Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@panenka87 píše:
@martina.se hmm, zajímavé, musím to ještě pozjistit
U nás to tak fungovalo, protože fakt nebyla jiná možnost. Buď hygienické riziko nebo riziko napadání ze strany klientů. Zkus zjistit, já pracovala v zařízení pro ment. postižené, možná je to jiné, ale to hygienické by mělo být stejné.
@panenka87
s nočníma je to tak, že je dělat nemusíš. Ale můžeš. Kolegyně byla těhotná chvíli předtím, vypadala zeleně, bledě a noční nechtěla. Oznámila a bylo vyřešeno. Tak je neměla a taky v pohodě.
Pro mě představa cca šestnácti denních dvanáctek je dost smrtelná.
Příspěvek upraven 08.02.16 v 21:40
@panenka87 píše:
prostě okolí na mě tlačí, ať to na ně zkusím vytáhnout…
Já bych se na to vyprdla a šla marodit. Nezapomeň, že se tam určitě budeš chtít za pár let vrátit…
Takhle si za tebe najdou plnohodnotnou náhradu, která bude moct dělat všechno.
Jinak Panenko87, naše běžná bakteriální flora je fakt pestrá. Pseudomonády Stenotrofomonády, Klebsiely, Legionely, Pneumokoci, Streptokoci, Stafylokoci (včetně MRSA, ale u nás platí směrnicí, že k MRSA těhotná nesmí; jen nevím, zda je to lokální směrnice nebo vychází z nějaké celorepublikové), Burkholderie. Ale běžně používáme roušky, rukavice, pláště, čepičky.
Příspěvek upraven 08.02.16 v 21:40
Taky pracuji v DD,ale jako kuchařka. Byt´je to pro těho rizikové,druhé jsem odmakala až do konce a třetí těho jsem zůstala od 12 tt na rizikovém,ale to jsem vážně rizikové těho měla.Ale k věci: co vím,kamarádka pečovatelka třetí těho do půlky odpracovala, měla úlevy,jak píšeš, potom šla na rizikové, z ohledu na věk- přes 35. Důvod byl spíš to,že si chtěla odpočnout před porodem ![]()
Obávám se,že za 100= tě doma nenechají,spíš ti ze zákona uleví,jinak je to na tobě ![]()
@panenka87 píše:
@Nainuva No jo, co ale když mě nabídnou lehčí práci, ale ve stejným prostředí?Ale to bych se zase tahala z vozíkem a z nádobím, tak nevím no
takže prostě půjdu na neschopenku a basta, i když za miň peněz, ale mimčo je nejdůležitější. Jen by mě mrzelo, že bych neměla ten 100% plat…Ale třeba jo, jak budu v práci, pořádně si o tom promluvím…
tak mužeš to zkusit a na neschopenku pak mužeš jít kdykoli ![]()
@panenka87 píše:
@danyk Ale ty noční bys neměla dělat jako těhule, dle zákona, že?
nemusí je dělat, pokud nechce. Ale když jsem otěhotněla, tak jsem se ptala staniční (noční jsou u nás nejlehčí) a říkala, že je mužu v pohodě dělat, když mi nevaděj
![]()
Holky moc vám všem děkuji za reakce! Určitě si od každé z vás něco vezmu:-) děkuji a dobrou noc!:-)
já jsem taky dělala pečovatelku v DD,a šla jsem na neschopenku asi v 8tt,nikdo by mi tam lehčí práci neumožnil,a navíc infekce+agresivní klienti,nikdy nevíš,co ti můžou udělat,záleží,ale na kterém si úseku.
Ahojki, holky už na hodně věcí odpověděly, já pracuji jako zdravotní sestra na ARO a určitě vím,že pokud se rozhodneš například jen pro denní směny,jakožto těhule,tak ti zaměstnavatel musí doplatit rozdíl za noční směny. Vzhledem k tomu,že jako těhotná bys ty noční dělat neměla. ![]()
Určitě si ty vyhlášky prostuduj, ale mezi lidma, je to v lidech. Jestli máš na oddělní dámy, které na nikom nenechají nit suchou, tak jí nenechají na tobě, i když na to budeš mít sto razítek, a peklo ti udělají stejně. A pak je asi opravdu lepší být v klidu doma.
Já dělala v kanclu, ale přeci jen občas stresovější věci. Normálně jsem se domluvila, dělala jsem „rutiny“ (které mně zase ale naopak nebavily
) a je fakt, že ikdyž jsem udělala chybu v těch rutinných záležitostech, tak i v komentářích ke mně byli jaksi s ohledem na můj stav citlivější. Byla jsem na neschopnece cca 10 dní, ale spíš kvůli tomu, že v kanclu řádila jakási střevní infekce a já jí nechtěla chytit - doktorka mi vyšla vstříc a napsala "rizikové těhotenství, páč se domnívala, že už se nebudu chtít na místo vrátit - plat samozřejmě jako při jakékoli neschopnece, tzn. nula nula prd. Jako můj návrat nebyl kvůli penězům, ale kvůli tomu, že jsem se doma nudila, ale to je už jiná.
Mam ten stejny problem, delam hodne narocnou praci a jeste k tomu jsem cely den v kontaktu s chemii, ktera urcite neni nic dobreho, jsem teprve v patem tydnu, ale v praci po par hodninach melu z posledniho a dost me boli bricho, a vubec nevim kdy to muzu zamestnavateli nahlasit(aby me nemohl vyhodit) kdyz podle doktorky se 5tydnu nebere jeste jako tehotenstvi. v praci jsem 2roky na dobu neurcitou. tak poradne co mam delat?
Ahoj tak e resim problem ohledne prace jsem ted 11+tt a v me praci zvedam tezke bedny se zeleninou treba skladam 20kg brambory a to treba po 30 bednach. v praci nevedi ze jsem tehotna jelikoz jsem se to dozvedela pred tydnem ale pri kazdem zvednuti me pichne v podbrisku taze se moc bojim. mam smlouvu na urcitou ktera me konci v breznu na konci…nevim co delat zda mi vubec doktor napise neschopenku chjo to je tak tezke.
@panenka87 Ahoj
Mam ted stejny problem, mohla bych se zeptat, jak jsi to „tenkrat“ vyresila? ![]()
Ja pracuji v domove senioru a jak pises -nekonecne tahani se s lidmi, styk s moci.. Mam z toho celkem stach
teprve ve ctvrtek jdu k dr, mela bych zacit 6 tt, je to moje prvni tehu.
Sla jsi hned na neschopenku nebo v jakem obdobi tehu?
@klerish já dělala v soc. Službách -men. Postižení lezaci. Chodila jsem do 8 měsíce do práce. Jen si zažádej o přeřazení
ja dělala terapeutku a chdodila třeba jen na procházky a četla jim… ![]()