Nerozumíme si se sestřenici?

Anonymní
25.12.22 09:54

Nerozumíme si se sestřenici?

Ahoj, vím, ze resim kravinu, ale zajímal by mě váš názor. Sestřenice přijela na návštěvu, ale její spoj měl zpoždění. Hnala jsem se přes celé město, abych ji včas byla naproti. Uběhl čas, kdy měla přijet, a já ji volám, kde je. Prý ještě daleko, tak půl hodky, spoj měl zpoždění už při odjezdu z jejího města. Řekla jsem, možná trochu vycitave, že mi to měla dát vědět. Přijela už trochu vykolejena, celou návštěvu ji bolela hlava, takže naprd. Jenže od té doby cítím z její strany dost velký odstup. Udělala jsem chybu a co teď?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
25.12.22 09:58

Tak sestrenice je trochu nedutkliva kravka ne? Samozrejme, ze ti mela dat vedet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
25.12.22 10:00

Ona mohla dat vedet, ty ses stejně tak mohla podivat, dnes jsou informace o zpoždění běžně dostupné online.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8533
25.12.22 10:02

Dát ti to vědět určitě mohla (pokud jsi ji teda měla vyzvednout). To, že jsi ji to dala najevo i chápu (asi bych v první okamžik reagovala stejně), nicméně není to nic, za co by mělo být doma dusno :think:
Můžeš ji říct, že kdyby měla jindy zpoždění, tak ať ti to dá vědět, že jsi to prostě nevěděla. A pokud bude dál uražený/naštvaná nebo cokoliv, tak s tím nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
25.12.22 10:03
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, ze resim kravinu, ale zajímal by mě váš názor. Sestřenice přijela na návštěvu, ale její spoj měl zpoždění. Hnala jsem se přes celé město, abych ji včas byla naproti. Uběhl čas, kdy měla přijet, a já ji volám, kde je. Prý ještě daleko, tak půl hodky, spoj měl zpoždění už při odjezdu z jejího města. Řekla jsem, možná trochu vycitave, že mi to měla dát vědět. Přijela už trochu vykolejena, celou návštěvu ji bolela hlava, takže naprd. Jenže od té doby cítím z její strany dost velký odstup. Udělala jsem chybu a co teď?

mohla ti dát vědět, ale ty ses mohla podívat nebo jí napsat, běžně to tak dělám, když jdu čekat na dceru na nádraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.12.22 10:04

A ona věděla, že jí jdeš naproti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.22 10:10

Byly jsme domluvené, ze tam v tu konkrétní hodinu budu čekat. Zpoždění mě nenapadlo, prý technický problém s počítačem, či co. Kdyby to byl vlak, tak to chápu. Spíš jsem zazmatkovala a zavolala, prostě jsem asi po pěti či deseti minutách, které jsem považovala za normu, zvedla telefon. No a pak mě to trochu nadzvedlo, no… :)

• Citovat
  • Upravit
65240
25.12.22 10:13
@Anonymní píše:
Byly jsme domluvené, ze tam v tu konkrétní hodinu budu čekat. Zpoždění mě nenapadlo, prý technický problém s počítačem, či co. Kdyby to byl vlak, tak to chápu. Spíš jsem zazmatkovala a zavolala, prostě jsem asi po pěti či deseti minutách, které jsem považovala za normu, zvedla telefon. No a pak mě to trochu nadzvedlo, no… :)

tak jestli jsi jí to dala najevo patřičně, tak to pak z tvého dalšího chování šlo cítit i později, i když si myslíš, že ne. Tak z toho byla prostě taky špatná. Nevím, proč to dál řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 10:17

Vyřešila jsem to pak ještě normálním klidným vysvětlením, když dorazila. Jenže asi ne dostatečně nebo spis jsou v tom ještě jiné věci, co sestřenka resi.

• Citovat
  • Upravit
6061
25.12.22 10:40

Pokud jste byly domluvené, že ji vyzvedneš a vlak měl zpoždění, měla ti dát vědět včas. Já bych to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
25.12.22 10:43

Určitě ti měla dát vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
29.12.22 12:55

Taky myslím, že dát vědět měla hlavně sestřenka.
To já měla zase poněkud jiný problém. Návštěva kamarádky z daleka, s níž jsem měla domluvenou hodinu na setkání, a která ke mně šla na tři noci bydlet, nepřijela, jak bylo oznámeno, ale o celé dvě a půl hodiny dříve. Já samozřejmě nebyla na čekacím stanovišti, ani ve městě, ale ještě vesele na zahradě, odkázána na autobus, se kterým bych tam byla v předstihu. Bylo to velice trapné. Samozřejmě se neobtěžovala mi napsat třeba, že jsou už v Čechách a že teda to vypadá na dřívější příjezd. Ta blbá jsem jasně byla já…kdo jiný…kdyby to nebylo v létě, samozřejmě bych byla v paneláku. Takto čekala ona v cukrárně. Že nemám auto ani křídla, to ona ví…no co se dalo dělat. Měla jsem předpokládat, že jízda busem na třičtvrtě dne může dopadnout i jinak, ale spíš jsem čekala zpoždění než toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová