Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Brita83 píše:Že se ti chce tady dohadovat.
Laskavě mě neurážej ja tě taky neurážim. A nic nesrovnávám, pouze konstatuji fakta.
Jen k té hygieně a alergiím.. Prvních pět let života jsem žila na kraji města, lezla k psům do boudy, plavala ve špinavé řece apod..A byla jsem zdravá. Přestěhovali jsme se do paneláku, já už nebyla v kontaktu se zvířaty, přírodou, hodně jsem se učila. Zjištěno astma, alergie snad na vše živé, ekzémy apod.. mamka udržovala sterilní prostředí a zvíře jsem mít nemohla.
Teď mám psa, kočku v posteli, jsme denně několik hodin v lese, na louce atd..A alergické projevy úplně zmizely, ekzém jsem měla naposled půl roku před pořízením psa, a dýchá se mi skvěle. Tou sterilní čistotou dítěti akorát ubližujete.
@Dixies píše: Že se ti chce tady dohadovat.Já rozhodně žádný fanatik nejsem, ale klidně můžu prohlásit, že můj pes nikdy nesmrděl. Jenom když je mokrá, tak smrdí jako losos, protože přidávám do jídla lososový olej
Viď že se na to dohadování nevyprdnu
Teď jsem přijela z Prahy a celou smečku jsem opusinkovala i zadky
![]()
@kdochcekam Co z toho má? Je se svojí smečkou, venku sám fakt se smečkou není. Pes je totiž vysoce společenský tvor. Má to jako svoje zázemí, já jsem se svým psem celý volný čas venku, kde běháme, hrajeme si, cvičíme, pracujeme, pak pes unavený, jde spat spolu se svou smečkou, kam patří. Není odstrčený.
Nemám problém, pokud je pes na zahradě a lidé se mu denně věnují (2 procházky denně). Ale já bych to tak nechtěla.
Já hlavně miluju, když člověk nikdy psa neměl, vůbec neví, jak se chovají, jaké jsou jejich primární potřeby, hlavně, že vědí, že musí být venku, jinak je nešťastný a hlavně máchat čumák v loužích a hlavně tvrde ukázat, kdo je pánem. ![]()
@kdochcekam jenže co všechny společenské rasy? Ti by samotní venku štastní nebyli
, společenská plemena potřebují kontakt s člověkem co nejvíc. osobně bych si většího psa do bytu fakt nevzala ale těm prckům by venku dobře nebylo a to netuším co by to udělalo se srstí
Celoroční pobyt venku neni pro všechny psy. Vyrůstala jsem s NO, žili venku a byli štastní když mě bylo 6 let tajně jsem je propašovala do baráku, chudáci seděli u dveří a řvali
ale ted mam dvě fenky, jedna má 2kg druhé je 6m a má těsně nad 2kg takže počítam že snad v dospělosti bude mít ty 3kg a venku by žít nemohla ani jedna už kvůli kontaktu, starší by tam nemohla být ani kvůli srsti a když s ní jsem venku tak to na ní vidim, vyvenčí se a nabere směr k domovu, nehnu s ní aby šla dál prostě chce domů
a malá je velký závislák teda na mě a jak si sednu na židli okamžitě si lehá pod stůl a kam se hnu tam je za mnou
a takových plemen je plno co potřebují člověka u sebe. Naopak si v bytě neumim představit pastevce
Každé plemeno potřebuje něco jiného a každý když už chce psa by měl hodně zvážit jestli mu může nabídnout co pes potřebuje. Pokud bych měla barák a chtěla psa na ven nepořídím společenského psa který tam sám nebude, zimu nezvládne a naopak do bytu je pro mě takový pes prostě ideální. nezabere místo, když je potřeba vezmu do náruče a teď co jsou 2 tak si spolu i dost vyhrají
Když jsme řešili jakého psa manžel to nechal na mě jeho jediná podmínka že to nebude nic většího než velikostně kavalír a nechce bílého psa
a že se v plemenech nevyzná tak že až vyberu mam říct. navíc jsme potřebovali právě nelínající rasu což byl dost užší výběr ![]()
@kdochcekam píše:
Ale co z toho ten pes má, když jsou páníčci třeba 10 hodin v práci. Pes v bytě a dělá co? Je šťastný? Spokojený? No co mu asi tak zbývá…opravdu nevím k čemu tato móda je.
Pes vnímá čas jinak, klidně těch 10 hodin prospí.
@Tefanek píše:
A zase-pes do bytu nepatri=fakt? To je pouze tvuj subjektivni dojem. Pro tebe pes do bytu nepatri. A ani tisic tecek nezmeni to, ze se jedna o nazor.
@kdochcekam my jsme třeba tak aktivní, že náš pes je rád, když se může někam zašít a chrápat ![]()
@kdochcekam vy jste hrozně zlá ženská, že..Všimla jsem si toho už v několika tématech..Je vidět, že vám nikdo nedělá radost, je to smutný.
Nepořídila bych si psa, kdyby byl celé dny doma sam..Je tam minimálně sám. Ale vy to víte nejlépe, že. Takže proč vlastně vůbec reaguju, budete si stále plácat to svoje a cizí urážet, protože to je co jediné na diskuzi děláte.
![]()
@kdochcekam píše:
Kdy je se smečkou? Normální lidi chodí do práce a děti do školy a celý den nikde nikdo a pes zavřený. Opravdu báječný život. hlavně že pejskař je spokojený a může se pochlubit že je in. Hlavně aby aspoň po tom chudákovi sebral hromadu.
Můj pes ještě nikdy nebyl doma sám dýl jak 6 hodin
![]()
A kdyby jsi mě chtěla nařknout, že nemakám, tak mám HPP + podnikám a ještě mám 4,5měsíčné dítě
![]()
A jsem ráda, že toho psa mám. Kdybych ho neměla, tak budu daleko víc sedět doma, než když ho mám. S ním je nutnost jít a za chvíli si na to člověk tak zvykne, že je rád, že může vypadnout. ![]()
A i když žije v bytě, tak to není žádné týrání, naopak, kdyby byl někde celoročně uvázaný u boudy na dvoře, tak pak se můžeme o týrání bavit. ![]()
@Barbucha3 píše:
@kdochcekam vy jste hrozně zlá ženská, že..Všimla jsem si toho už v několika tématech..Je vidět, že vám nikdo nedělá radost, je to smutný.
Nepořídila bych si psa, kdyby byl celé dny doma sam..Je tam minimálně sám. Ale vy to víte nejlépe, že. Takže proč vlastně vůbec reaguju, budete si stále plácat to svoje a cizí urážet, protože to je co jediné na diskuzi děláte.![]()
Myslím si to samý ![]()
@kdochcekam píše:
No tak to se fakt má teda…
Fakt tupoň, meleš furt dokola stejný ***** a jen dokazuješ že víš kulový *****. Běž se hádat někam jinam.
edit admin: vulgarismy
@kdochcekam píše:
no tak doufám, že hulvát jako ty nemá žádné zvíře na starost. Evidentně máš problém zvládnout sám sebe.
Jak jsem už psal, běž si svoje mindráky léčit jinam, *****.
edit admin: nevhodný výraz
@kdochcekam píše:
no tak doufám, že hulvát jako ty nemá žádné zvíře na starost. Evidentně máš problém zvládnout sám sebe.
Má pravdu… A není sám, kdo má na tebe stejný názor.