neměl být problém, myslím, že jsem tam viděla i mladší:-)
Tak to jsem ráda, že tam sourozence pouští. V některých nemocnicích jsou děti problém a nepustí je. Chápu, že je tam vyšší riziko nějakého bacilu a pod., ale mě to přijde jako hodně užitečný krok, aby měli hned bližší vztah než dávat ho někam na hlídání, protože tatínek jede za miminkem, to hned zavání důvodem k žárlení. Jinak to je dobrá cena, tak to se tam zkusím domluvit. Předporodní kurzy nepotřebuji, jsem částečně z oboru, ale už u prvního porodu jsem si ověřila, že v tu chvíli je člověk tak mimo, že může vědět co chce, ale použít to u sebe je věc úplně jiná:-). V tu chvíli jsem pomalu ani nevěděla kdo jsem natož ještě něco víc ![]()
Ještě nevíte někdo, jestli je možné když už se nědo zaregistruje v Podolí, aby pak přijel rodit do těch Neratovic? Neměl to tak někdo, kamarádka je už registrovaná v Podolí, ale co jsme se o tom bavili, tak teď už by si taky raději vybrala Neratovice, ale má už v průkazce razítko z Podolí?
Myslím, že hodně maminek se pro jistotu registrovaly v nějaké pražské porodnici, hlavně pokud byly Pražačky, a pak šly v tom 36-tém týdnu do porady do Nera a myslím, že to asi nikdo neřešil, takže to určitě jde…a s tou návštěvou dětí problém, opravdu není, neb já mám první dítě skoro dvouleté a PA se mně pak po porodu ptaly, co říkal dvouleťák na miminko, ale já je chtěla seznámit až doma, takže by se vůbec nedivily, kdyby tam takhle staré dítko přišlo:-)..
Tak to jsem ráda, děkuju! Ještě někde jsem četla, že tam nemají samostatný pokoj pro 1.dobu porodní, takže kde se tráví? Na pokoji s ostatními maminkami? Nebo někde na chodbě nebo přímo na sále? Může tam být partner semnou celou dobu od příjezdu až po porod?
Tak s tím je asi trošku problém…mají 5 jednolůžáků, kde partner může být po celou dobu před porodem i po porodu, to je super. Pak dvoulůžkové pokoje, tam asi záleží na domluvě a spolupacientce, a jestli je den, noc a tak…a pak tří a čtyřlůžkové…co vím, tak tu 1. dobu porodní trávili většinou na chodbě…chodili, seděli…partner tam většinou byl, jak ve dne, tak v noci, ale ne tedy na pokoji, na oddělení na chodbě být mohl…pak tam je taky koupelna s vanou a tam mohl být taky…já poprvé přijela až na sál a teď podruhé jsem měla jednolůžák…samostatně vyčleněný pokoj tam ale nemají…
@Trumbeli píše:
Vlastní PA určitě domluvit jde, já ji neměla, ale řekla bych, že hodně maminek ji domluvenou mělo. Zavolala bych buď na sesternu a zeptala se, jak to chodí, nebo v Neratovicích v nebozezu probíhají předporodní kurzy, které přímo vedou PA z porodnice. Co vím, tak cena byla před několika lety cca 5 tis. Kc. Já mám dobrou zkušenost s Květou Novákovou, tak se možná domluvit s ní, nebo pokud by někoho doporučila.
Asi myslíš VĚRU Novákovou, ne? Ta už tam nepracuje.
Ale slyšela jsem chválu na PA Ptáčkovou, aspoň tuším, že se tak jmenuje…
@koala1
nene, opravdu mám na mysli Květu Novákovou, Věra tam už opravdu není. Květu jsem tam zažila už před dvěma lety a je tam pořád a myslím, že je zároveň PA i dětská sestra, takže to je výhoda…jinak Pavla Ptáčková tam je stále, já s ní do kontaktu oc nepřišla, ale slyšela jsem, že je taky fajn, resp. já tam nenarazila na žádnou nesympatickou PA. Spíš je tam hodně mladých PA, tak je to asi spíš o zkušenostech, i když já měla taky mladičkou a byla skvělá!!! Ale prý odchází pryč.
Aha, tak to je pro mě novinka, nevěděla jsem, že tam pracuje ještě jedna paní Nováková.
Děkuji za info, člověk se pořád učí. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ale s pomocí těch porodních asistentek a doktorů porodila normálně, nemusela na sekci… Není to lepší? Těžko soudit, jak vážná ta situace byla… nevím???