Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@elunaH samozrejme si doma funguj a zij, jak ti vyhovuje, a nech uplne to same delat ostatni, jak rikas. Potud Ok. Nicmene, mozna prekvapive, pes na zahrade trpi. To ze tak meli, nebo dodnes maji, lidi psy na venkove, u boudy na retezu v tom horsim pripade, na tom nic nemeni. Pes je predevsim smeckove zvire, ktere ma potrebu kontaktu se svou smeckou, tedy rodinou, potrebuje pracovat, potrebuje podnety. To ze cely den bude bloumat po zahrade, obcas prozene kosa a obcas vysteka kolemjdouciho, to je pro nej zoufale malo, a strada. Mam psy velke, cvicene, se zkouskami a na praci. Aktualne tedy jen jednoho. Ale primarne je to muj partak, kamarad, pritel, pomocnik, a obcas chranime zada jeden druhemu. Proto je skoro porad se mnou, v praci, venku i doma jako doma, i kdyz tu zahradu k dispozici ma. Takze pokud o psech vis jen to, co tu pises, v jeho zajmu zadneho neporizuj prosim.
Pokud jde o ty horory, jak to vypada u lidi, co maji doma psy… jo, moji psi chrni na gauci a sedi mi u nohy u jidla, ale ja to mam jednoduchy. Me to vyhovuje. A komu se to u me nelibi, at tam nechodi.
Nerozumím jak si někdo v diskuzi může dovolit posílat někoho na psychiatrii a vyslovovat úvahy o psychickém stavu jiné diskutující. Je to jenom diskuze a každý ma nějaký názor i právo na něj - nezpochybnitelné. Já například pripoustim, ze pes ma na svého pana terapeutický účinek a může do určité míry nahrazovat sociální kontakt. Na druhou stranu jsem striktně proti srovnávání psa a dítěte, pro jeho zbožštění. Tak to prostě není, pes je šelma, sice částečně socializovaná ale respektuje obecně jenom jednoho pana, je tedy logické ze především z větších plemen maji lide oprávněný strach. Hygienická stránka je další věc ale je to každého věc jak doma žije. Jen mi nesedí to odvolávání na dřívější dobu. Ne fakt nebylo zvykem že by zvířata žila dohromady s lidmi v jedné místnosti a děti se zase tak často k domácím zvířatům nedostali, byl odděleny dvorek pro zvířata. Navíc psa mel doma málokdo, byl to další hladový krk který bylo třeba živit, to už si raději pořídili kozu nebo prase. Štěkot psa je taky kapitola sama pro sebe, vibrace stekotu je myslím čtvrtý nebo paty nejnepříjemnější zvuk pro ucho, samozřejmě je tam tolerance u majitele psa. Sporu asi nebude ani v tom, že kamkoliv minimálně v Evropě vycestujete, nikde neuvidite takové množství psů jako u nás. Takže ve městech jsem já osobně také pro jejich striktní regulaci. A pokud už nás musí sledovat městské kamery na každém kroku, tak proč je nevyužité vůči nezodpovědným pejskarum a udělovat opravdu tvrdé pokuty za nesbírání exkrementů. Ani tak to ale neřeší jejich agresivní moč, která je několikrát agresivnější než moč lidská a minimálně plochy u sídliště a parky jsou ji totálně nasakle.
@rosmarine souhlas. ![]()
Ty psychologické rozbory po netu jsou kapitola sama pro sebe. Ne každej psy miluje a ne každej by je i z hygienických důvodů doma snesl.
Mně psi nevadí, zvířata mám ráda, ale ta psí mánie mi je občas protivná, to uznávám. Dokázala bych si představit mít psa jako fajn kamaráda, ale ve chvíli kdy budu mít vedle v bytě věčně štěkajícího ratlíka, tak ho budu nesnášet a jeho milující oddané majitele taky ![]()
@rosmarine chtěla bych vědět co myslíš tou striktní regulací?? Jako každého, nebo třetího psa odstřelit??
Jako hovínka souhlas, to je nutné aby páníčci sbírali, taky nemám ráda, když přes ně není kam šlápnout, ale moč??? To už bys musela vystřílet například všechny ptáky a spousty jiných zvířat pohybujících se jak ve městech tak i v přírodě ![]()
Pokud jde o „opravnene“ obavy, ty ma clovek duvod mit ze psa spatne vychovaneho a spatne socializovaneho, celkem bez ohledu na plemeno. To s velikosti nesouvisi.
@ospalámyš píše:
@rosmarine souhlas.
Ty psychologické rozbory po netu jsou kapitola sama pro sebe. Ne každej psy miluje a ne každej by je i z hygienických důvodů doma snesl.Mně psi nevadí, zvířata mám ráda, ale ta psí mánie mi je občas protivná, to uznávám. Dokázala bych si představit mít psa jako fajn kamaráda, ale ve chvíli kdy budu mít vedle v bytě věčně štěkajícího ratlíka, tak ho budu nesnášet a jeho milující oddané majitele taky
Ve zminenem prikladu je ale chyba v majitelich, ne v psovi.
@Komorka píše:
To nechapu uz vubecneumim si predstavit, ze ma dvojcatka tapou po byte a maji rucicky od chlupu nebo sahnou na vykaly ci jim bude slintat pes u jidla
a nebo jim nosit do perinek klistata a vsechnu tu spinu
ale ten lidem to opravdu nevadi
umi si to po svem vysvetlit oni vidi v oliznuti obliceje lasku a ja milion bakterii ze zadku co si sam olizal..a to opravdu nejsem zadny puntickar v uklidu nebo uklidem posedla..ale toto je skratka pres mou hranici prijde mi to nechutne..to se muzem rovnou vratit vsichni do chleva a spat na sene se zviratky..myslela jsem, ze je jina doba, ze lidstvo vyspelo..ale spatnym smerem
Tohle je zase názor jak noha…dvojčátka by se z chlupů asi pos… ![]()
Mně zase fascinují matky, které vědí, kolik má pes bakterií v hubě, ale kolik jich je v dětském koutku jaksi opomínají.
@Dirndljager píše:
Ve zminenem prikladu je ale chyba v majitelich, ne v psovi.
no tak to je asi skoro vždycky, lidi chtějí psy, ale neumí si je vychovat a nepracují s nimi
. Pokud to někdo pak neřeší, že mu psi v bytě štěkají jak píše zakladatelka, tak to je prostě problém.
@Inaris to z pár řádků opravdu nepoznáš, kdo je tu na psychiatra. třeba je tu takových víc ![]()
Ty jo, jak to čtu, je v této diskuzi jasně nějvětší koncentrace inteligentek ze všech diskuzí okolo. Ohánět se hygienou tam, kde už i odborná veřejnost dospěla k závěrům, že právě přílišná hygiena je jedním z důvodů ekzémů a jiných civilizačních chorob, mi přijde naprosto mimo mísu.
sem nemá smysl psát, protože intelektuální převaha některých je tak zřejmá a jasná, že s nimi nemá smysl polemizovat
![]()
@Saatine píše:
Ano, ale to je o majiteli jako člověku ne o psu jako takovém.
Já klidně budu nesnášet i nesympatického, uštěkaného, hyperaktivního ratlíka ![]()
tak asi je to o těch lidech, i když jsou asi plemena, která jsou uštěkanější, nervóznější a hůř vychovatelná. Nevim, jestli se každý pes dá vychovat k tomu, aby neštěkal třeba v době kdy je pán v práci a on se nudí, nebo reaguje na okolí…
Prostě ne každej je ze psů unešenej a někdo je vyloženě nesnáší
já teda ne, ale třeba uštěkance bych si nepořídila, leze mi to na nerv.
@Inaris
Prosím vás, přestaňte mě posuzovat podle pár příspěvků na emiminu. A na základě jich mě podílat k psychologovi. Jste s tím opravdu trapná a vaše příspěvky mi zde přijdou jako jedny z nejhloupějších. Ostatní holky aspoň obhajují svůj názor, proč to se psy tak mají a já to beru. Ty vaše vypovídají akorát o vaší zabedněnosti, o ničem jiném.
Vždyť absolutně nevíte, jak žiju. To se z pár vět někde na maminkovským serveru opravdu poznat nedá. I když vy si asi myslíte, že jo.
To, že mi psi přijdou nehygieničtí, ještě neznanená, že doma používám věčně savo a mám vše srovnáno podle barev.
Ale nebudu se před někým takovým jako vy obhajovat, protože mi to za to nestojí. A radši jdu zalehnout, protože je to stokrát užitečnější.
Dámy, jste slaboty, když mi bylo nejhůř, byla jsem doma sama, spalo mi v posteli celých 125kg psů, z toho jeden „bojového plemena“
A krmení syrovým masem, div, že mne nesežrali za živa ![]()
A před cca dvěma hodinami jsem byla podojit jednu z našich koz, a ještě zatepla jsme vypili její mléko. Jsem strašné prase, asi se přestěhuji do chléva. ![]()