Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nevim, já už radši s touto diskuzi skončím, protože názory některých uživatelek mi brzy přivodí mozkovou mrtvici
Jako může mi někdo vysvětlit jak může pes ve výtahu smrdět? To se tam jako po…? Protože jinak to fakt nechápu. A nechápu celkově tuhle nenávist vůči psům. Ten pes je kolikrát lepší než kdejaký člověk. A s tím bordelem. Jako mám tři psy, doma mi to věřte nebo ne voní, podlahu každý den luxuju. 2 x do týdne vytřu. Sedačku luxuju. Postele převlíkám klidně 2 x za týden. Takže jestli má někdo psa a je čuně a doma neuklízí, tak to sorry, ale nemůžete pak psat že to tak vypadá u každého pejskaře.
@J_Doe píše:
Jsi s tím docela trapná. @elunaH akceptuje, že některým pejskařům nevadí, že si do postele nebo na gauč nechávají utírat psí zadky. Akceptuje, že jim nevadí, že mají doma smrad od psa.
Ty bys zase mohla akceptovat, že ona to tak doma mít nechce.To, že se někdo doma neválí v psích exkrementech ještě neznamená, že preferuje sterilní čistotu. „Nesterilita“ se dá doma zabezpečit i jinak, než psím miláčkem.
Mně je osobně také jedno, kdo se v čem doma válí. Trochu mi vadí, když někdo nechá dítě olizovat psem, to se chudák moc bránit neumí, ale zase, je to jeho dítě, on si ho bude pak léčit… Co mi ale vadí je to, jak vypadají travnaté plochy a chodníky kolem domu. Vcelku mě baví, jak tady „všichni“ po sobě uklízejí, ale přitom ty trávníky tomu opravdu nenasvědčují. Takže @Inaris, místo diagnostikování někoho, kdo má prostě jiný názor, bys tu energii mohla věnovat tomu, aby byly trávníky a chodníky čisté - třebas bys mohla pokřikovat na neukázněné pejskaře, to ti jde celkem dobře, ne?
![]()
![]()
Moc pěkně napsáno ![]()
@Brita83 píše:
No nevim, já už radši s touto diskuzi skončím, protože názory některých uživatelek mi brzy přivodí mozkovou mrtviciJako může mi někdo vysvětlit jak může pes ve výtahu smrdět? To se tam jako po…? Protože jinak to fakt nechápu. A nechápu celkově tuhle nenávist vůči psům. Ten pes je kolikrát lepší než kdejaký člověk. A s tím bordelem. Jako mám tři psy, doma mi to věřte nebo ne voní, podlahu každý den luxuju. 2 x do týdne vytřu. Sedačku luxuju. Postele převlíkám klidně 2 x za týden. Takže jestli má někdo psa a je čuně a doma neuklízí, tak to sorry, ale nemůžete pak psat že to tak vypadá u každého pejskaře.
Ne, on se nepo… Víš, jak smrdí mokrý pes, ne? Tak tohle, krát aspoň deset, je cítit ve výtahu ještě nějakou dobu po tom, jako ten pes vystoupí. Když náhodou jedem s dětma s ním, tak se děti tak z toho puchu kroutí, až mi je trapně… Nedej bože, aby se synek zeptal: „Co to tak smrdí?“ Jak jsem psala výše, chápu paní, je mi líto psa, asi je to starobou, nebo nevím čím, ostatní psi tak ve výtahu nesrmdí. ![]()
A ještě jedna věc - velká plemena je opravdu cítit, nemusí to být hned smrad, ale je je cítit. Ono jsou to tví miláčkové, tak máš asi toleranci, mně například koně taky nesmrdí, ale chápu, že někomu jo.
A i když denně luxuješ - já například zažila, že v domácnosti, kde mají psa, pustili vysavač, a to byl, panečku, teprve puch…
Ale jak říkám, když vám to nevadí, v pořádku. Cítit ale jsou.
@kdochcekam Jenže ten, kdo si pořizuje psa, prostě s chlupy počítá
Jo, teď jsem vysála, pes a dítě nejsou doma, takže to nějakou dobu vydrží. Samozřejmě, že až dorazí domů, chlupy tu zase budou. Ale když se opravdu denně luxuje a vytírá, nejsou toho žádné hromady. Horší je období línání, to je boj nekonečný. Někdo s obsesí na pořádek by si psa opravdu pořizovat nemohl, to je snad jasný.
@J_Doe Musím souhlasit, že labrador rodičů je fakt cítit. Je velký, takže ho myjí převážně jen v létě a tak 1-2× ročně, víc asi ne. Když ho pohladím, musím si jít umýt ruce. My máme psa malého a přes podzim/zimu se myje klidně denně, takže cítit snad není. Ale když je mokrý, smrdí taky. V tomhle počasí je to naštěstí v pohodě.
@kdochcekam píše:
Každé zvíře jde cítit. Ten kdo to necítí si leda na ten smrad zvykl.
Přesně!!
@kdochcekam Já jsem na úklid taky háklivá. Nerozhodí mě teda někde nějaký chloupek. Ale u našich nějak nemám chuť k jídlu a celkově už se tam necítím dobře. Právě kvůli jejich psovi. Všude mají navíc nějaké deky/koberce, takže se v tom chlupy šíleně drží. Pes má přes den otevřeno ven, takže chodba smrdí a je tam bordel jako v tanku. Máma o tom ví, ale neudělá nic, protože táta prostě tomu chudáčkovi musí nechat otevřeno a že je tam bordel už neřeší, nevidí to. Já bych to nesnesla. Až k nám přijde návštěva, tak se schválně musím zeptat, jestli u nás cítí psa ![]()
@kacka52 píše:
@kdochcekam Jenže ten, kdo si pořizuje psa, prostě s chlupy počítáJo, teď jsem vysála, pes a dítě nejsou doma, takže to nějakou dobu vydrží. Samozřejmě, že až dorazí domů, chlupy tu zase budou. Ale když se opravdu denně luxuje a vytírá, nejsou toho žádné hromady. Horší je období línání, to je boj nekonečný. Někdo s obsesí na pořádek by si psa opravdu pořizovat nemohl, to je snad jasný.
Přesně kdo si pořizuje psa musí počítat s nějakým tím občasným chlupem, to je jasný. Ale tedy smrad doma nemám a jak je výše psáno, že velká plemena smrdí, tak to fakt ne. To jedině, že je to nějaký venkovní zanedbaný pes. Podlahu mám čistou, klidně se člověk může projít v bílých ponožkách a zůstanou bílé. A ještě co se týče smradu, mokrý pes je trochu cítit, to je všeobecně známo, ale takoví lidé, třeba také zmoklí a zapaření v tramvaji kolikrát smrdí víc než ten pes
Ale zkrátka když někdo ty psy nesnáší tak se mu to těžko vysvětluje. Stejně tak děti, dělají doma bordel, drobí, patlají všude. Když se mimčo pokadí, tak je to smrad, že by člověk pad
, ale máme je rádi ![]()
@Brita83 Jako našich labrador cítit fakt je. Už je teda starý, za 2 měsíce mu bude 13 a taky se pravidelně nemyje. Jen když se hodně někde zaprasí. Ale samozřejmě neříkám, že smrdí všichni psi. Náš, když je mokrý, tak smrdí taky. To si klidně přiznám
S výtahem teda zkušenost nemám, tam sousedů psa necítím. Naopak cítím ty sousedy, co úplně nedodržují hygienu a rádi smaží.
@kacka52 píše:
@Brita83 Jako našich labrador cítit fakt je. Už je teda starý, za 2 měsíce mu bude 13 a taky se pravidelně nemyje. Jen když se hodně někde zaprasí. Ale samozřejmě neříkám, že smrdí všichni psi. Náš, když je mokrý, tak smrdí taky. To si klidně přiznámS výtahem teda zkušenost nemám, tam sousedů psa necítím. Naopak cítím ty sousedy, co úplně nedodržují hygienu a rádi smaží.
Hele já nevím čím to je, ale moji labradoři když je pohladím opravdu cítit nejsou (a to fakt neříkám jen proto, že jsou to moji miláčci
), ale sousedky labrador když ho podrbu je cítit dost, to si pak jdu hned umýt ruce. Nevím čim to. Přitom je to stejný gaučový mazel jako ti naši.
@kdochcekam píše:
No dovol? Moje máma že je prase? Jsi ubohá. Uklízí denně. vytírá a vysává, protože psa doma nikdy nechtěla ale dotáhl jí ho bohužel syn a ona se naučila to zvíře milovat. tak se takto obětuje. Po každém venčení umývá tlapky, denně vytřepává přehozy…těm chlupům se zabránit prostě nedá. Stačí si se psem pohrát, on se otřepe a chupy jsou všude. A jestli to ty nevidíš, tak jsi prase leda ty, stejně jako @J_Doe ale samozřejmě pejskaři budou vždycky tvrdit, že jejich pes není cítit a je ten nejčistější. Ale když vleze venku do křoví a očuchává hovna, to se asi díváš jinam, co?![]()
![]()
![]()
můj pes třeba chlupy nepouští, nemám ráda chlupy, proto mám psa, co chlupy nepouští. Do křoví neleze a cizí exprementy neočuchává, je na naší zahradě, má k dispozici celkem 4500m2 oploceného pozemku, má 1800gramů, takže prostor dostatečný, když jde ven mimo zahradu, jde na vodítku a je hlídaný, v posteli nespí, nemám to ráda, nicméně, je neustále voňavá, načesaná, doma to po ní rozhodně nesmrdí a rozhodně nemáme doma špínu a její exkrementy
jo je to jorkšír a neštěká, prostě neštěká, ani na lidi kolem plotu, jediné chvíle kdy vrčí a štěká jsou když si s ní hraju a provokuju jí.
@kdochcekam píše:
Opravdu jedině fanatik může srovnávat psa s člověkem.![]()
![]()
Laskavě mě neurážej ja tě taky neurážim. A nic nesrovnávám, pouze konstatuji fakta.
@Saatine píše:
@kdochcekam Pokud porovnáváš smrad tak proč ne, dost starých lidí smrdí víc jak ten nejsmradlavější čokl. A nejsou to bezdomovci, u těch rovnou vystupuji a čekám na jinou šalinu.
Asi tak nějak…
@kdochcekam Já doma psa necítím
Proto se zeptám někoho nestranného. Ne kvůli nějakým opatřením, ale čistě ze zvědavosti. Mně to je nějak jedno, hroutit se nebudu. Pes tu je a bude dalších cca 10-12 let.
@Brita83 On každý pes má tu srst přece jenom jinou a proto je některý cítit a některý ne. My máme parsona a smrdí někdy taky. Nehorší je období podzim/zima a plískanice. Přes léto zas když vleze do řeky. Doma je vždy nahnán pod sprchu a vydrbán smrkovým šamponem ![]()
@kdochcekam píše:
Zaujatá jsem. To jsem psala už dříve, že jsem cimflrich. Já sbírám smetíčka, když něco vidím doma a jsem na to háklivá. takže mi nikdo nevymluví, že když po bytě proběhne pes, že z něj nespadne žádný chlup…to teda určitě. LOL. Stejně tak když se pelečí na gauči nebo v posteli. Ha Ha. Vysajete, pes si tam lehne a chlupy jsou tam nanovo.
no záleží co je to za srst, starší fena je nelínající a fakt super
ani chlup, proti tomu když jsme měli kavalíra tak to línání bylo šílené
, proto jsme chtěla nelínající
ale zase je potřeba se té srsti věnovat což mě nevadí, denně to zabere 5-10 minut. Já to zkusila si jí vzít na černé triko a triko čisté
to je pro mě skoro zázrak mít doma psa a žádné chlupy na zemi
Navíc jí koupu každý týden
ale zase je to jiná srst než má většina psů ![]()