Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Problém není v tom klukovi, ale v sestře…
sestra není chudák..sestra je hloupá a divím se mamce, že ho nevyrazí z bytu - pokud to ona neudělá tak ty nic nezmůžeš - bohužel.. sestře řekni, že když nechce nic udělat, že její nářky poslouchat nebudeš.. ona asi bude pěkný éro, když je jí už 18 a je teprve v prváku na střední.. měla by spíš studovat a ne pobrekávat kvůli týpkovi
To si musi vyresit tva sestra a pokid te on omezuje u vas doma, tak to musi usmernit tvi rodice.
Jo, dej mu do držky, je to deb*l
ne fakt.
Ale kdyz je zamilovana tak nic nezmuzes. Komu neni rady neni ani pomoci. At ji mama zatrhne navstevy u vas doma a je vyreseno.
@jdukolem píše:
Problém není v tom klukovi, ale v sestře…
sestra není chudák..sestra je hloupá a divím se mamce, že ho nevyrazí z bytu - pokud to ona neudělá tak ty nic nezmůžeš - bohužel.. sestře řekni, že když nechce nic udělat, že její nářky poslouchat nebudeš.. ona asi bude pěkný éro, když je jí už 18 a je teprve v prváku na střední.. měla by spíš studovat a ne pobrekávat kvůli týpkovi
Jenže když ho její mamka vyrazí z bytu, tak je pravděpodobnost, že její sestra půjde za ním. To je lepší si se sestrou promluvit a ukázat jí, že to není zdravý vztah.
@KiwiT píše:
Jenže když ho její mamka vyrazí z bytu, tak je pravděpodobnost, že její sestra půjde za ním. To je lepší si se sestrou promluvit a ukázat jí, že to není zdravý vztah.
ehm.. ona se sestrou ale mluví a zdá se, že marně, pak nastupuje čistá „sobeckost“ uhájit si vlastní prostor a nenechat se doma obtěžovat.. čili by měli naběhnout rodiče a postarat se aby dívka studující v 18 prvák na střední škole prostě studovala a neblbla ![]()
Vykašli se na to, ségra si nabije čumák sama… Mimochodem, co to máš za ségru, že je v 18ti v prváku na sš? Být jejím rodičem, tak žádné pitky a doma se učit.
![]()
@jdukolem píše:
ehm.. ona se sestrou ale mluví a zdá se, že marně, pak nastupuje čistá „sobeckost“ uhájit si vlastní prostor a nenechat se doma obtěžovat.. čili by měli naběhnout rodiče a postarat se aby dívka studující v 18 prvák na střední škole prostě studovala a neblbla
Třeba je to její druhá střední škola, třeba měla dlouhodobou nemoc, proč je nutné člověka odsuzovat jenom proto, že v 18 je v prváku na střední?
Jakékoliv nucení takhle staré děcko jen odstraší a odežene od rodiny, a potom by si ani neřekla o pomoc, když by jí potřebovala. Je prostě důležité jí nějak názorně ukázovat, že její vztah není normální, a že si jí ten kluk vůbec neváží. Taky jí dát najevo, že tu pro ni jako sestra vždycky bude a když se bude chtít s ním rozejít, tak jí v tom pomůže.
@KiwiT píše:
Třeba je to její druhá střední škola, třeba měla dlouhodobou nemoc, proč je nutné člověka odsuzovat jenom proto, že v 18 je v prváku na střední?Jakékoliv nucení takhle staré děcko jen odstraší a odežene od rodiny, a potom by si ani neřekla o pomoc, když by jí potřebovala. Je prostě důležité jí nějaknázorně ukázovat, že její vztah není normální, a že si jí ten kluk vůbec neváží. Taky jí dát najevo, že tu pro ni jako sestra vždycky bude a když se bude chtít s ním rozejít, tak jí v tom pomůže.
třeba jo.. ale pokud studuje cíleně druhou střední školu, pak je to osobnost která ví co chce a nebude mít potřebu se flinkat s borcem po hospodách a bude poslouchat názor rodiny
uznej že dívka popsaná v úvodním příspěvku ale působí zcela jiným dojmem..
a pokud by byla dlouhodobě nemocná - tedy cca 3 roky - pokud počítám dobře, tak by jistě měla ty priority jinde než se vázat na popsaného týpka…
Jak chceš někomu zamilovanému názorně ukázat že si ho ten druhý neváží? To přece řeší tady na diskuzi mnohem starší ženy a nejsou takového náhledu schopné.. jediné co rodiče mohou, zamezit aby dotyčná s mládencem obtěžovala svou sestru hlučným sexem.. i tolerance má své meze a klidně by se na mě mohlo za tento názor mé 18leté dítě (které mám doma) naštvat..
@jdukolem píše:
třeba jo.. ale pokud studuje cíleně druhou střední školu, pak je to osobnost která ví co chce a nebude mít potřebu se flinkat s borcem po hospodách a bude poslouchat názor rodinyuznej že dívka popsaná v úvodním příspěvku ale působí zcela jiným dojmem..
a pokud by byla dlouhodobě nemocná - tedy cca 3 roky - pokud počítám dobře, tak by jistě měla ty priority jinde než se vázat na popsaného týpka…
Jak chceš někomu zamilovanému názorně ukázat že si ho ten druhý neváží? To přece řeší tady na diskuzi mnohem starší ženy a nejsou takového náhledu schopné.. jediné co rodiče mohou, zamezit aby dotyčná s mládencem obtěžovala svou sestru hlučným sexem.. i tolerance má své meze a klidně by se na mě mohlo za tento názor mé 18leté dítě (které mám doma) naštvat..
Já si myslím, že z úvodního příspěvěku se o dotyčné nic moc nedozvíme, jen to, že je citově vázaná na toho kluka. Takže klidně může dělat druhou střední. A naopak po dlouhodobé nemoci v teenagerských letech si dokážu představit, že snadno přilne k prvnímu, kdo po ní skočí.
Její sestra si o tom s ní může opakovaně povídat, zmiňovat situace, kdy se parter k druhému choval hezky (příklady z okolí), aby si sestra sama uvědomila, že to se jí nedostává. A samozřejměv mohou rodiče zasáhnout, ale pravděpodobně tím od sebe svoji dceru jen odeženou.
@deliska píše:
Má teprve první školu a její zaliby jsou oblékání a fintěni
@KiwiT
tak vida že jsem se moc nespletla.. ale to je fuk.. já pořád trvám na tom, že dokud dáváš nohy pod můj stůl tak budeš dodržovat pravidla tak aby se nám VŠEM dobře žilo.. nelze těm 18letým jen ustupovat a oprašovat je.. v práci to nikdo dělat taky nebude..
@deliska píše:
První školu? Je jí 18 a je v prváku? To je nějak divné, ne?
Pořádek by si měla doma udělat Vaše máma.
@vokishka píše:
No mě lehce zaujalo, že je jí 18 a je v prváku.
Nápodobně
@deliska píše:
@deliska Sestra si musí sama nabít nos, bude to pro ni zkušenost k nezaplacení. Pokud vás všechny doma její přírel obtěžuje svým chováním, musí si udělat doma pořádek tvoje máma. S tvých jiných diskuzí vím, že otec s vámi nežije. Studium tvé sestry v prvním ročníku v 18 letech nekomentuji, asi to tak máte doma nastavené, vždyť i ty jsi teprve teď získala výuční list a to už máš pár let přes 20 ![]()
@KiwiT píše:
To by ale musela mít kam. Tenhle o ní evidentně moc nestojí, nevezme ji domů ani na pořádnou návštěvu a pak si ji tam nastěhuje jo? To těžko. Dost se divím že to rodiče toleruji, já bych ho vyrazila.