Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,já jsem tuhle stimulaci podstoupila 2× neúspěšně,poprvé se nezískalo nic,podruhé jedno nezralé vajíčko,nemělo smysl zkoušet to dál,šli jsme do darovaných a teď čekáme dvojčátka.
Valkil, děkuji a těší mě
Přemýšlíme, že zkusíme ještě jednu stimulaci…kamarádce držím palečky, vlastně všem, kdo se snaží. Při stimulce mě bolely vaječníky, říkala jsem si fajn, makaj a ono tohle ![]()
Maio, taky mě těší
Pověz mi, jaké jsou to pocity? Nějak se s tím nedokážu ještě srovnat, ale je to moc čerstvý…
a kytička je pro tebe, ať to dobře dopadne ![]()
Niko chápu uplně přesně jak se cítíš,já se málem složila když mi řekli že to prostě jinak nepůjde a že nebudu mít biologické dítě,jen z darovaných,ale jsem ráda že mám alespoň zdravou dělohu a že to půjde takhle,kdyby nebyla adopce tak složitá adoptovali bychom,není pro mě problém přijmout „cizí“ dítě. Takhle budou mít něco z manžela a vyrostou přeci ve mě,bez nás by ty děti nikdy nevznikly,nikdy by nedostaly šanci na život,ve mě budou růst 9 měsíců,já s nimi budu od první chvíle. Je to výsledek našeho snažení a úsilí,jsou naše. Člověk se s tím vyrovná,nejsme přece povrchní,budou to malí tvorečkové kteří budou potřebovat naši lásku a péči uplně stejnou jako kdyby byly biologické,není v tom rozdíl a že mi nebudopu podobné? No to nemusí být stejně,stejně se to v rodině většinou různě namixuje po babičkách atd. Neměj z toho strach.
Maia22 píše:
Niko chápu uplně přesně jak se cítíš,já se málem složila když mi řekli že to prostě jinak nepůjde a že nebudu mít biologické dítě,jen z darovaných,ale jsem ráda že mám alespoň zdravou dělohu a že to půjde takhle,kdyby nebyla adopce tak složitá adoptovali bychom,není pro mě problém přijmout „cizí“ dítě. Takhle budou mít něco z manžela a vyrostou přeci ve mě,bez nás by ty děti nikdy nevznikly,nikdy by nedostaly šanci na život,ve mě budou růst 9 měsíců,já s nimi budu od první chvíle. Je to výsledek našeho snažení a úsilí,jsou naše. Člověk se s tím vyrovná,nejsme přece povrchní,budou to malí tvorečkové kteří budou potřebovat naši lásku a péči uplně stejnou jako kdyby byly biologické,není v tom rozdíl a že mi nebudopu podobné? No to nemusí být stejně,stejně se to v rodině většinou různě namixuje po babičkách atd. Neměj z toho strach.
Děkuju
strach mám, bojím se, že to nebudu cítit, ale ono asi když to v tobě už je, tak se psachika změní.Taky nemám problém s adopcí, tak proč se nesrovnávám s tímto? Vždyť je to přeci mnohem lepší, než ado. Ještě to jednou zkusíme, ale doktorka tomu moc šancí nedává. Prosím, jak dlouho se čeká na darovaný?
Nika Shams píše:
Ahoj, je tady někdo, kdo nereagoval na stimulaci před IVF? U mě je to dnešní, nová, čerstvá zpráva. Pozvali mě na UTZ 10.den stimulace a prý tam je jen jeden malinkej folikul. Prý nemám šanci, jedině darované vajíčko.Ráda bych si o tom s vámi popovídala.
Tak![]()
Ahoj, já jsem stimulovala puregonem max. možnou dávnkou a měla jsem pouze dva folíky na jedné straně, ale ani jedno vajíčko, moje dr. mi řekla, že jediná šance by popř. byla darované vajíčko, ale dr. který mi dělal odběry, řekl, že by ještě počkal, že je možné že jsem byla přehormonovaná a hlavně, že se může stát, že i když máš jen jedno vajíčko, tak je natolik kvalitní, že je možné ho oplodnit. Tak nezoufej, držím palce aby to dopadlo co nejlépe ![]()
domca1221 píše:Nika Shams píše:Ahoj, já jsem stimulovala puregonem max. možnou dávnkou a měla jsem pouze dva folíky na jedné straně, ale ani jedno vajíčko, moje dr. mi řekla, že jediná šance by popř. byla darované vajíčko, ale dr. který mi dělal odběry, řekl, že by ještě počkal, že je možné že jsem byla přehormonovaná a hlavně, že se může stát, že i když máš jen jedno vajíčko, tak je natolik kvalitní, že je možné ho oplodnit. Tak nezoufej, držím palce aby to dopadlo co nejlépe
Ahoj, je tady někdo, kdo nereagoval na stimulaci před IVF? U mě je to dnešní, nová, čerstvá zpráva. Pozvali mě na UTZ 10.den stimulace a prý tam je jen jeden malinkej folikul. Prý nemám šanci, jedině darované vajíčko.Ráda bych si o tom s vámi popovídala.
Tak![]()
Ahojky
A jak jsi na tom teď ty?
Niko my čekali 4 měsíce. To uteklo rychle. Abych řekla pravdu tak když jsem se to dozvěděla měla jsem vztek,říkala jsem si no tak přece nebudu v sobě nosit cizí dítě,to můžu rovnou adoptovat,nejsem přece žádný inkubátor nebo hostitel. Taky jsem si to nedokázala představit,no ale touha po miminku je větší,hlavně jsem nechtěla brát manželovi šanci na biologické dítě když ho může mít a teď jsem šťastná že jsem těhu. Nevnímám je nějak negativně,jsme přece rozumní lidé,já budu v rodném listě dětí jako biologická matka a na to že nejsou bilogické nemusí nikdy přijít pokud jim to já nebo manžel neřeknem,což my ani nechceme. Dárkyni vybírají co nejpodobnější ženě(stejná barva vlasů,očí,typ postavi,pleť atd.),se stejnou krevní skupinou a Rh faktorem a prý pak ty děti vypadají jako když jsou opravdu biologické ![]()
teď jsem na tom tak, že jsem se po IVF rozhodla chvilku si od dr. odpočinout, snažíme se přirozeně, koupila jsem si femigard na podporu ovulace, dneska jsem poprvé dostala MS na den přesně, tak jsem ráda. V tuto chvíli doufám v to, že se nám to podaří přirozeně a když ne, tak příští rok nás opět čeká IVF.
Já už jsem tedy před IVF byla i 2× i IUI a to jsem měla vždy kolem cca 5 folíku, ale na IVF jako na potvoru byly dva, ale prázdné ![]()
Maio, děkuju za podporu, vážně
Máš úplnou pravdu. Nechvi být sobecká. Já své děti mám a manžel si své taky zaslouží. Jak dlouho jste čekali na dárkyni?
Domčo, vám držím palce, ať se zadaří. Důležité je, že máš vajíčka a jinak vše ok ![]()
![]()
Darované vajíčko je podstatně lepší volba než adopce.Polovina genů je manžela,druhá polovina je od dárkyně,které jsou pečlivě vybírány.Tzn. žádné soc. případy,alkoholičky,matky,které se nedokážou postarat o své dítě.Dále si prožijete vše,od těhotenství,těšení,přípravy na mimčo,porod.Nejste o nich ochuzený.
U adopce je bohužel většina dětí od problémových rodičů,kteří nezvládli péči o své dítě.Už je pryč doba,kdy se občas objevilo mimčo od vysokoškolaček,které chtěly dodělat školu a dítěti daly šanci na hezky život u náhradní rodiny.A geny jsou geny,ty nejsou výchovou změnit.
Čekali jsme ty 4 měsíce,ale bylo by to dřív kdybych nemusela čekat na výsledky z imunologie.
Maia22 píše: Čekali jsme ty 4 měsíce,ale bylo by to dřív kdybych nemusela čekat na výsledky z imunologie.
To se musí? Ta imuno?
lasička1 píše:
Darované vajíčko je podstatně lepší volba než adopce.Polovina genů je manžela,druhá polovina je od dárkyně,které jsou pečlivě vybírány.Tzn. žádné soc. případy,alkoholičky,matky,které se nedokážou postarat o své dítě.Dále si prožijete vše,od těhotenství,těšení,přípravy na mimčo,porod.Nejste o nich ochuzený.
U adopce je bohužel většina dětí od problémových rodičů,kteří nezvládli péči o své dítě.Už je pryč doba,kdy se občas objevilo mimčo od vysokoškolaček,které chtěly dodělat školu a dítěti daly šanci na hezky život u náhradní rodiny.A geny jsou geny,ty nejsou výchovou změnit.
lasička1 píše:
Nika Shams píše:Maia22 píše: Čekali jsme ty 4 měsíce,ale bylo by to dřív kdybych nemusela čekat na výsledky z imunologie.To se musí? Ta imuno?
No nemusí,ale já bych to doporučovala,zjistili mi tam nějaké prkotiny kvůli kterým bych ale možná neotěhotněla ani s darovanými,radši se na to v CARu zeptej ![]()
Ahoj, je tady někdo, kdo nereagoval na stimulaci před IVF? U mě je to dnešní, nová, čerstvá zpráva. Pozvali mě na UTZ 10.den stimulace a prý tam je jen jeden malinkej folikul. Prý nemám šanci, jedině darované vajíčko.
Ráda bych si o tom s vámi popovídala.

Tak