Nerespektuje, že mám svoji rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
21.9.17 14:05
@Anonymní píše:
Postupem času mě pomalu začíná štvát maminka muže. Pro případné kritiky, že zase založená diskuze s účelem hanobení tchýně, musím hned na úvod podotknout, že ze začátku jsme měly dobrej vztah, já jsem byla víceméně vždycky ta, co si s ní pokecala, protože chlap toho moc nenamluví, snažila jsem se s ní vycházet a víceméně se snažím pořád. Ale čím víc mě začíná prudit tím, jak upřednostňuje jen sebe a svoji rodinu a vůbec nerespektuje, že mám i já svoji rodinu. Vypíchnu pár věcí, které mi normální nepříjdou.
  • Byli jsme tam v sobotu na návštěvě a ona už nám plánuje další víkend. Řeknu jí mile, že jedeme pro změnu k mé rodině. - Kdyby pohled zabíjel, jsem :pocitac: a řekne: „No, tak si jeďte!“ Jde na ní vidět, jak se sice usměje, ale jak je zlá, nasupená.
  • Oznámili jsme jim mý těhotenství po výsledcích screeningu. Zaradovala se a pak mi řekne: „A kdy ty to řekneš svý mámě?“ Podívala jsem se na ní a řekla jí, „ale moje máma to už dávno ví.“ Máma to navíc na mě poznala dříve, než jsem ji vůbec něco řekla. :roll: Hlavně tchýně má taky dceru, sice zatím bezdětnou, ale chtěla bych vidět jí, kdyby jí dcera řekla, že první komu tu radostnou zprávu sdělili, je její tchýně. Možná řeknete, že je to blbina, ale mě vadí, jak se za každou cenu snaží vyšachovat mojí mamku a nahrazovat jí při každé příležitosti.
  • Teďka se řešilo hlídání, když budu v porodnici. Tchýně řekla, že bude hlídat mé starší dítě. (Mám starší dítě z předchozího vztahu - předškoláka). Mě příjde logické, že bude hlídat moje mamka, protože je babička. Tchýně se děsně urazila a to jsem jen řekla, že bude u mé mánmy, nic víc k tomu. Jasně, zase někdo může oponovat -buď holka ráda, že přijala děcko z předchozího vztahu-. Ale je jasný, že budu klidnější, když bude dítě pár dní přes den i noc u někoho, komu maximálně důvěřujete, kde už to dítě spalo přes noc, atd. Než paní, která sice mé dítě hlídá, ale max. pár hodin, a navíc je ve věku a zdravotně na tom tak, kdy jí ta péče zmáhá. Chodí po obědě spát, moje dítě ne, atd.
  • Teďka třeba řešila Vánoce. Už dopředu rozhodla jak nás 8 osob bude na Štědrý den v bytě, kde se vejdou max. tři lidi: My navíc v té době budeme s měsíčním miminkem. Na jednu stranu chci mít klid, být doma, máme své tradice, nechci nikam na návštěvu, navíc někde, kde se necítím. Od toho jsou svátky potom na chození po návštěvách, ale hlavně zase vidím úplně ten nezájem, jak by moji mámu mohlo mrzet, že jsem u tchánovců. Stejně jako by tchýni mohla zase mrzet, kdyby se dozvěděla ona, že jsme Štědrý den strávili u nás, a je přešli. Ty Vánoce teda chlap zatrhnul s tím, že budeme jako rodina samostatně.
Nevím, jestli mě pochopíte, ale mě vadí ta sobeckost v tom, že kolikrát jí řeknu: „Já mám ale přece taky svojí rodinu.“ A ona to vůbec nerespektuje, nebere to. Když už se teda třeba zeptá na něco, úplně jde vidět, jak jí to nejde přes pusu, jak se přemáhá. Jak by nás chtěla mít děsně pro sebe. Já to beru tak, že já tíhnu víc ke své rodině, a přítel ke své, to je jasný, když jsou to naši rodiče. Mimo to doma to třeba chlap uznal, že její reakce jsou prostě zvláštní. Máte to taky tak někdo? Jak jste to řešily/i?

Mě se zas takhle snaží máma vyšachovat tchyni. Je to povahou. Ignoruj její pohledy, hlášky. Nic jiného nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.9.17 14:12

Osobně si myslím, že tady od tchyně žádné podlé jednání není. Prostě by chtěla, aby měla někdy stejnou „pozici“ u zakladatelky jako její vlastní matka. Možná, kdyby bylo jednání zakladatelky více diplomatické, nebyl by žádný problém. Odmítnout se dá nabídka hlídání i stylem, že hlídání v porodnici už máš zajištěno, ale že budeš ráda, když ti první dítě pohlídá jindy, abys měla čas na miminko. Tchyně bude mít pocit, že není pro tebe páté kolo u vozu a přestane žárlit na tvoji mamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
21.9.17 14:16

Zakladatelko: Narozdíl o některých, co ti tu píšou, že neví, kde tě pálí dobré bydlo :zed: ti já napíšu, kde je problém. Problém je tvůj chlap, co neumí svojí matince říct, tak a tak a hotovo…Mám úplně to samé přes kopírák doma. Když se má řešit s jeho rodiči něco zásadního, nechává to na mě a pak se diví, jak to dopadne. Logicky, pozice tchýně a tchána je vztahem celkově náhodným…oni nejsou nikdo koho bychom si vybrali dobrovolně, dobré vychování nás nutí je neposlat do prčic, když vymýšlejí kraviny…
Já mám tchýni a tchána hodně zajímavé…roky jsme spolu vycházeli špičkově, všude jsem je vynášela do nebes…po naší svatbě přišel strmý pád na držtičku. Přitom nikdy jsem je nestáli ani korunu, nemuseli řešit s námi jakýkoliv malér, narozdíl od jejich druhého syna. Když se dostali do potíží, vždy to řeším já…především nemocnice, operace, protekce a známosti doktorů…to samé úřady a vše takové. Tchýně zřejmě prošla přechodem, hodně přibrala a stal se z ní člověk, mě naprosto odpuzující svých chováním a zlým smýšlením o lidech okolo sebe. Tchán mě vždy miloval, bohužel je to chlap závistivý a křivák.
Jen kvůli našim dětem jsme spolu měli výstupů kopici…jdou z extrému do extrému…
Pak šla tchýně na operaci, před ní zhubla 20 kg…celkově se hodila do formy a sama jednou přiznala, že se chovala v jedné době hrozně. Ani jsem takové sebezpytování nečekala. Dnes spolu vycházíme dobře, dalo by se říct. Já jsem k nim štědrá, oni jsou pohotoví důchodci…když něco hoří, přijedou pohlídají. Tchán má ostrý jazyk, to já mám víc, takže většinou odleze jak spráskanej pes…synáček se jich bojí, tak si to řeším po svém. Ne že by na něj byly nějak zlý, ale on v přemíře respektu, často nechá svýho tátu, aby se navážel…Paradoxní je, že on si s nima skoro nevolá, zato já i přes všechny problémy, kterými jsme prošli, jim volám každý týden. Už nějakých 17 let. :mrgreen: Jejich občasné úlety spolu pak doma zdrbnem, pak ještě se švagrovou a jede se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
21.9.17 15:23
@LAlezane píše:
A co tak aby byla víc diplomat i tchýně, a to kroutění očima si odpustila? :lol: Proč tady tohle nezazní, doprčic… :D Proč má sklapnout podpatky a podlízat snacha, a tchýně se nemusí ovládat vůbec. Tooohle se mi jako krutě nelíbí popravdě, takovéhle pořádky. ;)

Máš samozřejmě pravdu, že to je ideální varianta, že k sobě více ohledů a diplomacie projeví vzájemně.
Jenže v praxi je to velmi obtížně dosažitelné s živočichem druhu tchýňovitého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
21.9.17 23:05
@LAlezane píše:
A co tak aby byla víc diplomat i tchýně, a to kroutění očima si odpustila? :lol: Proč tady tohle nezazní, doprčic… :D Proč má sklapnout podpatky a podlízat snacha, a tchýně se nemusí ovládat vůbec. Tooohle se mi jako krutě nelíbí popravdě, takovéhle pořádky. ;)

Tak určitě… Jestli to hodláš postavit jako nějakou bitvu, ve které se musíme dobrat nějaké pravdy nebo nějakého vrchního spravedlivého… rozhodně “musí” tchýně být nejméně takovým diplomatem jako snacha.

Jenomže tenhle problém – a vůbec, vztahové problémy s druhými lidmi obecně  – nejsou přece o bojování.

V mezilidských vztazích život přece nehledá ani nelosuje výherce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
22.9.17 16:51

No nevím mě se to nezdá zas nějaký extrém. Ale podle mě zakladatelka prostě dává tchyni jasně najevo, že je cizí.
Ve chvíli kdy se rozhoduje mezi tchyni a její maminkou tak se s tchyně stává hadr na podlahu, který když ho potřebuje tak je fajn ale jinak má smůlu. Já bych klidně využila služeb hlídání na obou stranách. Ale bohužel ty z toho děláš ještě větší kovbojku než je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
22.9.17 17:32

Přesně to jsem chtěla napsat 8) :kytka:

@Vosma29
@Vosma29 píše:
No nevím mě se to nezdá zas nějaký extrém. Ale podle mě zakladatelka prostě dává tchyni jasně najevo, že je cizí.
Ve chvíli kdy se rozhoduje mezi tchyni a její maminkou tak se s tchyně stává hadr na podlahu, který když ho potřebuje tak je fajn ale jinak má smůlu. Já bych klidně využila služeb hlídání na obou stranách. Ale bohužel ty z toho děláš ještě větší kovbojku než je.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
22.9.17 19:12
@Bábrdl píše:
Tyhle „já vím, co si myslí…“Úplně klidně to může být tak, že tchyně někde vykládá: Já ji mile nabídnu, že by mohli příští víkend přijet. A ona jedovatě odsekne, že jede k její rodině. A na to její dá zvláštní důraz, aby mi jasně dala najevo, že já její rodina nejsem. No, bylo mi to líto, alle já to chápu, že ke svojí mamce má člověk blíž, tak jí mile řeknu, jasně, tak jeďte a ona na mě kouká, no kdyby pohled mohl zabíjet… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Senzační! Přesné. Bohužel lidé mají sklon si hodně promítat své vlastní představy, co asi myslí ten druhý. A přitom - nikdo nikomu do hlavy nevidí.
Jako za mne - dotkla by se mne odpvěd stylem - moje máma to už dávno ví. A to moc. Naštěstí dcera to dala vědět všem, celé rodině, na Štědrý den, snacha pozvala své rodiče i nás a tam nám to řekli. Díkybohu za naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
22.9.17 19:15
@Zdendula82 píše:
Tady je to samá chápavá a obětavá snacha, která má lepší vztahy s tchyní než vlastní mámou. Já tě chápu. Mám podobnou tchýni. Jednej s ní mile, ale nenech se nikam manipulovat. Ona to nemyslí zle, jen si vás chce trochu přivlastnit. Já s tchýní vycházím, ale musela jsem dat hranice. Já mám mámu, kterou mám moc ráda, plně jí důvěřuji a jsme si blízké. U toho plyne i to, ze o mém těhotenství věděla dřív než tchýně. Tchýně je máma mého manžela, kterého miluji, ale vztah jako mám se svojí mámou s ní nikdy mít nebudu.

A co bys dělala, jen tak, kdyby to tvé těhotenství řekl manžel své mamince dřív, než jsi to stačila prozradit ty té své? naštvalo by tě to? bylo y ti to jedno? Víš, mně to přijde ze strany ás maminek trošku sobecké. Vždyt ten váš manžel má jistě taky radost, má svou mámu rád a jistě by jí to taky rád řekl, at se raduje. Prostě je to akové podivné popírání toho jeho práva. Alespon mně to tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.9.17 19:48

Myslím, že si tchyni docela zbytečně zazdila jak s hlídáním tak se správou o těhotenství. Chápu, že ti může její chování někdy jit na nervy, ale určitě se to dá korigovat jinak.
Nedělala bych si z ní nepřítele, nepřijde mi jako nějaká echt xantipa, kterou je potřeba usadit, tak aby tě to ještě nemrzelo :nevim:

Jen tak mimochodem, my jsme narození prvního společného potomka oznamovali telefonicky oběma babičkám - najednou :) manžel volal svoji mamce a já svoji. První to ale věděl on. Na mladší dostali rodiče „poukazy“ :mrgreen: pod stromeček :mrgreen: nejdřív tchani, pak naši. Vůbec mě nenapadlo dělat v tom rozdíl, cestu jsme měli nejdřív k tchanum, tak to bylo logické… Beru je jako své druhé rodiče, mám je moc ráda. Když jsem viděla jak se po otevření obálky oba rozbrečeli štěstím, tak jsem byla moc dojatá :dance: Prostě jsme rodina, všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.9.17 20:04
@Vosma29 píše:
Ve chvíli kdy se rozhoduje mezi tchyni a její maminkou tak se s tchyně stává hadr na podlahu, který když ho potřebuje tak je fajn ale jinak má smůlu. Já bych klidně využila služeb hlídání na obou stranách. Ale bohužel ty z toho děláš ještě větší kovbojku než je.

podepisuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
22.9.17 23:18

Ona ale je tvoje rodina - je matka tveho manzela, tvemu diteti je stejnou babickou, jako tvoje mama. Nemusis ji sama milovat, ale prijde mi kruty odstrkovat ji a davat okate najevo, ze je na druhy koleji..s tim tehotenstvim to slo opravdu setrneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
23.9.17 12:00

Já se obávám, že zakladatelka hlavně vůbec nerespektuje partnerovu rodinu, svojí matce říci o těhotenství a partnerově až když se to tak nějak říká i ostatním mi přijde vysloveně nepřátelské, zajímalo by mě jakou diskuzi by tu pak asi musela založit ta tchýně - asi něco jako „snacha zakázala synovi říci o tom, že čekají dítě a já se to dozvěděla mezi posledními“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
27.9.17 15:13

Taky mi podle popisu zakladatelky na přístupu její tchyně nepřijde nic závadného. Zakladatelko, je to maminka tvého partnera. Babička vašich dětí. Jak by se asi cítila tvoje máma (a jak ty), kdyby se k ní tvůj muž choval tímto způsobem? Tchýně není sice tvá máma a jistě k ní nemáš tak blízko, to se dá pochopit. Ale trochu respektu si zaslouží. Pro tvé děti to jsou babičky obě dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.9.17 16:42

@neila
To je hezké, že aspoň pár lidí tady nevraží na „tchýni“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová