Neschopenka v těhotenství z důvodu těžké práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
7.4.12 20:02
@panenka87 píše:
@martina.se hmm, zajímavé, musím to ještě pozjistit :palec:

U nás to tak fungovalo, protože fakt nebyla jiná možnost. Buď hygienické riziko nebo riziko napadání ze strany klientů. Zkus zjistit, já pracovala v zařízení pro ment. postižené, možná je to jiné, ale to hygienické by mělo být stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
7.4.12 20:07

@panenka87
s nočníma je to tak, že je dělat nemusíš. Ale můžeš. Kolegyně byla těhotná chvíli předtím, vypadala zeleně, bledě a noční nechtěla. Oznámila a bylo vyřešeno. Tak je neměla a taky v pohodě.
Pro mě představa cca šestnácti denních dvanáctek je dost smrtelná.

Příspěvek upraven 08.02.16 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.4.12 20:07
@panenka87 píše:
prostě okolí na mě tlačí, ať to na ně zkusím vytáhnout…

Já bych se na to vyprdla a šla marodit. Nezapomeň, že se tam určitě budeš chtít za pár let vrátit…
Takhle si za tebe najdou plnohodnotnou náhradu, která bude moct dělat všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
7.4.12 20:13

Jinak Panenko87, naše běžná bakteriální flora je fakt pestrá. Pseudomonády Stenotrofomonády, Klebsiely, Legionely, Pneumokoci, Streptokoci, Stafylokoci (včetně MRSA, ale u nás platí směrnicí, že k MRSA těhotná nesmí; jen nevím, zda je to lokální směrnice nebo vychází z nějaké celorepublikové), Burkholderie. Ale běžně používáme roušky, rukavice, pláště, čepičky.

Příspěvek upraven 08.02.16 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.4.12 20:23

:lol: Taky pracuji v DD,ale jako kuchařka. Byt´je to pro těho rizikové,druhé jsem odmakala až do konce a třetí těho jsem zůstala od 12 tt na rizikovém,ale to jsem vážně rizikové těho měla.Ale k věci: co vím,kamarádka pečovatelka třetí těho do půlky odpracovala, měla úlevy,jak píšeš, potom šla na rizikové, z ohledu na věk- přes 35. Důvod byl spíš to,že si chtěla odpočnout před porodem ;)
Obávám se,že za 100= tě doma nenechají,spíš ti ze zákona uleví,jinak je to na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.4.12 20:27
@panenka87 píše:
@Nainuva No jo, co ale když mě nabídnou lehčí práci, ale ve stejným prostředí? :think: Ale to bych se zase tahala z vozíkem a z nádobím, tak nevím no :mrgreen: takže prostě půjdu na neschopenku a basta, i když za miň peněz, ale mimčo je nejdůležitější. Jen by mě mrzelo, že bych neměla ten 100% plat…Ale třeba jo, jak budu v práci, pořádně si o tom promluvím…

tak mužeš to zkusit a na neschopenku pak mužeš jít kdykoli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.4.12 20:31
@panenka87 píše:
@danyk Ale ty noční bys neměla dělat jako těhule, dle zákona, že? :think:

nemusí je dělat, pokud nechce. Ale když jsem otěhotněla, tak jsem se ptala staniční (noční jsou u nás nejlehčí) a říkala, že je mužu v pohodě dělat, když mi nevaděj :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
7.4.12 20:34

Holky moc vám všem děkuji za reakce! Určitě si od každé z vás něco vezmu:-) děkuji a dobrou noc!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
7.4.12 20:49

já jsem taky dělala pečovatelku v DD,a šla jsem na neschopenku asi v 8tt,nikdo by mi tam lehčí práci neumožnil,a navíc infekce+agresivní klienti,nikdy nevíš,co ti můžou udělat,záleží,ale na kterém si úseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7828
7.4.12 20:56

Ahojki, holky už na hodně věcí odpověděly, já pracuji jako zdravotní sestra na ARO a určitě vím,že pokud se rozhodneš například jen pro denní směny,jakožto těhule,tak ti zaměstnavatel musí doplatit rozdíl za noční směny. Vzhledem k tomu,že jako těhotná bys ty noční dělat neměla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.4.12 20:57

Určitě si ty vyhlášky prostuduj, ale mezi lidma, je to v lidech. Jestli máš na oddělní dámy, které na nikom nenechají nit suchou, tak jí nenechají na tobě, i když na to budeš mít sto razítek, a peklo ti udělají stejně. A pak je asi opravdu lepší být v klidu doma.

Já dělala v kanclu, ale přeci jen občas stresovější věci. Normálně jsem se domluvila, dělala jsem „rutiny“ (které mně zase ale naopak nebavily :nevim: :zed: :nevim: ) a je fakt, že ikdyž jsem udělala chybu v těch rutinných záležitostech, tak i v komentářích ke mně byli jaksi s ohledem na můj stav citlivější. Byla jsem na neschopnece cca 10 dní, ale spíš kvůli tomu, že v kanclu řádila jakási střevní infekce a já jí nechtěla chytit - doktorka mi vyšla vstříc a napsala "rizikové těhotenství, páč se domnívala, že už se nebudu chtít na místo vrátit - plat samozřejmě jako při jakékoli neschopnece, tzn. nula nula prd. Jako můj návrat nebyl kvůli penězům, ale kvůli tomu, že jsem se doma nudila, ale to je už jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
romcefull
26.4.13 08:59

Mam ten stejny problem, delam hodne narocnou praci a jeste k tomu jsem cely den v kontaktu s chemii, ktera urcite neni nic dobreho, jsem teprve v patem tydnu, ale v praci po par hodninach melu z posledniho a dost me boli bricho, a vubec nevim kdy to muzu zamestnavateli nahlasit(aby me nemohl vyhodit) kdyz podle doktorky se 5tydnu nebere jeste jako tehotenstvi. v praci jsem 2roky na dobu neurcitou. tak poradne co mam delat?

• Citovat
  • Upravit
kolli
14.11.13 09:22

Ahoj tak e resim problem ohledne prace jsem ted 11+tt a v me praci zvedam tezke bedny se zeleninou treba skladam 20kg brambory a to treba po 30 bednach. v praci nevedi ze jsem tehotna jelikoz jsem se to dozvedela pred tydnem ale pri kazdem zvednuti me pichne v podbrisku taze se moc bojim. mam smlouvu na urcitou ktera me konci v breznu na konci…nevim co delat zda mi vubec doktor napise neschopenku chjo to je tak tezke.

• Citovat
  • Upravit
216
6.2.16 20:47

@panenka87 Ahoj :-) Mam ted stejny problem, mohla bych se zeptat, jak jsi to „tenkrat“ vyresila? :lol:
Ja pracuji v domove senioru a jak pises -nekonecne tahani se s lidmi, styk s moci.. Mam z toho celkem stach :-( teprve ve ctvrtek jdu k dr, mela bych zacit 6 tt, je to moje prvni tehu.
Sla jsi hned na neschopenku nebo v jakem obdobi tehu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
6.2.16 21:30

@klerish já dělala v soc. Službách -men. Postižení lezaci. Chodila jsem do 8 měsíce do práce. Jen si zažádej o přeřazení :) ja dělala terapeutku a chdodila třeba jen na procházky a četla jim… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí