Neschopenka v těhotenství z důvodu těžké práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.9.16 09:58

Aby jste si nemyslili jak jsem sobecká a myslím jen na svůj prospěch a svá práva tak mi jde o to že v práci je krom velké fyzické zátěže i buzerace pomluvy atd…mimochodem ty peníze to je sotva životní minimum nikdo tam nedělá na plný úvazek a 90% lidí je na brigádu za ty 2 roky co tam jsem se tam pro střídalo z 25 celkem 21 holek no ani neprostridali protože tuhle práci nechce nikdo dělat dokonce ani jako brigádu každý to má jen jako přístupnou stanici nás teď pretezuji protože nemají lidi a chtějí aby se vše zvládali stejně v 7 lidech jako tehdá v 15 lidech. Takže ano pokud bych zaměstnavateli zadržovala místo pak bych to hlásila dopředu. Ale proto že u nás je závist a pomluvy a já jsem pověrčivá mám své důvody proč dřív jak po nejdřív 12 tt nechci nikomu nic říkat.

• Citovat
  • Upravit
11560
16.9.16 10:13

Odbočka- je to šílená práce a skoro zadarmo, ale odejít nechci, protože… Že se šéfová pídí se ani nedivím, protože zaměstnanci často s tou nemocenskou čarují. A protože lékař to neplatí ze svého, tak to klidně napíše. Tohle nemyslím konkrétně na zakladatelku, ale je to obecný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.9.16 10:13

Tak ja jsem posledni, kdo by bezel s pocuranym testem za sefem. Ale pokud uz ted je vas pet a pul, tak z provoznich duvodu bych jako sef chtela vedet, jestli je clovek nemocny na dva týdny, nebo na dva mesice a stojí za to třeba hledat brigadnika nebo prerozdelit práci apod. Přesná diagnóza je to posledni, co me bude zajimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.16 10:15

@Ivan PPZ odejít nemůžu protože nemáme pro dítě školku a jediné tady mi vyšli vstříc s protismenou manžela jednoduchý duvod ;)

• Citovat
  • Upravit
102049

@Ivan PPZ Tak lékař to hlavně dost často napíše i s ohledem na " no je sice úplně zdravá, ale potratit může každý a proč já pak mám řešit, že jsem ji nedal neschopenku a URČITĚ to byl ten důvod potratu"…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80383

Solidní jednání by bylo to šéfové říci, s čím má počítat. ABY SE MOHLA PŘIZPŮSOBIT SITUACI. takhle může počítat s tím, ž máš třeba střevní chřipku a za tři dny jsi zpět. Takže na tvém místě bych jí to oznámila, s tím, at to zatím nepouští ven mezi ostatní. Jinak se chováš dle mého nerozumně. Ona by to vědět měla, že se vrátíš třeba za čtyři roky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.16 10:18

@Svistice jenže bohužel za to že jich je 5 a půl si může jen vedení a samozřejmě i po finanční stránce to pro nikoho není úplně terno. Jinak každopádně to že budu marodit a určitě delší dobu ví šéfová už od začátku ale uprime v tomhle případě aninja sama nemůžu vědět přeci jestli zůstanu na nemocenské měsíc dva týden protože nikdo neví co se může při příští kontrole přeci stát ;) takže s tím určením času jak dlouho je trochu problém

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.16 10:20

@inkakřivák no a to je ten problém že ona jak to bude vědět pustí po dál a to já nechci. A pokud vím na jak dlouho půjdu na mateřskou se hlásí na personálním a samozřejmě že ji to řeknu ale nechtěla jsem ted hned na začátku a mám k tomu dost závazné důvody ale i tak díky za názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.16 10:22

Díky všem za názor moje chyba měla jsem předpokládat že vzhledem k tomu že všichni pracujete v perfektním prostředí a víte že se v těhotenství nemůže nic stát oznámili by jste to 5 den těhotenství svému šéfovi jako velkou událost i s balónky. Protože přece vůči šéfovi který v každé chvíli kdy je to možné vám haze klacky pod nohy by jste přeci nebyli netolerantní. Díky všem za názory a mějte se pěkně. :palec:

• Citovat
  • Upravit
11560
16.9.16 11:24

Že vyzvídá jsme tu trochu vyřešili, ne? Navíc je to vcelku běžná lidská vlastnost. Nevhodnost zaměstnání (těžká břemena- směnnost)- to se v případě těhotenství také běžně řeší. Ale tohle zaměstnavatel neví, takže co…? Vy byste se jako šéf firmy nechtěla dozvědět co za tím je, když vám někdo řekne, že s ním nemáte delší dobu čekat? Chtěla jste bezvýhradný souhlas, nebo i jiné názory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
16.9.16 11:52
@Anonymní píše:
Díky všem za názor moje chyba měla jsem předpokládat že vzhledem k tomu že všichni pracujete v perfektním prostředí a víte že se v těhotenství nemůže nic stát oznámili by jste to 5 den těhotenství svému šéfovi jako velkou událost i s balónky. Protože přece vůči šéfovi který v každé chvíli kdy je to možné vám haze klacky pod nohy by jste přeci nebyli netolerantní. Díky všem za názory a mějte se pěkně. :palec:

jako sorry, ale já to řekla hned, jak mi to doktorka potvrdila, (5tt, ještě ani nebylo srdce.) Protože jsem dělala v laborce. Jasně, mohlo se stát cokoliv a pak by mě asi nepomohlo, že by to všichni věděli. Ale já chtěla podle možností zůstat v práci, ale zároveň se vyhnout rizikům. že byli oba nadřízení otrávení a ne zrovna milí… no byli, co já s tím. A řekla jsem to klidně veřejně, protože jakmile přestaneš dělat to, co normálně, hned je to v drbech no a u mladý holky jasný, ne? Zase mohli být rádi, že jsem se nehodila marod a neseděla doma, práce bylo dost.

Mně to prostě přijde nefér, když víš, že nebudeš moct dlouho pracovat (i s přihlédnutím k jakýmkoliv komplikacím - jasně, nemusí to vyjít, nebo můžeš zbytek doby ležet s nohama nahoru) tak to neříct. říct „budu dlouhodobě nemocná“ je podle mě trochu jiné, než říct „jsem těhotná“ nebo aspoň říct, že jde o měsíce až roky, když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí