Nesnáším psy

• Fotoalbum (46)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
30.3.17 23:00
@Bong píše:
@elunaH Taky se půjdu vyspat, do naší velké postele, kde spí vedle sebe dítě i dva psi :mavam:

Teď je v Reflexu článek o prasatech (jako myslím opravdu prasata, to není rejpání nebo urážka :mrgreen: ) jako domácích mazlíčcích. A to obří metrákový prase Alfík má postýlku přiraženou k manželský posteli páníčků a tam spí pod pěknou oranžovou peřinkou s kytičkama :mrgreen:

jsem si představila ten romantický večer v maželské posteli a vedle to spící obří prase :mrgreen: asi by mě choutky přešly :lol:

takže dva psi jsou ještě realtivně malej úlet, tohle je hardcore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19246
30.3.17 23:39
@Brita83 píše:
Taky se tedy pochlubím fotkou mojich zlatíček.

Ti tví chlupáči jsou nádherní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39540
31.3.17 01:22
@terinka4444 píše:
@Brita83 buvolí kosti nedávám, ježiš jak to rozglgají a pak je to oblemcané..ne ne, to nedávám :mrgreen:

Ja to kazdemu svemu psu kupovala/kupuju a vet vzdy chvali krasne zuby. Ale oblemcane to mit nestihne - vzdy to sezere. :)
(kupuji ty mensi kosti, pes ma cca 9kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
31.3.17 01:24
@rosmarine píše:
Nerozumím jak si někdo v diskuzi může dovolit posílat někoho na psychiatrii a vyslovovat úvahy o psychickém stavu jiné diskutující. Je to jenom diskuze a každý ma nějaký názor i právo na něj - nezpochybnitelné. Já například pripoustim, ze pes ma na svého pana terapeutický účinek a může do určité míry nahrazovat sociální kontakt. Na druhou stranu jsem striktně proti srovnávání psa a dítěte, pro jeho zbožštění. Tak to prostě není, pes je šelma, sice částečně socializovaná ale respektuje obecně jenom jednoho pana, je tedy logické ze především z větších plemen maji lide oprávněný strach. Hygienická stránka je další věc ale je to každého věc jak doma žije. Jen mi nesedí to odvolávání na dřívější dobu. Ne fakt nebylo zvykem že by zvířata žila dohromady s lidmi v jedné místnosti a děti se zase tak často k domácím zvířatům nedostali, byl odděleny dvorek pro zvířata. Navíc psa mel doma málokdo, byl to další hladový krk který bylo třeba živit, to už si raději pořídili kozu nebo prase. Štěkot psa je taky kapitola sama pro sebe, vibrace stekotu je myslím čtvrtý nebo paty nejnepříjemnější zvuk pro ucho, samozřejmě je tam tolerance u majitele psa. Sporu asi nebude ani v tom, že kamkoliv minimálně v Evropě vycestujete, nikde neuvidite takové množství psů jako u nás. Takže ve městech jsem já osobně také pro jejich striktní regulaci. A pokud už nás musí sledovat městské kamery na každém kroku, tak proč je nevyužité vůči nezodpovědným pejskarum a udělovat opravdu tvrdé pokuty za nesbírání exkrementů. Ani tak to ale neřeší jejich agresivní moč, která je několikrát agresivnější než moč lidská a minimálně plochy u sídliště a parky jsou ji totálně nasakle.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
31.3.17 01:31
@kadernice1 píše:
Tohle je zase názor jak noha…dvojčátka by se z chlupů asi pos… :lol:
Mně zase fascinují matky, které vědí, kolik má pes bakterií v hubě, ale kolik jich je v dětském koutku jaksi opomínají.

No, řekla bych, že je dost rozdíl v tom, které bakterie tvoří lidskou mikrofloru, a které tu psí… Mám takový pocit, že to není to samé a o to jde.
co-vsechno-muzete-chytit-od-sveho-psiho-milacka-pouhym-polibkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
31.3.17 01:47
@Inaris píše: :D Tobě to řeknu upřímně: já se trochu bojím, že je to u dotyčné ještě horší. :D
Ale není třeba tyto služby brát v pejorativním smyslu - doktoři jsou od toho, aby pomohli.

Jsi s tím docela trapná. @elunaH akceptuje, že některým pejskařům nevadí, že si do postele nebo na gauč nechávají utírat psí zadky. Akceptuje, že jim nevadí, že mají doma smrad od psa.
Ty bys zase mohla akceptovat, že ona to tak doma mít nechce.

To, že se někdo doma neválí v psích exkrementech ještě neznamená, že preferuje sterilní čistotu. „Nesterilita“ se dá doma zabezpečit i jinak, než psím miláčkem.

Mně je osobně také jedno, kdo se v čem doma válí. Trochu mi vadí, když někdo nechá dítě olizovat psem, to se chudák moc bránit neumí, ale zase, je to jeho dítě, on si ho bude pak léčit… Co mi ale vadí je to, jak vypadají travnaté plochy a chodníky kolem domu. Vcelku mě baví, jak tady „všichni“ po sobě uklízejí, ale přitom ty trávníky tomu opravdu nenasvědčují. Takže @Inaris, místo diagnostikování někoho, kdo má prostě jiný názor, bys tu energii mohla věnovat tomu, aby byly trávníky a chodníky čisté - třebas bys mohla pokřikovat na neukázněné pejskaře, to ti jde celkem dobře, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
31.3.17 04:07
@J_Doe píše:
No, řekla bych, že je dost rozdíl v tom, které bakterie tvoří lidskou mikrofloru, a které tu psí… Mám takový pocit, že to není to samé a o to jde.
co-vsechno-muzete-chytit-od-sveho-psiho-milacka-pouhym-polibkem

No, ten clanek, to je zase dilko… pokud nejaky John Oxford existuje, a pisalek si to cele nesplacal sam, tak bud neni to, za co ho clanek oznacuje, nebo by se prekladatel mel zastrelit, a to sam. To ze tam pisou, ze od psa se daji chytit skrkavky, nebo mnohem horsi toxokaroza je usmevne, protoze to je to same. Toxocara canis rovna se skrkavka psi. Uplna blbost je to, ze ji psi nejcasteji dostanou od kocek. Oba druhy maji svuj vlastni druh skrkavek, tedy kocka kocici a i kdyz byly u kocek nalezeny ty psi, je to spis vyjimecne, rozhodne ne nejcastejsi zdroj. Je pravda, ze se cloveku larvy skrkavek muzou dostat do oka, pripadne i do mozku a zpusobit vazne komplikace. Ne kazda nakaza skrkavkami tak ale konci. Prevence je jednoduse pravidelne odcervovani a hygiena. E.coli a campylobakter ve strevech psa jiste jsou. Ony jsou totiz i v nasem. E.coli je pro nas dokonce uzitecna, pokud se nezvrhne nebo nedostane, kam nema. Tak on svet neni zrovna bezpecne misto. Ty pseudocysty v organech, treba i mozku, vytvari mechozil bublinaty, zpusobujici alveokokozu, ktera je bez celkem slozite lecby smrtelna. Je to tasemnice, jejim cilovym hostitelem a siritelem je liska a nejsnaz se nakazite pri basteni lesnich plodu, pokud neprosly tepelnou upravou nebo aspon dukladnym omytim. Jite v lese boruvky? A co takova leptospiroza. Taky se na ni da umrit. Prenasi ji hlodavci a nakazite se nejsnaz treba kdyz se napijete z lahve nebo plechovky, kterou jste koupili v kramu a neumyli, byla ve skladu, kde se vyskytuji mysi. Takova infekce hantaviry, ktera vyvolava krvacivou horecku s postizenim ledvin, a byva i smrtelna se da chytit tim, ze vdechnete infikovany prach ze sena nebo dokonce lesni hrabanky. Tak radsi nechodte na louky ani do lesa… Co takova aviarni tuberkuloza, kterou maji holubi, i chraneni havrani… a tak dale. Trochu to zlehcuju, protoze ten clanek je jednak plny nepresnosti a chyb, jednak vyvolava dojem, jak kdyby clovek mel umrit jen z toho, ze se podiva na nejake zvire. Coz ma ale chvili kazdy, kdo absolvuje prednasku o zoonozach. Ta rizika existuji, je dobre o nich vedet a znat a dodrzovat zasady prevence. Tot vse. Jo, boruvky jim a pes me obcas olizne. Zatim ziju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
31.3.17 04:10

@J_Doe jest pravdou, ze s temi travniky je to takovy zapeklity. Pripadam si taky jak debil, kdyz jdu po svem psu sebrat to ono, a pro jina ho…nevim, kam slapnout. To je ale opet problem lidi, ne tech psu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
31.3.17 05:56
@Dixies píše:
Ti tví chlupáči jsou nádherní :mavam:

Děkuju :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
31.3.17 06:02

@Žirafa 69 no jako blemcanice to je, to má @terinka4444 pravdu, ale já jim to dám vždycky venku. Přece jim to neodepřu když to tak milují :mrgreen: a ještě milují sušené uši, ty taky dostávají venku, protože pěkně smrdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
31.3.17 08:29
@Dirndljager píše:
No, ten clanek, to je zase dilko… pokud nejaky John Oxford existuje, a pisalek si to cele nesplacal sam, tak bud neni to, za co ho clanek oznacuje, nebo by se prekladatel mel zastrelit, a to sam. To ze tam pisou, ze od psa se daji chytit skrkavky, nebo mnohem horsi toxokaroza je usmevne, protoze to je to same. Toxocara canis rovna se skrkavka psi. Uplna blbost je to, ze ji psi nejcasteji dostanou od kocek. Oba druhy maji svuj vlastni druh skrkavek, tedy kocka kocici a i kdyz byly u kocek nalezeny ty psi, je to spis vyjimecne, rozhodne ne nejcastejsi zdroj. Je pravda, ze se cloveku larvy skrkavek muzou dostat do oka, pripadne i do mozku a zpusobit vazne komplikace. Ne kazda nakaza skrkavkami tak ale konci. Prevence je jednoduse pravidelne odcervovani a hygiena. E.coli a campylobakter ve strevech psa jiste jsou. Ony jsou totiz i v nasem. E.coli je pro nas dokonce uzitecna, pokud se nezvrhne nebo nedostane, kam nema. Tak on svet neni zrovna bezpecne misto. Ty pseudocysty v organech, treba i mozku, vytvari mechozil bublinaty, zpusobujici alveokokozu, ktera je bez celkem slozite lecby smrtelna. Je to tasemnice, jejim cilovym hostitelem a siritelem je liska a nejsnaz se nakazite pri basteni lesnich plodu, pokud neprosly tepelnou upravou nebo aspon dukladnym omytim. Jite v lese boruvky? A co takova leptospiroza. Taky se na ni da umrit. Prenasi ji hlodavci a nakazite se nejsnaz treba kdyz se napijete z lahve nebo plechovky, kterou jste koupili v kramu a neumyli, byla ve skladu, kde se vyskytuji mysi. Takova infekce hantaviry, ktera vyvolava krvacivou horecku s postizenim ledvin, a byva i smrtelna se da chytit tim, ze vdechnete infikovany prach ze sena nebo dokonce lesni hrabanky. Tak radsi nechodte na louky ani do lesa… Co takova aviarni tuberkuloza, kterou maji holubi, i chraneni havrani… a tak dale. Trochu to zlehcuju, protoze ten clanek je jednak plny nepresnosti a chyb, jednak vyvolava dojem, jak kdyby clovek mel umrit jen z toho, ze se podiva na nejake zvire. Coz ma ale chvili kazdy, kdo absolvuje prednasku o zoonozach. Ta rizika existuji, je dobre o nich vedet a znat a dodrzovat zasady prevence. Tot vse. Jo, boruvky jim a pes me obcas olizne. Zatim ziju.

uznávám, ze článek je napsán hystericteji, než je nutné. Každopádně, i z jiných zdrojů se dá vyčíst, ze psi mikroflora obsahuje o 40-50% bakterii víc, než lidska, a věřím, ze to cislo nepopisuje počet kusu bakterii. Každopádně, at je článek jaky je, pravda je, ze parazitama se člověk nakazit muze (kdyby takové riziko neexistovalo, nebylo by nutné pravidelne odcervovani) stejně jako i onemocnet. Ano, ostatní zvirata take představuji jistě nebezpečí nákazy, a ja to akceptuji a zásadní problem v tom nevidím. Jen mi proste líbání se psem nepřipadá tak romantické, jako některým pejsarum tady. Předpokládám, ze oni pouliční holuby nebo krysy někde ze sklepa taky nelibaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
31.3.17 08:32
@Dirndljager píše:
No, ten clanek, to je zase dilko… pokud nejaky John Oxford existuje, a pisalek si to cele nesplacal sam, tak bud neni to, za co ho clanek oznacuje, nebo by se prekladatel mel zastrelit, a to sam. To ze tam pisou, ze od psa se daji chytit skrkavky, nebo mnohem horsi toxokaroza je usmevne, protoze to je to same. Toxocara canis rovna se skrkavka psi. Uplna blbost je to, ze ji psi nejcasteji dostanou od kocek. Oba druhy maji svuj vlastni druh skrkavek, tedy kocka kocici a i kdyz byly u kocek nalezeny ty psi, je to spis vyjimecne, rozhodne ne nejcastejsi zdroj. Je pravda, ze se cloveku larvy skrkavek muzou dostat do oka, pripadne i do mozku a zpusobit vazne komplikace. Ne kazda nakaza skrkavkami tak ale konci. Prevence je jednoduse pravidelne odcervovani a hygiena. E.coli a campylobakter ve strevech psa jiste jsou. Ony jsou totiz i v nasem. E.coli je pro nas dokonce uzitecna, pokud se nezvrhne nebo nedostane, kam nema. Tak on svet neni zrovna bezpecne misto. Ty pseudocysty v organech, treba i mozku, vytvari mechozil bublinaty, zpusobujici alveokokozu, ktera je bez celkem slozite lecby smrtelna. Je to tasemnice, jejim cilovym hostitelem a siritelem je liska a nejsnaz se nakazite pri basteni lesnich plodu, pokud neprosly tepelnou upravou nebo aspon dukladnym omytim. Jite v lese boruvky? A co takova leptospiroza. Taky se na ni da umrit. Prenasi ji hlodavci a nakazite se nejsnaz treba kdyz se napijete z lahve nebo plechovky, kterou jste koupili v kramu a neumyli, byla ve skladu, kde se vyskytuji mysi. Takova infekce hantaviry, ktera vyvolava krvacivou horecku s postizenim ledvin, a byva i smrtelna se da chytit tim, ze vdechnete infikovany prach ze sena nebo dokonce lesni hrabanky. Tak radsi nechodte na louky ani do lesa… Co takova aviarni tuberkuloza, kterou maji holubi, i chraneni havrani… a tak dale. Trochu to zlehcuju, protoze ten clanek je jednak plny nepresnosti a chyb, jednak vyvolava dojem, jak kdyby clovek mel umrit jen z toho, ze se podiva na nejake zvire. Coz ma ale chvili kazdy, kdo absolvuje prednasku o zoonozach. Ta rizika existuji, je dobre o nich vedet a znat a dodrzovat zasady prevence. Tot vse. Jo, boruvky jim a pes me obcas olizne. Zatim ziju.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
Mne by zajímalo, zda existuje prokazatelný případ onemocnění člověka od řádně očkovaného a odčervovaného psa…možná jo, já o tom neslyšela. Zato vím, že má kamarádka pediatrička dětem doporučuje očkování žloutenky před nástupem do školky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15465
31.3.17 09:10
@Saatine píše:
Tak je další krásné ráno a na nástěnce další anonym :D
Chlap to už nevydržel a napsal odpověď, my bychom fakt věděli, kdyby štěkali, spí mi vedle hlavy :D Mimochodem ta odpověď je velice smířlivá, já bych byla agresivnější. Zvláště proto, že to už někdo adresoval našemu bytu (podle čísla), ale zazvonit nezkusil :D

Mě taky jednou tvrdili, že mi tady proštěkal pes asi týden v kuse. Tak jsem souseda seřvala na tři doby, ať si chodí buzerovat někoho jiného, poslala jsem ho do pr… jelikož jsem se právě vracela s kufry a psem ze zahraničí, kde jsem byla přes 14 dní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15465
31.3.17 09:11
@kdochcekam píše:
A tak to někdo jako dělá? 8o 8o 8o

Divila by ses, ale dělá :roll: taky znám pár případů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15465
31.3.17 09:21
@kdochcekam píše:
@Šmoulice No my jsme docela diagnózy se přiznám a děti jsme do toho navlékli taky…jsme prostě cimfrlich. Ale jako moc. Máme takové své zvyky, které všichni praktikujeme a cítíme hodně věcí stejně. Možná jsme to přenesli jeden na druhého a vznikla z toho skutečná úchylka. Ale nám nevadí. Mě pes v bytě vadí a proto ho tam nemám. Ale moje máma ano. A já tam nesním s chutí oběd. Vidím, jak dává při vaření psovi kost a neumeje se, jak pes strká všude čumák, jak jsou někde ty jeho chlupy…máme jich vždycky plné ponožky, jsou to takové bodlinky…i kávu piju s „divným pocitem“. Když jdu pryč, tak se mi prostě uleví. Vážně bych asi nepřežila se psem v bytě. Když jdeme ven, hraju si s ním, házíme klacek, mazlíme, máme ho rádi. Ale v tom bytě mám prostě z toho úzkost. Nepasuje mi tam. :nevim: Před jídlem si otřu příbor do ubrousku, protože se štítím. Tak to děláme ale všude, kromě doma. :nevim:

Musím teda říct, že než chlupy v jídle, tak jsou tam velmi často moje vlasy :mrgreen: Kolikrát se divím, jak se tam vůbec mohly dostat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová